Duim gestrekt op slot

  • #1

    Al heel wat jaren, zolang ik me kan herinneren, gaan mijn duimen regelmatig op slot (dip-gewricht). Links vaker dan rechts (ik ben links). Vaak gingen ze na een tijdje weer goed, soms als het erg lang duurde, sloeg ik ze eruit.
    De laatste tijd wordt het veel erger en vaker.
    Ik heb heel veel gegoogled en gezocht maar kan nergens vinden wat het nou zou kunnen zijn en wat er aan te doen is.
    Ik ben zelfs een aantal jaar geleden naar een handkliniek geweest. Daar hebben ze me geopereerd bij mn duimgewricht om te kijken. Alles ok en eigenlijk werd me verteld dat het medisch onmogelijk was dat een duim gestrekt op slot gaat.
    Desalniettemin gaan mijn duimen regelmatig (2 a 3 x per dag) gestrekt op slot, van slot gaan is pijnlijk en met gewegen knakken mijn duimen vreselijk.

    Iemand enig idee?

    Reageer
    #2

    Beste Jetxx,

    Zelf heb ik hier sporadisch ook last van. Mijn symptomen worden omschreven in dit Wikipedia artikel: https://en.wikipedia.org/wiki/Hypermobility_(joints)

    Het plaatje op de pagina geeft niet weer wat ik met mijn eigen duim kan, wel kan ik deze 'achterover' buigen in een hoek van 90 graden.

    Reageer
    #3

    Beste xDuimx,

    Mijn duimen overstrekken niet, Achterover buigen kunnen ze ook niet.

    Wat mijn duimen doen is in een rechte stand op slot gaan. Ze zijn dan niet overstrekt maar recht. Ik kan ze dan met geen mogelijkheid buigen.

     

    Reageer
    #4

    Beste Jetxxx,

    Ik heb precies hetzelfde met een duim en sinds kort ook veel pijn bij mijn wijsvinger en ook een verdikking.

    Ik zou ook graag weten wat het is.

    mvg Yv

    Reageer
    #5

    Ik heb al 4 weken een duim die 'gestrekt' op slot zit. Eerst kon ik hem na wat proberen weer buigen. Zeer pijnlijk en dan knakte het. Nu is dat ook niet meer mogelijk. Ik dacht dat het een peesonsteking was. Pees gaat door verdikking of beschadiging niet meer door omhulsel...of zo. Dat is de reden dat ik nog niet naar de HA  geweest bent. Maar het is nu 4 weken. Iemand advies?

    Reageer
    #6

    Ja, maar je kunt het elf natuurlijk ook wel bedenken! je had eerder naar de huisarts moeten gaan

    Reageer
    #7

    Hoi lies,

    Weet je toevallig al wat het is? Ik heb het zelfde als u maar dan komt die gelukkig nog wel los, wel ook met een knak en erg pijnlijk, word steeds pijnlijker en gaat steeds moeilijker.

    Gr

    Reageer
Reageer op: Duim gestrekt op slot


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief