Vaak en langdurig pijnlijke aften

  • #1

    Hallo Forum,

    Vroeger had ik af en toe wel eens een aft. Deze waren niet zo erg en ik had er niet zo veel last van. Mijn moeder haalde altijd van die verdovende en helende vloeistof in een potje met een kwastje. Dit hielp altijd goed.

    De laatste tijd heb ik echter last van zeer pijnlijke aften. Het duurt ongeveer 2 weken vanaf het moment dat ze ontstaan totdat ze weggaan. De medicatie helpt weinig tot nie. Ik gok dat ik elke 2 maanden ongeveer een aft heb, en dit wordt dus vrij frustrerend. De aften zijn enorm gevoelig. Bij aanraking met bijvoorbeeld chocolade (maar eigenlijk alles wel) prikt het zo erg dat de tranen in mijn ogen schieten. Ik kan hierdoor soms erg moeilijk eten / tandenpoetsen.

    De aften verschijnen aan de binnenkant van mijn wangen of op mijn onderlip. Altijd 1 tegelijk. Ik poets minstens 2 keer per dag mijn tanden met Zendium, want ik had gelezen dat Elmex niet goed zou zijn voor aften.

    Wat kan ik doen om deze vervelende aften te voorkomen, de klachten te verminderen en sneller weg te krijgen?

    Alvast bedankt,
    Bas

    Reageer
    #2

    Ik zou in ieder geval eens even naar de huisarts gaan.
    Een bloedonderzoek zou geen kwaad kunnen. Dan kunnen de ontstekingswaarden en vitamines eventueel worden gecontroleerd.

    Reageer
Reageer op: Vaak en langdurig pijnlijke aften


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief