Botten zichtbaar

  • #1

    Ik ben 16 (jongen) jaar en ik maak me zorgen over mijn gezondheid. Ik sport nooit en zit elke dag in huis. En mijn botten zijn best wel zichtbaar , sleutelbeen , ribbenkast en beetje alles erom heen. En vroeg me af of dit normaal is. En daarnaast is mijn spiermassa gewoon letterlijk niks. Ik ben letterlijk een botje. Het komt waarschijnlijk door sport en voeding. Ookal denk ik dat ik wel gewoon goed eet , bord eet ik vaak leeg , s ochtends eet ik bijna nooit. En eet vaak ongezonde snacks . Maar ja het is moeilijk om te beginnen hiermee dus ik heb hulp nodig. Als je advies hebt zou dat graag fijn zijn. Ik ben een al te goeie eter en heb vaak niet echt eetlust. Maar soms ook  heelveel honger maar ik zit wel snel vol dan. Ik heb ook bijna geen conditie en ben na 1 km fietsen al dood moe. Ja ik weet het niet meer echt. Ik heb niet ergens last van maar toch zou ik mezelf willen veranderen.

    Reageer
    #2

    lees nou eens wat je zelf schrijft:
    "Ook al denk ik dat ik wel gewoon goed eet"
    "s ochtends eet ik bijna nooit"
    "En eet vaak ongezonde snacks"

    Denk je nu echt dat je "gewoon" goed eet???

    Reageer
    #3

    Ik neem vaak wel een koekje of een chocolade reep door de dag maar ik eet wel gewoon nog broodjes kaas of andere beleg. en s avonds gewoon avondeten , macaronie , aardappelen , vlees , salade. en af te toe patat of pizza.

    Reageer
    #4

    Ik zou vooral zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter dus volkoren macaroni. In pasta van peulvruchten zit wat meer eiwit, wat beter is voor je bloedsuikerspiegel. Snacks bij hoge uitzondering eten. Ik zou het er ook met je ouders over hebben. Dat ze geen zooi in huis halen. En ik zou ook lekker naar buiten gaan.

    Reageer
Reageer op: Botten zichtbaar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief