Chronische hoofdpijn

  • #1

    Ik heb nu sinds september '12 last van hoofdpijn. Ik heb het elke dag. De ene dag bonzende hoofdpijn, andere keer zware hoofdpijn en het zit elke keer weer ergens anders in mijn hoofd.

    De neuroloog zei dat ik chronische hoofdpijn heb. Ik moest stoppen met het slikken van medicatie en beginnen met fysiotherapie. Ik ben daar nu zo'n 4 weken mee bezig en er is geen verandering. Het is eigenlijk alleen maar erger aan het worden, de laatste 2 weken.

    Ik ben al veel aan het googlen geweest en las dat veel mensen aan de antidepressivum gaan, als pijnstiller. Nou zei de neuroloog ook dat hij dat zou voorschrijven voor mij als de hoofdpijn niet weg zou gaan, maar hij had het te druk om te luisteren naar wat ik te zeggen had.

    Ook heb ik van iemand gehoord dat medicinale wiet misschien iets zou zijn. Dat het pijnstillend helpt en dat het slaapverwekkend is (door de hoofdpijn slaap ik ook vreselijk slecht 's nachts, word steeds wakker en wanneer de wekker gaat, ben ik absoluut niet uitgeslapen).

    Nu is mijn vraag aan de mensen die dezelfde kwaal als ik hebben; wat raad jij aan? Heb jij weleens antidepressivum of medicinale wiet geprobeerd? En hielp het? Ik ben namelijk helemaal klaar met deze hoofdpijn waardoor ik alleen nog maar op bed kan liggen, hoofdpijn hebben en te moe en niet fit zijn om ook maar iets te doen.

    Reageer
    #2

    Beste RubyM

    Heeft de neuroloog onderzoeken of tests gedaan?

    Als de hoofdpijn klachten door een psychische klacht of aandoening worden veroorzaakt, kan een antidepressivum een oplossing zijn.

    Medicinale cannabis is mijnsinziens in dit geval geen optie. Hieronder een korte indicatielijst.
    •Pijn, spierkrampen of spiertrekkingen bij multiple sclerose (MS) of ruggenmergschade.
    •Misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering en verzwakking bij kanker en aids.
    •Misselijkheid en braken als gevolg van de behandeling van kanker, HIV-infectie en aids.
    •Langdurige pijn waarvan de oorzaak in het zenuwstelsel zit - bijvoorbeeld een afwijking in een zenuwbaan, fantoompijn of chronische zenuwpijn die soms blijft bestaan nadat gordelroos genezen is.
    •Tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette - plotselinge bewegingen of uitspraken die niet zijn tegen te houden en die steeds weer terugkomen. Cannabis gaat deze tics tegen.

    Reageer
    #3

    Probeer eens acupunctuur of een Klassiek Homeopaat.

    Reageer
    #4

    Ik heb precies het zelfde gehad.
    Veel gedoe en mijn hoop bijna verloren tot dat ik een antidepressiva kreeg, amitriptyline.

    Vraag er naar bij de neuroloog, het is echt de moeite waard!
    De hoofdpijn was zo veel minder en ik begon weer normaler te leven.

    Reageer
Reageer op: Chronische hoofdpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief