Zeurende lies

  • #1

    Hallo,

    ik heb ongeveer een maand of 4 geleden met voetballen een liesblessure opgelopen. Het gebeurde ineens met het schieten van een bal. Alsof ik een soort van ‘knak’ hoorde. Daarna kon ik wel gewoon pijnvrij lopen en rennen, maar bij het schieten had ik vaak een stekende pijn.

    Mn huisarts liet een echo maken en daarop was een scheurtje in een van de adductoren te zien.

    Ik hield eerst een paar weken rust, maar ben vervolgens vier keer bij een fysio geweest. Deze vond m’n heup wel heel erg stijf en raadde een Chiropractor aan. Daar ben ik nu een week geleden geweest en deze vond ook mijn bekken instabiel, maar kon mij hier prima aan behandelen (zei die). Na de behandeling had ik geen last, maar nu we een week verder zijn heb ik tijdens het lopen een zeurende en stekende pijn in mijn liesregio. Is dit niet gek?

    Overmorgen moet ik er weer naar toe, maar ik twijfel soms over de verschillende diagnoses. Alsof ze voor hun eigen hachje spreken.

    En in vind het gek dat mijn lies dus na bijna 4 maanden nog niet herstelt lijkt te zijn...

    Reageer
    #2

    Als je dat met de chiropractor bespreekt, zal die waarschijnlijk zeggen, dat het juist een goed teken is en een normale reactie op de behandeling... Maar of dat ook werkelijk zo is?
    4 maanden voor een spierscheurtje is eigenlijk wel lang. De verwijzing van de fysio naar de chiropractor begrijp ik ook niet zo heel goed. Althans in dit stadium. Eerst zorgen dat de adductor geneest en weer versterkt. Daarna zou je dan naar bekken/heup kunnen kijken.
    Je zou aan de huisarts een verwijzing kunnen vragen voor de orthopeed

    Reageer
    #3

    dank voor je reactie John.

    ik vind het inderdaad ook lang. Heb m’n rust gepakt en getracht het te laten behandelen. Het klopt wel dat m’n heup niet goed voelt. En Wellicht dat daardoor het scheurtje is ontstaan. Dat geloof ik vast

    De chiropractor zegt dat hij mij na 4 behandelingen van de klachten af heeft geholpen. Maar ben bang dat de behandeling aan m’n heup de liesklachten kan verergeren.

    Ik zal het overmorgen bespreken, maar ben een beetje angstig det het op deze manier een chronische blessure kan worden.

    Reageer
    #4

    Of eerst het scheurtje en dan de heup door andere belasting...

    Reageer
Reageer op: Zeurende lies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief