moe,slaap slecht, val moeilijk in slaap veel stress

  • #1

    Ik ben 22 jaar ben een student en heb een baan waarin ik mijzelf moet bewijzen als potential heb thuis veer problemen en heb een vriendin die ik ook heel veel aandacht moet gegeven.

    Ik kon dit in het begin wel aan maar ik val de laatste tijd heel moeilijk in slaap, ik heb slaap pillen aangeschaft om zo vroeg te kunnen slapen en word dan heel moe en suf wakker en meestal met heel veel hoofdpijn. Ik heb overdag heel veel energie en probeer altijd het beste uit de dag te halen, ik ben zelf heel positief in gesteld maar kom maar niet tot rust. Ik erger me aan kleine dingen die ik moet doen en stel belangrijke zaken soms uit omdat ik simpelweg de energie er niet meer voor heb.

    Ik verwaarloos dan ook mijn studie, vroeger deed ik elke dag wel iets aan school maar dat word steeds minder omdat ik heel moe ben en ik er nooit de tijd voor kan vinden. Door mijn drukke schema heb ik geen tijd voor mijn recreatie momenten, ik was vroeger meestal aan het gamen maar hier heb ik de laatste tijd ook geen zin in omdat het heel veel energie kost en ik heel snel hoofdpijn krijg.

    Ik ben gedurende de hele dag druk bezig en als ik dan rond 7 uur thuis ben wil ik het liefst slapen maar dan zijn er nog andere zaken die ik moet regelen. Tegen de tijd dat ik wil gaan slapen lukt het niet omdat ik met teveel dingen in mijn hoofd zit en heel veel aan het stressen ben.

    Op de momenten dat ik uitslaap ( zondag tot 1 uur) dan word ik heel moe en brak wakker en heb ik helemaal geen energie meer. Ik ben gestopt met sporten omdat ik het fysiek en mentaal niet meer trek.

    Ik ben van mijzelf heel vrolijk en probeer altijd uit iets slechts het positieve te halen.Ik ben ook nooit in staat nee te zeggen, zowel op de werkvloer als privé en school.

    Wat kan ik doen om dit te verhelpen

    Reageer
    #2

    Je moet inderdaad dingen veranderen want nu ga je regelrecht op een burn-out af...

    Burn-out test:
    http://www.123test.nl/burnout/

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Heb je een full-time baan en daarnaast studeer je ook? Als dat je keus is, is het misschien verstandig om je vriendin alleen in het weekend te zien totdat je studie klaar is. Ik vind dat als ze echt van je houdt, dat heeft te accepteren. Op deze manier houd je het gewoon niet vol. En de slaappillen, pas daarmee op, die zijn verslavend. Probeer anders een natuurlijke rustgever, iets plantaardig.

    Groet Emma

    Reageer
    #4

    Hai Rachied,
    Stress, dat is het. Om daarvan af te komen raad ik je aan om te gaan LOPEN !
    Tja, wanneer je loopt, kijkend naar de natuur, de planten, de kanalen, de bomen, de huizen, de vogels ect.
    Komt je geest tot rust; en dat is wat je nodig hebt: rust.
    Uiteraard bij voorkeur alleen.
    Je zult zien dat je je dan beter gaat voelen.
    Groetjes, Gus
    PS. Om aansluitend een glas anijsmelk te nemen en naar bed te gaan.

    Reageer
Reageer op: moe,slaap slecht, val moeilijk in slaap veel stress


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief