Huiduitslag, rode plekken op handen

  • #1

    Beste,

    Sinds mijn tienerjaren ben ik last beginnen krijgen van een droge huid (voornamelijk in de winter), vooral mijn handen, op de rest van mijn lichaam is het niet echt merkbaar. D.m.v Atrix creme dagelijks te smeren houd ik mijn droge handen een beetje in bedwang. Mijn vader heeft er ook last van, dus waarschijnlijk een familie kwaaltje ..

    Maar daar gaat mijn topic niet over, die gaat over rode plekken op mijn handen die ik sommige periodes krijg. Begin vorig jaar is het begonnen, ik had toen een soort huiduitslag creme van de dokter gekregen, die gebruik ik nu ook weer. Alleen had ik toen ook nog van die mini bultjes erbij, nu niet. De creme werkt soms maar voor even en een week of 2 weken later begint de uitslag opnieuw, en soms heb ik er een maand of langer geen last van.

    Ik werk in de metaal techniek, misschien een allergische reactie van iets ofzo?

    Ik ben allergisch voor huisstofmijt, maar daar krijg ik toch geen uitslag op mijn handen van?

    Reageer
    #2

    Er zou inderdaad sprake kunnen zijn van contacteczeem. Specifieker zou je dan kunnen spreken van een contactallergie. Bij een contactallergie ontstaat er een allergische reactie als er contact is met een bepaalde stof. Een bekend voorbeeld is nikkel, of kapperseczeem.

    Reageer
    #3

    Contacteczeem is een huidaandoening die zowel allergisch (L23) als irritatief ('ortho-ergisch') (L24) van aard kan zijn. Voor irritatief contacteczeem zie ortho-ergisch eczeem. Eczeem is een ontsteking van de huid. Ze gaan gepaard met roodheid en jeuk. Bij een contacteczeem (ook wel contactdermatitis geheten) wordt de ontsteking uitgelokt door een externe stof die het afweersysteem in de huid activeert.

    Tal van stoffen kunnen een contactallergie veroorzaken. Bij een aantal stoffen gebeurt dit wel vaker dan bij andere. Veel voorkomende allergenen zijn: lees verder op http://nl.wikipedia.org/wiki/Contacteczeem

    Reageer
    #4

    Hallo Jaap M.

    Uitslag kan vele oorzaken hebben en de vorige reacties geven dit natuurlijk ook aan. Wat er precies aan te doen is kan ik je ook niet vertellen.
    Wat je tegen huisstofmijt kunt doen is anti-allergisch beddengoed. Dit is heel effectief tegen huisstofmijt, maar ook kan het goed helpen bij een jeukende huid, loopneus, rode ogen etc.

    In ieder geval succes.

    Reageer
    #6

    Hallo

    Tja ik ben 42 jaar oud en heb op allebei mijn handen rode vlekken.
    Deze jeuken soms,dit is nu twee dagen lang zo.
    Ik heb uienzalf gebruikt maar dat helpt tot nu toe nog niets.
    Tevens werk ik ook in de metaal,zou het hier iets mee te maken kunnen hebben.
    En ja ik zal ook naar de dokter gaanm.

    Groet Erik

    Reageer
    #7

    Is er dat u weet een aanleiding voor de rode plekken? hebt u 'iets specifieks' aangeraakt dat een reactie met de huid zou kunnen veroorzaken?
    Is de jeuk dermate dat dit direct zorgelijk is?
    Zolang er geen diagnose bekend is, is het niet mogelijk u enig betrouwbaar advies te geven, dus als u zelf de noodzaak ziet tot het bezoeken van de huisarts, dan kan dat rust en duidelijkheid geven. Er bestaat ook de mogelijkheid dat u de klachten even aanziet, in de verwachting dat de symptomen snel zullen afnemen en de plekken vanzelf weer verdwijnen. Het kan namelijk ook voor de huisarts gissen zijn, terwijl de huisarts zelfs nog visueel de handen kan onderzoeken. Heeft u wellicht een foto die wij zouden kunnen zien om de plekken nauwkeuriger te kunnen beoordelen?

    Reageer
    #8

    Wou alleen even melden,

    Heb sindskort ook last van rode vlekken op mijn handpalmen.
    Deze prikken of jeuken een beetje weet niet hoe ik het moet noemen.
    Maar wat mij nu opvalt is.
    Het vak in de Metaal.
    Ik werk namelijk ook in de Metaal.

    Mvg,

    Kevin

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Overleg even met jouw leraar. Jouw leraar metaalbewerking weet waarschijnlijk alles over mogelijke contact-allergieën bij metaalbewerking. Bekende contact-allergieën zijn nikkel en chroom.

    Reageer
    #11

    Beste Jaap, Erik en anderen,
    Zoals Sjoerd correct aangaf kunnen nikkel en chroom allergie Type IV geven. Hier lees je er meer over: http://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/etxt/EczMetalen.htm

    Mocht je al handschoenen gebruiken: ook daarin bevinden zich chemische stoffen zoals bijv. zink die dezelfde reactie kunnen geven. Mocht je nog geen handschoen gebruiken, probeer dan eens Cleantexx, de schoonste en veiligste handschoen, 7.2 grams dus een goede dikte voor bescherming en prettig gebruik tegelijkertijd. Per losse dispenser verkrijgbaar bij http://www.medicamarkt.nl kijk naar de kennismakingsactie.

    Als het van de metalen komt, dan zullen zalfjes uiteindelijk niet zoveel helpen, misschien verlicht het iets maar meer ook niet. Het haalt de oorzaak niet weg. Dus moet je jezelf beschermen voor stoffen van buiten.

    Weet ook dat een Type IV allergie lang kan duren.

    Succes ermee.
    Peter

    Reageer
    #12

    Ik heb er nu plots ook last van.. zoals anderen hier, werk ik ook in als metaalbewerker, CNC frees operator..
    Dit kan van vuile koeling zijn waar er bacteriën of zo iets in zit..

    matrialen zoals hier voorgenoemd zijn bij mij niet van toepassing.. puur in staal en gietijzer.

    Reageer
Reageer op: Huiduitslag, rode plekken op handen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief