Kan dit uit angst?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 39 jaar en ik heb sinds een half jaar wat klachten aan m’n rechterbovenkant. Dit kwam na een periode vol stress (heeft 1,5 jr geduurd). Ik kreeg last van trillingen aan beide armen maar meer rechts. Ook een vreemd gevoel in het arm, niet zwaar maar juist heel licht en prikkelend. Sinds 2 maanden is dat naar m’n hand gegaan. Het voelt prikkelend en voel steeds plopjes, alsof mijn hand van binnen steeds beweegt en zie de spier van m’n pink geregeld omhoog komen. Dit heeft me heel angst gemaakt en ik kon gelukkig bij de neuroloog terecht. Deze heeft me onderzocht en er is een emg geweest waarvan hij zei dat er wel fasculaties waren in m’n been maar nog tot het normale hoorde. In m’n hand waren wel plopjes maar noemde hij anders. Hij kon verder niks voor me doen. Mijn angst is vooral voor als ....is dit hiermee nu ook uitgesloten? Had hij dat kunnen zien? Kan ik dit dus los laten? En kan dit door stress komen? Ik ga weer terug naar m’n huisarts nu maar kan ik volgende week pas terecht. Ik voel me erg onrustig:(

    Reageer
    #2

    Het kunnen inderdaad angst/stress gerelateerde klachten zijn. ALS geeft toch wel wat andere klachten. De neuroloog zou dat wel onderkend hebben en verder onderzoek hebben gedaan

    Reageer
    #3

    dankjewel voor je reactie!

    ik baal een beetje dat ik er niet specifiek naar gevraagd heb en daarom zit het nu zo in m’n hoofd. Maar een neuroloog kijkt hier dus automatisch naar?

    De spiertrekking in m’n hand/ vinger heb ik wel dagelijks en vaak...toen gaan Googlen en daarmee nu een hoop zorgen. Fijn om te weten dat dit ook stress kan zijn . Vind t zo’n rare en nu ook wat enge klacht.

    Reageer
    #4

    De neuroloog zal daar zeker op letten

    Reageer
    #5

    oke, dankjewel weer! Ook voor de snelle reactie. Laatste vraag...ik zie de spier bij mijn pink ook steeds omhoog komen, eigenlijk vrijwel constant. Heb jij dit vaker gehoord ivm stress? Het is zo’n plaatselijke klacht...spier doet ook lichtjes pijn.

    Reageer
    #6

    dat komt inderdaad wel vaker voor

    Reageer
    #7

    Dankjewel!!

    Reageer
    #8

    Ha John,

    de spier in m’n pink is nog steeds erg actief, de hele nacht ook geweest (heb onrustig geslapen erdoor). Kan dit zo lang duren?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja hoor. Zolang de angst en de spanningen er zijn...

    Reageer
    #10

    Hallo John,

    ik ben in overleg met de huisarts gestart met citalopram tegen de angst. Dit slaat aan, voel me een stuk rustiger. De spier in mijn handpalm (onder mijn pink) blijft echter beweeglijk. Het is dagelijks maar niet constant (snachts volgens mij niet), vaak als mijn hand wat gestrekt is of als ik hem gebruik. Ik heb de huisarts gevraagd en die weet het niet en gezien ik net bij de neuroloog ben geweest wil hij me niet doorsturen, wat ik ook begrijp. Omdat ik het steeds voel blijf k me wel afvragen wat het is. Heb jij een idee? De spier voel ik ook wat licht doortrekken in mijn onderarm en soms wat last van mijn schouder. Zou dat daarmee te maken kunnen hebben?

    Reageer
    #11

    Het zou vanuit de schouder kunnen komen, maar spierspanning is nog steeds een mogelijkheid

    Reageer
    #12

    Hallo John,

     

    bedankt voor je reactie. Helaas is het nog niet afgenomen en zag ik dat mijn rechterpink het ook doet maar in lichtere mate. ik voel ook rechts soms wat spierpijn....wrsl dan toch de spierspanning vanuit angst, kan dat? Kan dat zolang aanhouden? ik heb ook een afspraak gemaakt volgende week bij de fysio omdat ik weet dat ik lange tijd mijn schouders vaak (onbewust) optrok, links ook meer dan recht dus wellicht dat het dat is. Gezien ik zo recent bij de neuroloog ben geweest kan ik los laten dat het iets engs is toch?

     

    Reageer
    #13

    Ik bedoelde links....dus ik voel het nu aan beide kanten...

    Het is ook een soort krampachtig gevoel in mijn handpalm tussen mijn pink en duim

    Reageer
    #14

    Spanningen kunnen zich vastzetten in je lichaam. Daarom denk ik aan osteopathie. Verder zorgen voor voldoende voedingsstoffen. zo werkt magnesium ontkrampend. Bloedonderzoek zegt niet zoveel. Op  alternatief gebied zijn andere testmethoden.

    Antidepressiva remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies aan vitaminen en mineralen, waaronder magnesium, vitamine B.

    Reageer
    #15

    Het lijkt toch alleszins op spierspanning t.g.v. angst/spanningen

    Reageer
Reageer op: Kan dit uit angst?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief