Spierzwakte en te veel spierspanning

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een vrouw van 28 jaar en kamp al een hele tijd met een aantal klachten om het even kort samen te vatten:,
    Ik ben een klein jaar geleden gediagnosticeerd met HMS en artrose.
    2 jaar daarvoor bleek ook na een keizersnede dat mijn overdwarse buikspieren verlamd waren, maar na jaren trainen weet mijn lichaam ze in iedergeval weer te vinden, maar daar is ook alles mee gezegd, terug OP Kracht komen ze niet, zeker rechts niet! Helemaal funest dus met de HMS!

    Maar nu het volgende, er worden sinds een aantal maanden steeds meer spieren zwakker, de linkerkant van die overdwarse spieren worden weer heel slecht, rug spieren, arm en been spieren en ik heb zelfs het idee dat mijn ademhalings spieren slechter worden, omdat ik het vaal benauwd heb, vooral als ik bezig ben en in de avonden, word 's ochtends vaak met hoofdpijn wakker. En als ik ook maar een beetje in de kou sta verkrampt alles gelijk, buiten kan ik bijv slecht articuleren.
    Nu kan ik sinds een tijdje niet meer fietsen omdat ik na 200m verschrikkelijke verzuring krijg in benen waardoor ik gewoon niet meer vooruit kan, dit heb ik tevens ook met trap lopen. Met bijv schrijven krijg ik na 3 regels enorm veel kramp in mijn hand, alleen met lopen valt het mee, maar dan heb ik weer andere problemen. (1 knie zakt door en de andere word helemaal stijf)

    Verder heb ik op sommige plaatsen erg veel spierspanning en spierknopen en daar ook klachten van, maar het raarste is dat als de fysio deze weg haalt of deels dat ik dan per direct spierzwakte heb, echt tot vallen aan toe en dat blijft tot dat die spierspanning weer te erg is.

    Ik ben al 3 jaar onder begeleiding bij een fysiotherapeut etc en heb een revalidatie traject gehad, ik begin over een tijdje weer met een revalidatie traject.

    Eind deze maand ga ik naar Gent naar de neuroloog om te kijken of ik mogelijk een spier of zenuw aandoening heb.

    Ik vraag mij alleen af iemand dit herkent, want de artsen weten nu niets te doen en ik ben heel erg bang dat dat best lang zal gaan duren.
    Ik ben moeder van 3 kleine kindjes en ik ben erg hard achteruit gegaan de afgelopen 2 jaar en dat terwijl ik een revalidatie traject heb gehad en elke week er voor onder behandeling ben.
    Ik ben onder tussen verschikkelijk moe van de pijn en van hoeveel energie het mij kost om gewoon alleen de algemene dagelijkse dingen uit te voeren.

    Gr.

    Reageer
Reageer op: Spierzwakte en te veel spierspanning


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief