Lage rug, knieen, rechter bil

  • #1

    Hallo iedereen,

    Ik loop nu al meer dan 3 jaar rond met rugklachten. Het begon op een ochtend dat ik opstond met hevige steken in mijn onder rug. Dit hield na een week op. Ik dacht dat ik ervan af was maar even later kwam het weer terug. Na een maand werd de pijn anders. Het werd een zeurende pijn die ik altijd voelde en langzamerhand erger werd. Verder had ik bij verschillende bewegingen vele steken in mijn rug. Ik merkte ook dat ik na een busrit van een half uur a 3 kwartier, ik mijn rechter been niet kon verzetten. Het is moeilijk om uit te leggen, maar het begon met tintelingen bij mijn tenen en voet. Daarna voelde ik mijn hele been niet meer en werd hij erg zwaar. Als ik hem wou verzetten moest ik met mijn handen hem optillen en op een andere plek neerzetten. De huisarts zei dat ik naar de fysio moest.
    Nadat ik vele pijnelijke massages en oefeningen in een jaar had gehad, zei de fysio dat hij niks meer voor mij kon betekenen. Dus ik ging weer naar de huisarts, die op haar beurt zei dat ik maar eens foto's moest laten maken en een bloed onderzoek moest laten doen. Op de foto's was niks bijzonders te zien, hoewel ze niet duidelijk waren [color=#FF0000][i](waarom maakten ze dan geen nieuwe???)[/i][/color]. Mijn bloed was getest op 'standaard dingen', zei mijn huisarts. Maar er was niks mis. Ze vroeg of ik wou uitzoeken wat er in de familie zit.
    Mijn vader heeft vroeger een hernia gehad en heeft nog erg veel last van zijn rug. Verder heeft mijn familie aan mijn vaders kant veel reuma. Aan mijn moeders kant is mijn opa op 46 jarige leeftijd overleden, hij had Bechterew. Ik heb bewust niet op internet opgezocht wat het inhield... al die enge verhalen wou ik niet weten voordat ik bij mijn huisarts was geweest.
    Ik vroeg aan mijn huisarts of Bechterew te zien is op foto's of in mijn bloed. Ze zei dat het in mijn bloed gezien [i]kan[/i] worden maar dat ze daarop niet had laten testen en ze zei dat ze daarop niet wou laten testen omdat ik nog geen 18 jaar was en ik het recht niet zou hebben.
    Na een paar week kreeg ik last van mijn knieen. Ik ben weer naar mijn huisarts geweest en die stuurde me door naar een orthopeed. Deze zei dat mijn knieen overbelast waren en van mijn rug zou hij niet weten.
    Voor mijn knieen moest ik naar een fysio. Hij wou ook dat ik een botscan zou laten maken. Uit de bot scan is niets gekomen. [color=#0000FF]Ondertussen werden mijn rugklachten al maar erger en had ik vaak erge steken en kon ik niet altijd lopen. Ook kon ik 's nachts amper slapen en 's ochtends niet uit mijn bed komen...[/color] Ik ben naar een fysio in groningen gegaan die ook manueel therapeut is. Deze behandelde mijn knieen en zei dat mijn wervels niet goed stonden [color=#FF0000][i]Terwijl de botscan concludeerde dat alles goed zou zijn...[/i][/color] Nadat ik daar een paar maand was geweest en het een beetje beter ging met mijn knieen zei hij dat hij niks meer kon doen.
    Ik ben weer naar mijn huisarts geweest en die zei tegen mij dat ik gewoon aandacht zocht en dat het allemaal psychisch was. Mijn antwoord daarop was dat ik dan graag naar een psychiater zou willen, want de pijn werd mij te erg. Mijn huisarts zei dat dat niet zou kunnen, want dat helpt toch niet en bovendien was ik nog geen 18.
    Ik was er spuug zat van.
    Gelukkig ging ik vlak hierna naar Groningen verhuizen om op kamers te gaan met mijn vriend.
    In Groningen heb ik een nieuwe huisarts gekregen. Deze stuurde mij naar een fysio en die concludeerde dat ik een 'soort hernia' zou hebben en dat mijn kraakbeen tegen mijn zenuw stelsel drukt. Ik vroeg hoe zoiets dan heette, maar ze zei dat dat niet belangrijk was. Als ik bij de fysio kwam moest ik elke keer vervelende bewegingen doen tot huilen aan toe. ze maakten mijn SI gewricht los [color=#0000FF]dat zeiden ze in ieder geval[/color] en ik moest wat verveldende krachtbewegingen doen.
    Mijn klachten werden maar erger en erger. Ik merkte dat mijn knieen veel meer pijn deden dan eerst en dat mijn rug vaker steekte en slechter werd. Ik ben ook helemaal niet meer flexibel... ik kan lange niet bij mijn tenen komen met gestrekte benen, en achter over kom ik ook amper. Een zijwaartse beweging richting mijn tenen is ook zeer pijnlijk en als ik dan omhoog kwam kwam de zeurende pijn weer extra erg naar boven.
    ik ben weer naar de huisarts gegaan (een andere, eentje in opleiding) en die zei dat ik maar weer naar de fysio moet. Ik merkte dat ik steeds vaker pijn heb in mijn staartbotje en dat straalt uit naar mijn bil. Dit doet echt heeel erg pijn, soms zo erg dat ik in huilen uitbarst. Ik kan niet meer sporten of lang lopen en fietsen. Ik kan niet lang zitten of dezelfde houding liggen. 'S nachts wordt ik wakker omdat ik me amper om kan draaien. S ochtends kan ik niet eens mijn eigen sokken aan doen. Ik wordt hier erg moedeloos van en ben het ongeloofelijk zat.. Ik heb nu volgende week dinsdag een afspraak bij de dokter gemaakt en ik hoop dat zij een oplossing voor mij hebben.

    Ondertussen vroeg ik mij af of iemand dit herkent en misschien weet wat het zou kunnen zijn.

    [color=#008000]Ik zou het echt super vinden en een gigantische troost als iemand de tijd zou willen nemen om dit te lezen en te reageren. [/color]Ik ben ten einde raad....

    [size=4]Alvast bedankt![/size]

    Reageer
    #2

    met steeds meer boosheid heb ik jouw verhaal gelezen, wat een schande om jou zo te laten lopen.
    als fysio niet helpt hoef je er niet mee door te gaan(zeker geen jaar!) en/of opnieuw te beginnen. als oefeningen pijn doen, moet je ze niet doen!
    hier is een klacht van begin af aan verkeerd behandeld.
    het lijkt eerder op een wervel probleem met daardoor knie klachten, je had naar een Chiropractor of Manueel Therapeut gestuurd moeten worden, deze kan eens kijken waar het mis is in jouw rug.
    misschien al een scheefstand bekken?
    lekker makkelijk altijd om te zeggen dat dit soort klachten tussen de oren zouden zitten.
    kortom : Ga eens voor jezelf opkomen, maak een afspraak met een goede Chiropractor, vraag eens rond welke goed bekend staat in jouw omgeving.
    als je aanvullend bent verzekerd krijg je het vergoed.
    maar zelfs zonder vergoeding zeker de moeite waard.
    kom je hier nog eens terug om het vervolg te schrijven?
    veel sterkte, groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Super bedankt voor je reactie en dat je de tijd nam om mijn gigantische verhaal te lezen. Ik ga direct op zoek naar een Chiropractor in de buurt, maar voordat ik erheen ga wacht eerst af wat er kommende dinsdag wordt gezegd en daarna ga ik naar een Chiropractor.

    Dankje!

    Reageer
    #5

    Hi,
    Jouw verhaal komt erg bekend voor. Ik hou mijn ontwikkelingen bij op een blog, kijk daar maar eens:
    http://hernialog.blogspot.com/

    misschien heb je er wat aan.

    sterkte!

    Reageer
    #6

    Het lijkt er inderdaad wel veel op...

    Heeel erg bedankt voor je reactie!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nou mensen,

    Met de nieuwe fysio ben ik gestopt. Het is mij te duur. Helemaal als je ok bedenkt dat de kans groot is dat de stuffie een lening wordt.
    Maargoed. Met mijn rug wordt het alleen maar erger en erger.
    Ik 'knak' en 'kraak' nu continue... mijn knieen willen nog amper iets doen en ik heb elke keer steken in mijn schouders en in mijn borts en buik.
    Gisteravond wou liggen ook amper, terwijl dat juist altijd wel goed ging. Gisteravond ben ik ook nog wezen lopen, wat normaal ook wel goed voelde.... Maar het werkte niet meer.

    Ik heb 25 juni een afspraak in het UMCG bij de orthopedie, waar ook revalidatie bij in zit.
    Ik hoop dat zij mij kunnen helpen.

    Hebben jullie misschien nog tips over hoe ik de pijn zou kunnen verlichten???
    Ik ben ten einde raad...

    Reageer
    #10

    Probeer zoveel mogelijk gewoon te blijven bewegen en door te gaan met uw dagelijkse activiteiten. Maar vermijd houdingen en bewegingen die hevige pijn veroorzaken of de rug belasten.

    Kies de minst pijnlijke houding als u gaat liggen, bijvoorbeeld op uw rug met een paar kussens onder uw knieën, of op uw zij met half opgetrokken benen. Wanneer u van houding verandert, let er dan op dat u uw boven- en onderlichaam in één keer draait.

    Om uit bed te komen, gaat u eerst op uw zij liggen. Steek uw benen over de rand van het bed en druk uzelf met beide armen omhoog. Als u gaat liggen maakt u dezelfde beweging in omgekeerde volgorde.

    Als liggen de minst pijnlijke houding is, kunt u voor korte tijd bedrust nemen. Maar probeer er wel af en toe uit te komen. Dagenlang alsmaar in bed liggen is niet zinvol. Door bedrust verzwakken uw spieren en dat vertraagt het herstel.

    Probeer daarom, zodra bewegen geen heftige pijn meer veroorzaakt, weer in beweging te komen en uw activiteiten geleidelijk op te pakken. Als u dit niet goed lukt, kan een fysiotherapeut u hierbij begeleiden.
    Medicijnen

    Als u pijnstillers gebruikt, kunt u die het beste op vaste tijden innemen, ook al heeft u op dat moment even geen pijn. Probeer dit eerst gedurende een paar dagen. Als dit al enige tijd heeft geholpen, kijk dan of u geleidelijk aan weer zonder pijnstillers kunt. Gebruik bij voorkeur paracetamol. Als dit niet helpt zijn er andere middelen, zoals ibuprofen of diclofenac. Deze laatste twee middelen kunnen bijwerkingen hebben, zoals maagpijn en misselijkheid. Medicijnen die de spieren verslappen, hebben geen zin.

    Lees verder in de patiëntenfolder van het Nederlands Huisartsen Genootschap op:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL1c.htm

    Reageer
    #11

    Hallo iedereen,

    Ik ben inmiddels bij het UMCG geweest. Dan wel bij de orthopeed. Deze heeft mij in ieder geval gemeld dat hij hoe dan ook aan een oplossing zou komen. Hierna is wat bloed afgenomen en afspraken gemaakt voor de MRI scan.
    Hiervan heb ik een brief thuis gestuurd gekregen. Hierin staat dat ik 16 september om 15.00 uur pas terecht kan.
    Hierna moet ik een afspraak maken met de reumatoloog.
    Ik hoop dat ik de kommende 11 weken een beetje makkelijk en snel doorkom.

    Tips en suggesties zijn altijd welkom!!!

    Reageer
    #12

    Je hebt het beste gedaan dat je kunt doen in jouw situatie: jezelf serieus nemen en de beste hulp vragen die er is. Fijn dat je nu echt verder kunt en dichter bij een oplossing bent voor je klachten.

    Reageer
    #13

    Hallo iedereen!

    Ik dacht ik zet even weer een bericht neer.
    Ik ben inmiddels door de MRI geweest en moet nog naar de rheumatoloog en de orthopeed.
    Ik krijg er telkens meer last van. Mijn staartbeen trekt telkens meer. Kan amper ontlasten en ademen gaat ook moeilijker.
    Naast dat ik het erg eng vind, is het ook erg pijnlijk.

    Als iemand alsnog weet wat het misschien kan zijn, dan hoor ik dat heel erg graag.

    Liefs!

    Reageer
    #15

    Hallo iedereen!

    Nou het gaat steeds minder met me. Het is mij o.a. ook opgevallen dat mijn tenen hetzelfde worden als mijn vingers. Mijn vingers hebben dikkere gewrichten gekregen en het viel mij op dat mijn tenen dat nu ook meer beginnen te krijgen.
    Verder heb ik last gekregen van mijn kaakkoppen. Het is erg pijnlijk en opgezwollen.
    Verder worden de huidige klachten ook telkens erger. Waardoor ik o.a. minder goed slaap.

    3 september heb ik een afspraak met de rheumatoloog. Ik hoop dat het een uitkomst bied.
    Ik zet na deze afspraak weer een berichtje neer, in de hoop dat iemand alsnog iets van deze klachten herkent.

    Liefs!

    Reageer
Reageer op: Lage rug, knieen, rechter bil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief