Zware acne behandelen tijdens zwangerschap… Radeloos.

  • #1

    Laat mij jullie even meenemen in mijn verhaal....

    In de pubertijd kampte ik als meisje al met acne. Destijds is mij door de huisarts 'de pil' voorgeschreven (Yasmin). Dit heeft mijn Acne toen een halt toegeroepen. Hieruit concludeer ik dat het een hormonale aandoening is. Voor een meisje had ik altijd al veel donkere haartjes op sommige plekken dus ik kan me goed voorstellen dat ik meer testosteron heb dan andere vrouwen. Daarnaast leidt ik aan een lichte vorm van Hypothyroidism = een te snelle schildklier ( waarvoor ik onder behandeling sta).

    Door een kinderwens met 26 gestopt met de pil. Na 6 maanden ' ontpillen' was het resultaat een gezicht vol ontstekingen en zware acne. Vele anti-biotica kuren verder, topicals, retinoiden (nog net geen roaccutane) kreeg ik het enigszins onder controle. Ook was ik uit pure ellende weer met de pil begonnen. Een jaar verder was de acne ver weg en restte enkel nog veel littekens. Door veel dure behandelingen zijn ook die beter geworden maar ik ben getekend voor het leven!

    De kinderwens bleef van mijn man en ik, maar als jonge vrouw was ik ook heel bezorgt over mijn uiterlijk. Daarom toch weer gestopt met de pil en geprobeerd de acne onder controle te houden door een holistisch dieet en vitamine. Dat lukte enigszins. Gelukkig werd ik binnen de kortste keren zwanger!!!! Maar nu na 10 weken zwangerschap speelt de acne weer op. Met name op bepaalde delen van mijn gezicht (wang en slaap).

    Ik heb echt enorm veel gelezen over de invloed van hormonen op acne en zie even doop de bomen het bos niet meer. Er lijken zo veel factoren een invloed te hebben op de verhoorning van de huid en de talgproductie: DHT, leverfucntie, ditamine D, SHBG etc. Door mijn zwangerschap en straks melkproductie staan mij nog heel wat hormoonschommelingen te wachten. Progesteron toename, Oestrogeen toename etc. In mijn ziekenhuis werken Schilklierspcialist en dermatoloog op eigen eilanden en ben ik veelal aangewezen op "boeren verstand" en het internet om mijn acne probleem echt op te lossen.

    De vraag is dus eigenlijk wat moet ik doen zodat ik straks niet een jonge moeder ben met een gezicht vol kraters en littekens van Acne. Door de zwangerschap kan ik namelijk bijna geen enkele behandeling doen behalve Erytromicine. Maar doordat dit zo'n oud medicijn is, is de P-acnes bacterie er bij mij niet gevoelig voor. Dus nutteloos.

    Alvast 1000 maal dank

    Een bezorgde aanstaande moeder!

    Reageer
    #2

    Hoi Maartje, ik kan je helaas niet helpen, want ik heb er weinig verstand van 🙁 Mijn ex (een jongen) had erg last van acne en was dan ook stikjaloers op zijn zus, die dankzij de pil er geen last meer van had. M'n ex heeft een laserbehandeling ondergaan tegen de littekens. De beloofde grens van minimaal 30% verschil heeft hij niet eens gehaald, wat hem erg tegen viel.

    Ik kan me heel goed voorstellen hoe rot het is, zeker als je een oplossing gehad hebt, maar deze nu niet meer slikken kan. Ik hoop echt van harte dat er anderen op dit forum zijn die je kunnen helpen!!

    Veel succes, en mocht je geen oplossing vinden, probeer dan alsnog te genieten van je zwangerschap en let erop dat je je niet te depressief erover gaat voelen (want het kindje kan dit meekrijgen) 🙂

    Reageer
    #3

    Hallo Maartje ,

    op mijn 11-12jaar kreeg ik het zelfde probleem , acné. Op mijn 14de begon de huisarts me de pil voor te schrijven (antibiotica en de vele creme's hebben nooit enige invloed gehad ). Na enkele pillen te proberen ( die niet geschikt waren voor mij ) kwam ik terecht bij ElisaMylan35. Dat was het eerste sinds jaren dat mij volledig verlost had van mijn probleem .. Toen ik stopte met de pil om onze kinderwens te vervullen kreeg ik terug wat last , en nu ben ik 19weken zwanger , en heb ik terug redelijk wat acné.

    Het liefste wil ik het me niet aantrekken en volop zwanger zijn , aangezien ik ook aan hyperemisis lijd ( Overmatig overgeven tijdens de zwangerschap met uitdroging en ondervoeding tot gevolg ) heb ik al genoeg miserie.

    Mijn advies voor jou & ook voor mezelf is ; geniet volop van je zwangerschap , zolang je kleintje maar gezond is.

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Wat vervelend! Medicijnen slikken tijdens je zwangerschap is wel lastig. Zou het je lukken de acne dan niet heel grondig te behandelen (bij de wortel), maar dan alleen de symptomen (de pukkels zelf), ten behoeve van je kind? Je zou een goede schoonheidsspecialiste kunnen zoeken die je huid goed reinigt? Ook zijn er nog andere antibiotische zalfjes die je zou kunnen gebruiken, die heb je denk ik allemaal wel gehad, maar misschien nu toch weer het proberen waard?

    Reageer
    #5

    Google eens acne, acupunctuur en Chinese kruiden...

    Reageer
Reageer op: Zware acne behandelen tijdens zwangerschap… Radeloos.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief