Pa drinkt extreem veel koffie met overvloed aan koffiemelk/suiker

  • #1

    Beste dokter,

    Mijn naam is Jessie (18) en ik heb een vraagje voor mijn vader. Hij is momenteel herstellende; ongeveer een jaar geleden is keel-en-halskanker bij hem geconstateerd.Het was gelukkig goed te verhelpen met een operatie en diverse bestralingen. Het deed me goed denken over zijn gezondheid en ik ben best wel veel bezig met de gezondheid van mijn ouders.

    Mijn vader rookt (nog steeds) als een ketter. En dan ook de zwaarste shag. U hoeft natuurlijk niet te vertellen dat dit heel slecht is, dat weet hij zelf ook dondergoed. Maar hiernaast drinkt hij +/- 10 kopjes koffie per dag.

    Normaliter zou dit niet echt een probleem zijn, denk ik. Hij doet er alleen een extreme hoeveelheid koffiemelk en suiker in. Ik denk dat de helft van het kopje daarmee gevuld is.

    Elke dag probeer ik hem te confronteren dat dit slecht voor zijn gezondheid is, zodanig dat mijn ouders er helemaal gestoord van worden.

    Mijn vraag is: Wat zijn eigenlijk de precieze gevolgen van het overmatig drinken van koffie met zoveel suiker en koffiemelk als hij zo jaren lang door gaat?

    Ik denk namelijk dat dit slecht is voor zijn aderen, maar weet het niet zeker. Ik wil graag met goede argumenten komen, puur voor zijn eigen gezondheid.

    Kunt U mij helpen?!

    Met vriendelijke groet, Jessie.

    Reageer
    #2

    Hij krijgt dus veel suiker en vet binnen. De gevaren zijn hetzelfde als bij iemand anders die veel vet en suiker eet; overgewicht, suikerziekte, inderdaad hoge cholesterol, waardoor vaten dicht kunnen slibben. Maar als je verder niet zoveel eet, zou het nog wel eens in balans kunnen zijn. Al mist hij dan vitaminen en mineralen. Ik heb geleerd dat een angstboodschap niet werkt. Je zou beter kunnen zeggen; ik wil zo graag dat je er nog een tijd bent. Ook heb ik uit ervaring geleerd dat mensen toch eigenlijk doen wat ze zelf willen, ookal zegt de dokter dat iets echt heel slecht is, ze maken zelf een risicoafweging. En zijn daar vaak ook prima toe in staat, En dat is maar goed ook, want je moet ook alles zelf kunnen beslissen,

    Reageer
    #3

    je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Roken als een ketter is vragen om opnieuw kanker te krijgen en zo overmatig koffie drinken met overmatig suiker en koffiemelk is ook zeer ongezond. In koffie zit veel coffeine, een stof die bij overmatig gebruike hoge bloeddruk kan geven en dus ook vaatafwijkingen. Overmatig suiker gebruik kan op termijn suikerziekte veroorzaken die op zijn beurt ook kan leiden tot hoge bloeddruk en vaatafwijkingen. Al met al is deze levensstijl verre van gezond, maar dat zal jij zeker goed weten itt je vader. Succes met een evt veranderproces bij je vader, evt kan wellicht de huisarts hulp bieden, maar ik zie het somber in.

    Reageer
Reageer op: Pa drinkt extreem veel koffie met overvloed aan koffiemelk/suiker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief