vage klachten

  • #1

    goede morgen-

    Ik ben een jonge man van 32 jaar oud en heb een te trage schildklier.
    Nu zegt mijn arts dat zodra mijn medicijnen alles weer op niveau hebben gebracht de symptomen zouden moeten verdwijnen of in ieder geval de meeste.
    Mijn schildklier is nu al een paar jaar op orde volgens de bloedtesten maar ik blijf maar last van vage pijntjes hebben.

    Het begon vorig jaar met een raar loopje ook wel instabiel.
    ik liep tegen dingen aan en struikelde gemakkelijk.
    mijn concentratie was slecht en maakte rare domme fouten zoals dingen die in een koelkast moeten staan ineens in de vriezer terecht kwamen Enzo en er ook niet achter komen of ik dit wel had gedaan.

    mijn huisarts heeft toen een MRI van de hersenen laten maken en een EMG van de aangezicht spieren en zenuwen. maar er kwam niets uit.

    een tijdje later ebde deze klachten weer weg en kwam er met regelmaat stekende pijn in mijn kuiten voor en daarna in combinatie met pijn in de onderrug en scrotum. Na 6 weken met deze pijn te hebben gelopen en bij de fysio te zijn geweest en bij een osteopaat hebben ze een scan gemaakt van mijn rug waarop bij een röntgen niets te zien was en bij een MRI een volledig versleten onderste tussen wervel.
    maar de klachten konden volgens de neuroloog niet daarmee te maken hebben.
    nu weer wat later is de rugpijn verdwenen maar de steken in mijn kuiten blijven aanhouden. er is nu bij gekomen dat ik geen uithoudingsvermogen meer heb in mijn spieren.
    Als ik een eiersaus aan het kloppen ben moet ik rusten tussendoor omdat het pijn in mijn arm gaat doen.
    Ik word elke ochtend wakker met een extreme stijfheid in mijn benen, onder en boven en het gevoel dat ik ben overreden door een vrachtwagen.
    Ik wil graag vermelden dat ik een erg atletische bouw heb zonder daar voor te moeten trainen. ben erg gespierd en mensen die mij kennen begrijpen niets van hoe ik dat in stand kan houden door alleen maar in een keuken te werken.
    en het symptoom vermoeidheid heb ik al een jaar of zes en zo zijn zij ook achter mijn hypothyreoïdie gekomen. extreme spierpijn in liezen schouders benen en buik na een rondje hardlopen op het strand van een 20 minuten vind ik ook niet helemaal normaal op mijn leeftijd en heb daar ook nooit eerder last van gehad.
    heeft iemand suggesties want zie door de bomen het bos niet meer en mijn ha ook niet volgens mij.

    groeten

    Reageer
    #2

    daarbij moet ik nog melden dat ik horizontale en verticale ribbels op mij nagels heb maar dat kan ook van de schildklier zijn.

    Reageer
    #3

    Ik ben erg benieuwd naar reacties, want ik herken wel een aantal dingen!

    Vrouw, 52 jaar:

    Zo'n 4 jaar geleden merkte ik een drastisch afnemende conditie. Ik liep in de dierentuin en werd ingehaald door oudjes met rollator en moest belachelijk vaak stoppen om bij te komen.

    Toen had ik een periode dat ik struikelde en viel, en ik geen reactievermogen had om mezelf op te vangen of om de val te voorkomen. Ik ben 3 of 4 keer echt plat op mijn gezicht gevallen of ging zitten naast de bank.

    Ik voel me constant alsof ik door een vrachtwagen overreden ben, beurs en stijf.

    De ene keer erg last van mijn pols, dan mijn heup, dan mijn elleboog, dan mijn knie, vaak mijn bovenrug en schouder. soms kan ik mijn arm niet optillen.

    Armen en benen snel vermoeid (bijv. met zoiets als eiersaus kloppen of zelfs mijn haar kammen, traplopen gaat soms normaal en soms moet ik elke derde tree stoppen).

    Als ik op een willekeurige plek knijp of duw doet het overal zeer.

    Regelmatig kramp in mijn tenen.

    De fysio constateerde van de week dat mijn armspieren heel erg slap zijn, ze drukte mijn armen met gemak naar beneden.

    Ik heb geen last van vermoeidheid zoals jij, en mijn schildklier is in orde. Zelf dacht ik aan een soort reuma maar in het bloed is daar niks van te zien.

    Reageer
Reageer op: vage klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief