Ik kan niet in slaap komen! :(

  • #1

    hallo Iedereen,
    Ik ben een jongen van 16 jaar.
    En in mijn vakantie ben ik nogal erg laat op altijd.
    Nu heb ik hier 5 weken lang een gewoonte van gemaakt.
    En dan heb ik het over tot 6 uur sochtends.
    Als ik eerder naar bed ga kan ik niet in slaap komen.
    Ik was vanacht laat naar bed.
    Ik had met mezelf afgesproken 3 uur.
    Wat uiteindelijk 4 uur werd.
    Ik lag een tijd wakker en tot mijn schrik was het al 2 uur later!
    Ik d8: Laat ik maar wakker blijven en dan vanavond vroeg naar bed. maar dit werkt ook niet.
    Wat kan ik het beste doen?
    Het lijkt een sneeuwbal die steeds groter word.
    Help mij!

    Reageer
    #2

    steeds een uurtje eerder naar bed gaan was een goed idee, en niet stressen als het niet meteen lukt.
    gewoon opnieuw proberen elke avond uurtje vroeger totdat je weer op een vaste/normale tijd naar bed gaat.
    's avonds niet te laat nog eten, geen koffie, cola, red bull , alcohol enz. ook hierdoor kun je vaak moeilijk slapen.
    sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Slaapproblemen worden meestal veroorzaakt door spanningen of zorgen, bijvoorbeeld over uw relatie, de situatie thuis of op uw werk. U hoeft zich daar niet altijd van bewust te zijn. Door het gepieker kunt u zich niet goed ontspannen. Slapeloosheid kan ook ontstaan door lichamelijke klachten, zoals pijn, jeuk,benauwdheid, hoesten of 's nachts moeten plassen. Vliegreizen, ploegendiensten en slapen overdag kunnen het dag/nacht-ritme verstoren. Als u overdag een dutje doet, slaapt u 's nachts minder diep. Te vroeg naar bed gaan of te laat opstaan kan de reden zijn dat u veel wakker ligt. Koffie, sigaretten en veel inspanning (sporten of vergaderen) laat in de avond houden u actief, waardoor u moeilijk slaapt. Met alcohol lijkt u gemakkelijk in te slapen, maar wordt u gedurende de nacht vaker wakker. Wanneer u zich zorgen maakt over uw slaap, lukt het ook minder goed om in te slapen.

    Bron: Slaapproblemen, NHG: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBP4a.htm

    Reageer
    #4

    Dit is ontzettend herkenbaar. Ik ben geen arts en heb geen medische kennis. Ik ben gewoon een student die vele zomers hetzelfde 'probleem' heeft.

    Je vond het leuk om laat te slapen, en het werd steeds later? Ieder keer een uurtje er aan vast plakken? Ik zelf keek Discovery of CNN of ik zat achter mijn computer.

    Het schoolritme zal er waarschijnlijk voor zorgen dat je weer gelijk aanpast. Je voelt je wel erg moe de eerste 2-3 dagen.

    Zelf de wekker zetten om 7-8 uur hielp mij enorm en dan overdag niet slapen (druk bezig zijn). Ik was dan meestal moe om 12 uur.
    Daarnaast hielp sporten mij. Ik deed aan sport laat in de avond, gecombineerd met masturbatie net voor het slapen. Wanneer ik fysiek moe was, sliep ik veel gemakkelijker.

    Hopelijk heb je hier iets aan :p

    Reageer
    #5

    [b]anoniem schrijft:[/b]Daarnaast hielp sporten mij. Ik deed aan sport laat in de avond, Wanneer ik fysiek moe was, sliep ik veel gemakkelijker.[/quote]
    Ik deed dat rond 8-9 uur, zodat ik mijn spieren nog kon voelen maar geen adrenaline rush had.

    Reageer
    #6

    Het klinkt alsof je biologische klok op zijn kop staat. Lastig!

    Ik heb zelf erg goede ervaringen met lichttherapie om je biologische klok weer een aantal uur terug te zetten, waardoor je op tijd naar bed kan en kan slapen.

    Succes

    Reageer
    #7

    Minder dierlijke voeding en meer plantaardige voeding kan ook erg veel helpen omdat dat veel gezonder is en bij mij ook erg goed werkt.

    Reageer
    #8

    Slapen is een ristmisch proces, en net zoals de winter en de lente zich ieder jaar herhalen, heraalt het dag-nachtritme zich iedere dag. Als je daar veranderingen in wilt aanbrengen dan kun je dat het beste stapje voor stapje doen en het een aantal weken herhalen zodat het zich langzaam maar zeker aan het ritme aanpast. Medicatie is kortwerkend en verandert weinig tot niets aan het werkelijke ritme dat ieder mens van nature bij zich draagt. Gebruim dus alleen pillen als je echt niet anders kunt en voor de korte termijn. Voor de langere termijn zijn er veel betere en natuurlijkere oplossingen die een veel gezonder resultaat geven.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dat zou me verbazen, maar goed het een helpt bij de een wel, bij de ander niet. Ik gebruik gewoon homeopatisch slaapmiddelen, die werken vrij goed...

    Reageer
    #11

    Elke dag op een vast tijdstip naar bed gaan. Nog even lezen maar zeker geen laptop of TV.

    Reageer
    #12

    jah ik kan ook nooit slapen. erg vervelend, maar ik word er supergestrest van..dan denk ik echt van: onee ik kan niet slapen! en morgen hebben ik school! en dan ben ik heel moe en ... eigelijk slaan die gedachten nergens op, maar ik kan ze dan echt niet uit mn hoofd zetten. ook hoor ik dingen die er (denk ik) niet zijn. en dan begin ik helemaal te denken wat het is, en dan kan ik ook niet slapen... wat moet ik doen?

    Reageer
Reageer op: Ik kan niet in slaap komen! :(


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief