Ervaringen botox bij fissuur

  • #1

    Goedemorgen,

    Ik heb de volgende vraagstelling:

    Wie heeft ervaring met botox behandeling voor anale fissuren en wil zijn/haar ervaring delen? Met name: 1) in hoeverre je incontinentie hebt ervaren en 2) en wat de duur ervan was.

    Dit is de situatieschets en probleemstelling:

    Ik ben 25 en ik heb op mijn 18e had ik fissuren en soiling klachten. Destijds is zalf en macrogol voorgeschreven. De soilingklachten waren toen snel weggegaan, maar de fissuren heb ik nogsteeds. Zelden pijn ervaren waardoor ik het bij de zalf heb laten zitten.

    Sinds twee maanden heb ik het probleem dat er soiling, c.q. vochtverlies en ongewild verlies van windjes plaatsvinden. Met name als ik sta en beweeg. Als ik zit ervaar ik enorme druk rondom de rectum waardoor ook het probleem ontstaat.
    Ik ben verwezen naar Helder kliniek. Zij konden geen uitgebreid inwendig onderzoek doen omdat het te pijnlijk was. Het is nu niet duidelijk waarom ik die klachten heb. Ik vermoed zelf door inwendige aambeien.
    Over anderhalve week vindt er voor dr fissuren de botox behandeling onder narcose plaats, waarbij dan vermoedelijk ook de inwendige aambeien worden geconstateerd en hopelijk meteen behandeld.

    De stoelgang is prima sinds ik vezelpillen met water inneem, volkorenbrood en groenten eet. Beweging is een ander verhaal. Ik zit al twee maanden alleen maar thuis omdat ik met die klachten niet naar buiten durf. Alles staat op stil.

    Waar ik momenteel bang voor ben is dat de soiling klachten door de botox verergeren. Hier heeft de arts mij voor gewaarschuwd. Ik sta dus voor een dilemma en weet even niet wat ik moet doen.
    Met jullie ervaringen kan ik opnieuw een afweging maken of ik toch die botox behandeling wil gaan doen.

    Bedankt voor het meedenken!

    Reageer
    #2

    Je zegt dat je al 2 maanden thuis zit vanwege je huidige situatie, stel dat botox het erger maakt dan zal je alsnog thuis blijven (iets wat je nu ook al doet).

    alleen jij kan hier een keuze bij maken, want er bestaat idd een kans dat de soiling klachten verergeren na botox.

     

    sterkte

    Reageer
    #3

    Goedenavond,

    Ik heb in februari 2020 een botox behandeling gehad. Ook ik liep jarenlang met pijn rond vanwege fissuren en aambeien. Diverse behandelingen en medische ingrepen hebben niet geholpen. Het werd alleen maar erger.

    De laatste optie zou een botoxbehandeling in de kringspier zijn. Ik heb advies gevraagd bij mijn huisarts. Hij raadde dit in eerste instantie af met name vanwege de mogelijke incontinentie problemen. Omdat de pijn steeds erger werd ben ik toch voor deze behandeling gegaan.
    Onder volledige narcose heb ik de behandeling gehad. Ik zou het zo weer doen. De fissuren heb ik na de behandeling niet meer gevoeld. Het is daarna snel genezen. Ik heb buiten af en toe een klein windje (wat ik gênant vind) nergens last van gehad. Als ik dat had geweten had ik het tien jaar eerder laten doen. Ik snap alle negatieve verhalen niet. Ik ben nu ruim vier maanden verder en kan eindelijk weer een leven lijden zonder pijn.

    Tegelijkertijd met de behandeling hebben we thuis een toiletdouche laten installeren. Een investering maar ik ben er elke dag nog blij mee. Het afvegen met papier hoeft niet meer.
    Ik denk dat zowel de botox als het nieuwe toilet ervoor hebben gezorgd dat het nu zo goed gaat met mij.

    Veel succes.

    Reageer
    #4

    Goede morgen,
    Ik heb in oktober 2020 een botox behandeling gehad. Sindsdien heb alleen maar meer klachten bij gekregen, nog steeds pijn en soms brandende gevoel en meestal behoorlijk druk op anus. Ik let op mijn voedingspatroon en neem elke dag macrogol en beweging en smeer ik ook isorb 4 keer per dag.
    Heeft iemand ook hiermee ervaring? Wat moet ik verder doen?

    Reageer
    #5

    Ik heb ooit jaren geleden een botox laten zetten voor inwendige fissuurtje.
    Heb nadien een paar maar maandennapijn gehad van de botoxinspuiting vanwege een bloeduitstorting die was ontstaan.

    Reageer
    #6

    Beste Kratos,

    Een advies, niet doen. Ik heb inmiddels 5 weken geleden een Botox behandeling gehad en er is een klein huidflapje weggehaald. Sindsdien lig ik het grootste gedeelte vd dag plat en ondanks morfine medicijnen heb ik de hele dag helse pijn.
    Als ik dit had geweten had ik de ingreep nooit ondergaan en de frisuren die ik af en toe heb geaccepteerd.

    Vriendelijke groet.

    Reageer
    #7

    Ik heb de verhalen op dit forum gelezen toen ik nog klachten had van mijn fissuur. Ik las het met tranen in m’n ogen omdat er mensen zijn die jaren klachten hadden. Maar lieve mensen het kan echt goed komen, ook al denk je van niet. Ik ben door een diep dal gegaan, maar nu na 1,5jaar pijn eindelijk klachten vrij.

    Hoe? Ik werd door mijn huisarts verwezen naar het Spaarne voor behandeling met Botox. Helaas werkte dit eigenlijk niet (overigens ook geen incontinentie problemen) de pijn kwam terug en heviger dan de keren ervoor. Het was zelfs zo erg dat ik eigenlijk niet meer kon werken. Staan deed zoveel pijn, alleen zitten maakte de pijn dragelijk. Uiteindelijk heb ik via mijn huisarts een verwijzing gevraagd naar de Proctos kliniek. Dit kan ik iedereen aanraden! Ik was in Adam maar ze zitten ook in Utrecht dacht ik. Ik kon dezelfde week terecht toen ze mijn klachten hoorde. Bij het 1e consult kon ik niet meteen Botox krijgen omdat de laatste x in Spaarne minder dan 3 weken geleden was. Ik kreeg een applicator mee om de Diltiazem zalf in te brengen, soort huls je wat je anaal inbrengt. Zo komt de zalf echt op de plek van het fissuur. Na een paar weken werd de pijn al minder. Een maand later kreeg ik nog een x Botox in de kringspier EN in de bekkenbodem spier, dit had ik in het Spaarne niet gehad. Toen merkte ik echt dat de spier ging ontspannend, geen incontinentie klachten maar als ik aandrang kreeg dan moest ik wel METEEN! Scheetjes ophouden was ook lastig. Maar de pijn was helemaal weg. En nu half jaar na de laatste Botox gebruik ik geen zalf meer.

    Ik had mezelf voorgenomen toen ik met pijn iedereen zijn verhalen las, ik ook goede verhalen zou schrijven als het over is. Want uit deze verhalen haalde ik toen hoop.

    Lieve mensen, laat je verwijzen naar een kliniek die dagelijks werkt met proctologie! Er is hoop; het kan echt goed komen!

    Reageer
    #8

    Hallo Jis

    Nou ik heb dus dezelfde problemen.
    Vanmorgen om 8 uur naar toilet geweest voor de grote boodschap(door de macrogol zakjes moet ik altijd gelijk als ik wakker word) nou 4 uur later nog steeds vreselijke pijn.
    Gebruik paracetemol naproxen en tramadol helpt allemaal niet.
    Volgende week word ik dan eindelijk geholpen ook bij de proctokliniek loop ik ze gaan mijn wond schoonmaken en ook botox spuiten in mijn kringspier en bekkenbodem. Mag ik.vragen of je erg veel pijn had na de operatie?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Sandra

    Hoe gaat het nu met je?

    Ik ben vandaag geopereerd in de proctoskliniek.

    Hoe was het met de pijn na de operatie?

     

    Ik voel wel wat pijn maar niet meer die felle pijn als hiervoor.

    Alleen wel bang voor de eerste keer ontlasting

    Reageer
    #10

    Hoi Sandra

     

    Jij schreef dat je na de botox snel van je pijn af was? Hoe snel is snel? Want 2 weken na mijn operatie fissurectomie en botox in kringspier ga ik nog steeds kapot van de pijn

    Reageer
    #11

    Hallo allemaal fijn om in contact te komen met lotgenoten, het lijkt een probleem dat de artsen soms zelf niet weten hoe te handelen, nu 4 weken geleden behandeld met Botox merk geen verschil, wel gelukkig van oxycodon af wat ze me 3 maanden hebben laten nemen, de tramadol deed bij mij ook niks, nu heb ik diclofenac 75 mg icm paracetamol, wel nog flink pijn erbij maar beter als de oxycodon want dat maakt je geestelijk helemaal stuk, 15 febr pas weer terug naar de proctopoli en dan zouden ze begin maart eventueel de Botox kunnen herhalen, weet niet wat jullie ervaring is maar heb nu aardig wat chirurgen gezien en ieder lijkt er een andere mening over te hebben ….

    Reageer
    #12

    Wat is een fissuurectomie

    Reageer
    #13

    Een fissurectomie is een operatie waarbij de chirurg de anale fissuur zal schoonmaken en-of wegsnijden. Het operatiewondje wordt meestal opengelaten en moet 2x per dag gespoeld worden. Meestal is het wondje na 2 tot 3 weken genezen.

    Reageer
    #14

    Hallo allemaal, wat een geruststelling dat ik niet de enige ben met deze vreselijke klachten waar ik sinds de zomer mee loop.
    Na lang wachten besloot ik om toch maar naar de dokter te gaan..hier kreeg ik cremes mee die ik 3mnd moest smeren. Dit hielp helaas niet, vervolgens doorverwezen naar het ziekenhuis voor een ingreep. Innde tussentijd moest ik2x dagelijks zakjes nemen om de ontlasting dunner te maken.
    Dit hielp al veel. Tijdens de ingreep bhebben ze twee bitox injecties gezet in de kringspier en het fissuur schoongemaakt.
    De ingreep is 100% meegevallen.
    De eerste drie dgn had ik echt last van diaree, maar geen pijn.
    Na een paar dgn werd de ontlasting normaal.
    De zakjes blijf ik nemen en verder zorg ik voor voldoende vezels en vocht.
    Toch heb ik nu veel meer pijn dan enkele dgn voor mijn ingreep. Is dit normaal? Want heb het idee dat de ingreep totaal geen effect heeft op mijn pijn. (Is nu 10dgn geleden)

    Reageer
    #15

    Hi allemaal,

    Mijn dochter van 18 heeft ook een anale fissuur, ze heeft het nu al een jaar lang. Ze houdt haar ontlasting zacht met die ontlaadtang zakjes en smeert bij pijn Diltiazem creme en lidocaine. Echter was het een jaar geleden dat ze de dokter voor het laatst heeft bezoekt. Mn dochter had laatst weer enorm veel pijn en toen had ik de dokter gebeld, dokter gaf aan dat ze niks kon en het ook geen nut had als ze langszou komen (1 jaar later)dus mijn dochter is maar 1 x bij d e dokter geweest en dat was vorig jaar..echter is de pijn er niet dagelijks maar als ze weer eens harde ontlasting heeft gehad dan is de pijn de dagen erna ondraaglijk.

    Mijn vragen: Raden jullie het aan om een Botox behandeling te nemen of naar het ziekenhuis doorverwezen te worden?

    Heeft het nu nog nut om de dilitazcreme 7 weken achterelkaar te smeren?

    Wie o wie heeft tips voor mijn dochter

    Wat zijn de kosten die er aan verbonden zijn? ..

    Reageer
Reageer op: Ervaringen botox bij fissuur


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief