Veel depressieve gevoelens en symptomen

  • #1

    Hallo,

    Hier mijn struggles op een rijtje:
    - Woedeaanvallen: Hééél snel chagrijnig/boos/woedend, zo erg dat ik mezelf af en toe wel eens sla en ik kan uit het niets keihard met dingen gaan beginnen te gooien waarbij ik dan niet nadenk over wat de gevolgen kunnen zijn (dingen kapotgooien)
    - Non stop negatieve, depressieve gedachtes en gevoelens: Nergens zin in, zit het liefst heel de dag thuis niks doen
    - Stemmingswisselingen
    - Nonstop piekeren
    - Erg onzeker
    - Emotioneel, kan overal om huilen. Gebeurt vooral na de 'woedeaanval'
    - Snel zenuwachtig, niks 'durven'
    - Stotteren wat ik al bijna mijn hele leven heb wat ik normaal redelijk goed onder controle kan houden maar wat nu steeds erger lijkt te worden
    - Mega veel zin in eten, vreetbuien. 'Emotie eter'
    - Prestatie en faal angst op school (vind de opleiding daarnaast echt helemaal niks en veel te veel)

    De laatste weken zijn deze symptomen echt erger geworden. Ik voel me erg depri.

    Waar ik nu het meest last van heb zijn mijn woedeaanvallen. Deze komen elke dag voor en zijn best heftig. Daarbij kan ik mezelf slaan en gaan gooien. Meestal is hier niet eens een duidelijke reden voor. Nadat ik dat heb gehad ben ik gelijk heel emotioneel.
    En verder dat ik echt anti sociaal ben. Ik ontwijk het liefst alles wat met mensen te maken heeft en ik schaam me overal. Niet handig in deze samenleving.

    Ik heb echt het gevoel dat er wat mis met me is. Ik heb echt geen idee waarom ik me zo vreselijk voel. Soms denk ik laat mij maar even een ongeluk krijgen, even lekker een paar weekjes niets kunnen doen. (mezelf van kant maken zou ik nooit doen)
    Ik ben nog maar 20 jaartjes jong, ik hoor gewoon een vrolijke meid te zijn die van het leven en sociale gebeurtenissen geniet.

    Wat is er met me aan de hand? Wat kan dit zijn? Ik ken mezelf niet zo. Kan dit een depressie zijn? Zou het helpen meer te sporten, gezonder te eten? (wat ik eerder veel deed en leuk vond maar waar ik nu heelveel moeite mee heb om er aan te beginnen doordat ik me zo voel)

    Reageer
    #2

    Ga eens met de klachten naar de huisarts, en vraag een verwijzing voor een psycholoog

    Reageer
Reageer op: Veel depressieve gevoelens en symptomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief