moe

  • #1

    Ben de laatste tijd ontzettend moe. De huisarts heeft al een aantal bloedtesten gedaan maar deze zijn allemaal in orde. En ik blijf dus met een raadsel zitten.
    De huisarts denkt dat het te maken kan hebben met mijn werk. Ik werk pas sinds november en heb soms wisselende uren maar meestal steeds de vroege van zeven uur 's morgens. Op zich geen probleem want kan heel goed uit mijn bed en ik kruip er 's avonds best op tijd in maar toch blijf ik moe.
    Mijn bloedcellen en bloedpaatjes zijn goed. Mijn ijzer en vitaminen zijn ook goed en mijn schildklier werkt normaal.
    Van wat kan het dan zijn dat ik zo moe ben?

    Ik ga moe slapen en als ik op sta ben ik ook hartstikke moe. Heeft iemand een idee hoe het kan komen? Dacht dat het te maken kon hebben met mijn verleden van een trombose en longembolie maar dat is het niet want mijn antistolling is weer goed. Dus daar kan het ook niet aan liggen.

    Kan er iemand me misschien helpen die misschien weet hoe het nog kan komen of waar het soms kan aan liggen?

    Groetjes
    cien

    Reageer
    #2

    Vermoeidheid is een lastige klacht. Je huisarts heeft een protocol voor vermoeidheid. Is depressie besproken?

    Reageer
    #3

    Vermoeidheid is over het algemeen een gevolg van een zware lichamelijke inspanning of een lange periode zonder slaap. Vermoeidheid kan echter ook een symptoom zijn van een lichamelijke of geestelijke aandoening, zoals hartzwakte, diabetes of klinische depressie.

    Omdat bij vermoeidheid het concentratie- en reactievermogen afneemt, is een moe persoon niet optimaal in staat activiteiten uit te voeren die constante concentratie en/of reactievermogen vereisen, zoals het besturen van een voertuig.

    Als er sprake is van snelle vermoeibaarheid in combinatie met andere klachten, zoals malaise, spierzwakte en duizeligheid, kan dit duiden op het chronisch vermoeidheidssyndroom.

    Het is niet altijd even makkelijk om de reden van vermoeidheid op te sporen. Vaak is er immers geen duidelijk aanwijsbare oorzaak. Bovendien gebeurt het ook dat men het onderliggende probleem niet wil erkennen. Zo is het voor vele mensen moeilijk om toe te geven dat stress, emotionele overbelasting of een psychologisch probleem hun vermoeidheid veroorzaakt.

    Vermoeidheid kan het gevolg zijn van:

    stress en emotionele overbelasting (bv. door spanningen thuis en/of op het werk)
    rouwproces (bv. bij een overlijden of scheiding)
    slaapstoornissen
    bepaalde geneesmiddelen
    lichamelijke aandoeningen (bv. bloedarmoede, kanker, infectie, astma, hormonale aandoeningen, stofwisselings-, spijsverterings-, hart-, of ademhalingsziekten)
    psychologische problemen en psychiatrische stoornissen (bv. depressie, angst, paniekaanvallen of eetstoornissen)
    minder ernstige factoren zoals de intrede van de lente, het gebrek aan beweging of een perfectionistische ingesteldheid

    Vreemd genoeg heeft vermoeidheid niet noodzakelijk te maken met een druk werkschema. Zo ondervinden de meeste managers geen hinder van lange werkdagen en een overvolle agenda. Of voelen vrouwen die werk en gezin combineren zich dikwijls beter in hun vel dan huisvrouwen. Opmerkelijk is zelfs dat futloosheid eerder kan voorkomen wanneer men te weinig om handen heeft.

    Sommigen voelen zich vooral 's ochtends moe, anderen 's avonds.
    Personen die zich bij het opstaan futloos voelen, hebben vaak te kampen met psychische vermoeidheid (in de brede zin van het woord). Zij zijn 'het' moe of hebben een gebrek aan motivatie. Deze personen, bij wie de moedeloosheid de hele dag latent aanwezig is, voelen zich 's avonds herleven en gaan vaak laat slapen.
    Avondlijke vermoeidheid wijst eerder op een lichamelijk probleem, bijvoorbeeld veroorzaakt door het slecht functioneren van een orgaan. In dit geval staat men 's morgens relatief fit op, maar raakt men in de loop van de dag steeds meer vermoeid tot men enkel nog verlangt weer naar bed te kunnen gaan.

    Reageer
    #4

    Dank je voor de reactie.

    Nu een depressie heb ik in mijn ogen niet hoor. Bedoel heb lange tijd opgenomen geweest en zelfs toen daar had ik het ook dus dat is het niet.
    En psychisch gaat het best vrij goed. Ben blij dat ik verhuist ben en dat ik werk heb gevonden en dat alles op zijn pootjes terecht komt dus meer kan het niet zijn om gelukkig te zijn.

    Dus geen idee hoe het komt.

    Nu heb ik vandaag niet gewerkt ben ik alleen naar een info moeten gaan op het werk wat maar een uurtje ofzo heeft geduurd maar ben bek af en dat terwijl ik me niet echt heb moeten concenteren. Dus daar zal het ook niet van komen.

    Sorry weet zelf ook dat vermoeidheid een van de veel voorkomende klachten zijn en dat ze er meestal geen oorzaak aan kunnen geven maar heb zelf ook al een aantal dingen voor mezelf uitgesloten maar blijkbaar weet ik het niet.
    En houdt de moeheid maar aan.

    Iemand nog meer tips ofzo? En wat onderzoeken kunnen ze nog doen? En wat onderzoeken doen ze voor cvs uit te sluiten of vast te stellen?

    Groetjes
    cien

    Reageer
    #5

    Erg goede site met veel, heldere informatie over CVS:

    http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=57

    Reageer
    #6

    Bovendien moeten andere ziektebeelden die chronische vermoeidheid kunnen veroorzaken, worden uitgesloten, met name:
    -auto-immune chronisch inflammatoire aandoeningen (b.v. multiple sclerose) of kanker;
    -bacteriële, parasitaire, HIV- of schimmelinfecties;
    -chronische long-, hart-, maag-, darm-, lever-, nier-, bloed- of endocrinologische aandoeningen;
    -neuromusculaire aandoeningen;
    -bekende psychiatrische aandoeningen of slaapstoornissen;
    -bijwerkingen van geneesmiddelen, misbruik van drugs of alcohol;
    -blootstelling aan toxische stoffen.

    http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=57

    Reageer
    #7

    Dank je.

    We zijn nu het einde van het weekend en heb best redelijk geslapen dit weekend maar toch ben ik nog steeds doodop.

    Raar maar ja niets aan te doen.

    Groetjes
    cien

    Reageer
    #8

    Vandaag naar de huisarts geweest.
    En ze vroeg hoe het ging en zei dat ik nog steeds zo moe was.
    Nu heeft ze me vitaminen mee gegeven om te kijken of het daarmee beterd en dit moet ik een maand nemen.
    Als het dan niet beter is, is het omdat ik 's nachts te veel aan het verwerken ben of dat ik te onrustig ben vandaar.

    Maar hopen dat het helpt.

    Groetjes
    cien

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hi Cien,

    Misschien dat het onderwerp dat hier al staat iets voor je kan betekenen. Het heeft volgens mij : ik ben 's avonds zo moe!

    Succes ermee.

    groetjes Ellen

    Reageer
    #10

    Hey Cien

    werken de vitaminen een beetje? Wat heb je gekregen?

    Groetjes,
    Michelle

    Reageer
    #11

    Hey,

    Dank je Ellen zal eens nagaan oke.

    Michelle ik heb biocure vitamines gekregen. Dat staat op het doosje.
    En om echt te zeggen dat ze helpen. Nee nog niet echt want ben nog steeds even moe.
    Dus weet niet goed waar het door komt. En heb ook gemerkt dat ik al sinds gisteren aan mijn linkerkant in mijn nek die klier gezwollen is en pijn doet. Dus ja zo blijven we bezig en ze vinden niets.

    Groetjes
    cien

    Reageer
    #12

    Als er niet een oorzaak word gevonden kan het ook zijn dat je verkeerde ademhaling hebt. Heb gelezen dat veel mensen verkeerd ademhalen.
    heb een site gevonden met een test. http://www.reventacare.nl
    Ik ben de laatste tijd ook moe en daar komt ook nog bij dat ik onrustig wordt.. Ik denk zelf stress ben met voorbereidingen van huwelijk bezig en ben laatst erg geschrokken op mijn werk wat mij onrustig heeft gemaakt. Maar goed nu zit ik er maar mooi mee en weet niet precies wat ik hieraan kan doen. Misschien meer sporten en rusten en niet teveel piekeren.

    Reageer
    #14

    Ik heb er ook last van. Ik zit momenteel in de ziektewet. Had in mijn vorige baan veel onregelmatige diensten. Maar ik zou nu toch uitgerust moeten zijn. Er zijn wel tijden dat het wat beter gaat. BV als ik alleen op fruit leef. En of gewoon dus droge witte rijst eet met groente. Of aardappelen en alleen groeten. ALs ik dat een aantal dagen volhoud dan stijgt mijn energie. Dus mijn antwoord voor jou is. Vermoedelijk verkeerde voeding. Ik bedoel echt leven van natuurlijke ingredienten. EN weinig kruiden. Geen pakjes van honing voor een lekkere pasta sous. Nee alleen verse groeten en fruit. Droge rijst, Of een aardappel zonder jus.

    Rauw food. Is momenteel zeer populair.

    Groeten, En succes

    Reageer
    #15

    @ Anoniem

    Ik las in uw reactie dit stukje:

    Personen die zich bij het opstaan futloos voelen, hebben vaak te kampen met psychische vermoeidheid (in de brede zin van het woord). Zij zijn 'het' moe of hebben een gebrek aan motivatie. Deze personen, bij wie de moedeloosheid de hele dag latent aanwezig is, voelen zich 's avonds herleven en gaan vaak laat slapen.

    Daar ik hier veel in herken zou ik willen vragen of u weet waar ik hierover wat meer kan vinden. Ik ben Nederlander maar woon in Frankrijk, mijn frans is niet dusdanig goed dat ik makkelijk mijn problemen uit de doeken kan doen bij een arts. Ik heb wel aangegeven dat ik vaak moe ben maar zoals ik veel gelezen heb op deze site is er lichamelijk door de doktoren niets te vinden. U bent helemaal gezond is het antwoord. Wel is me een keer verteld dat het tussen mijn oren zit, end at kan wel eens kloppen dus.
    Alvast bedankt..

    Reageer
Reageer op: moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief