nachtzweten

  • #1

    Ik heb vaak last van nachtzweten en wordt s'ochtends badend in het zweet wakker. Weet iemand waar dat vandaan komt?

    Reageer
    #2

    Er zijn veel verschillende oorzaken van nachtzweten. Om te bepalen wat de oorzaak van nachtelijk zweten is bij bepaalde patiënt, moet dat door de huisarts onderzocht worden. Er wordt dan gekeken naar andere symptomen die tesamen met het nachtzweten een mogelijke diagnose kunnen vormen.

    De volgende zijn enkele van de bekende aandoeningen die nachtzweten als symptoom hebben: menopause (de overgang, voor vrouwen dus), idiopathische hyperhydrose (nachtzweten zonder bekende oorzaak), infecties (kan van alles zijn en dan heb je vaak koorts, kanker (val je ook af en heb je nog meer klachten?), medicijnen (heb je ziektes en gebruik je daarvoor medicijnen?), te warme kleding of te warme dekens, onrustig slapen als gevolg van stress.

    Voor een duidelijke diagnose ga je dus het beste naar je huisarts.

    Reageer
    #4

    Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van nachtelijk zweten. Om vast te stellen wat de specifieke oorzaak is van nachtzweten, moet de huisarts de patiënt spreken en onderzoeken.
    Veel voorkomende (groepen van) oorzaken van nachtzweten zijn de menopauze, idiopathische hyperhidrose, infecties, kanker, geneesmiddelen, diabetes, hormoon gerelateerde problemen, en neurologische problemen.

    Reageer
    #5

    Bij mij is het probleem iets specifieker:
    Het blijft beperkt tot s avonds een zeer warm hoofd (zonder dat er sprake is van verhoogde temperatuur)en midden in de nacht wakker worden door een kletsnat kussen en hoofd. Na afdrogen en verschonen blijf ik de rest van de nacht wel droog.
    Dit gebeurt elke nacht!
    Moet ik me zorgen maken (de huisarts reageert nogal laconiek)? En zijn er aanwijzingen richting een oorzaak?

    Reageer
    #6

    Ja goeie tip: Ga naar je huisarts. 2 verschillende. Die weten het ook niet. Ontsteking in spieren schouders,trapezium,borst, nek. Bloedprikken, foto's. Tja was een onsteking. Antibiotica daarna 2 dagen pijn en zweet vrij. Nu weer zelfde pijnlijke schouder borst spieren, pijn met ademhalen. Zeg het maar. Ik weet het niet meer

    Reageer
    #7

    Geen alcohol meer drinken.

    Reageer
Reageer op: nachtzweten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief