hernia met verkleefde zenuw

  • #1

    Al bijna 10 jaar heb ik, vrouw van 40 jaar, last van "bulging disc" (bijna hernia, zwakke plekken) op c5-c6 en L5-S1. Nu is er in maart 2008 middels een MRI hernia vastgesteld op L5-S1. Hieraan ben ik op 18 april geopereerd. Helaas is dit niet gelukt. Er bleek een zenuw vastgekleefd te zitten op de hernia. Ze hebben 3/4 deel van de verkleving weg kunnen nemen. Men wilde toen de zenuw losmaken van de hernia om de hernia te kunnen verwijderen. Maar ze kregen de zenuw niet los. Omdat er een gaatje kwam in het vlies om de zenuw heen, zijn ze toen moeten stoppen met de operatie. Ik heb nu na 2 1/2 maand wel wat verlichting, maar daar is ook alles mee gezegd. Slik nog 4x daags 2 paracetamol en 2x daags 10 mg Oxycontin. Anders red ik het niet. Herkend iemand zich hierin. Want mijn orthopeed kan in de toekomst misschien nogmaals een operatie proberen, maar voorlopig even niet. Verder kijken we of er in de toekomst een mogelijkheid is voor een zenuwblokkade, maar ook daarvan zijn de slagingspercentages zo'n 50%.

    Reageer
    #2

    Ik herken mij in dit verhaal. Ik ben nu 6 jaar geleden geopereerd aan een accute hernia. Ik heb na de operatie nog geen pijnloze dag gehad. Ik heb er dagen bij dat ik veel pijnstillers gebruik,en tot bijna niets in staat ben. Mijn leven is drastisch veranderd.Toch heb ik geleerd via het pijncentrum umcg groningen hoe ik mijn leven met een hernia(er zit er nog steeds een)zo aangenaam maak.

    Reageer
    #4

    Hallo Jeanine,

    Ook ik heb een nekhernia tussen c5 en c6, welke niet is geopereerd, omdat ik te weinig uitval naar de armen heb. Ook heb ik altijd pijn in mijn nekgebied en lager, alsook naar mijn hoofd. Nu ben ik door omstandigheden bij een andere manuele therapeut terecht gekomen en hij vermoed ook verkleving van de zenuwen. Ik laat maandag een roentgenfoto maken, zodat mijn manuele therapeut (gemeente Oss)goed kan beoordelen waar het precies zit. Hij gaf ook aan dat hij dat los zou kunnen krijgen, waardoor ik een heel stuk van mijn pijn af zou kunnen komen. Misschien ook om uit te zoeken of bij jou in de buurt ook een manuele therapeut zit, die dit zo wil/kan behandelen. Ik hoop dat dit voor jou -en mij uiteraard- zou kunnen verhelpen. Want dat is natuurlijk beter dan een operatie. Sterkte ermee.

    Reageer
    #5

    Hallo
    Ook ik heb jarenlang rugklachten en ga nu naar een goede sportmasseur, deze vertelde mij dat ik mijn spieren heb verkleefd. Door gtoede diepe massage krijgt hij deze los, ik heb er veel baat bij misschien is dit wat voor jouw?

    Reageer
    #6

    Lees ook deze informatie van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Gezond bewegen:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF43.htm

    Reageer
    #8

    Mijn man heeft ontzettend veel last van zijn onderste (versleten) ruggewervels. Nu heb ik goede resultaten gehoord van een persoon over ART (Active Releas Techniques). Ik heb overmorgen een afspraak voor mijn man en ik ben benieuwd of ook hij van zijn pijn af kan komen of in ieder geval veel minder pijn zal hebben.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Update: Bedankt voor alle reacties. Ondertussen hebben de de hernia met de verkleefde zenuw nog niet kunnen verwijderen. De pijn en uitstraling naar mijn linker been en voet is onverminderd doorgegaan. In het CWZ in Nijmegen is ondertussen in 2009 een tussenwervel vastgezet in de lage onderrug. De wervel erboven hebben ze niet gedaan, maar ook ook die is er niet zo best aan toe. Heb verder al diverse therapien gehad, fysio, ceasar, chiropratie en psychotherapie. Ook bij revalidatiearts op St. Maartenskliniek in Nijmegen kon niets meer voor mij betekenen. We sukkelen zo al jaren heen. Verveel me gelukkig niet. Ben benieuwd naar het resultaat van ART (Active Releas Techniques). Wacht het af, Mildred.

    Reageer
    #10

    laat u helpen in de Iprenburg kliniek, in veenhuizen, mijn man is eerst in het ziekenhuis geholpen , hij kreeg 3 maanden er na weer last en vreselijke pijnen . een mri gemaakt , er was niks aan de hand het zat tussen de oren . de mri hebben we opgevraagt ,en zijn er mee naar de iprenburg kliniek gegaan . 7 dagen later is mijn man geholpen aan een hernia op de zelfde plaats. geweldig, het heet de P T E D techniek..
    smorgens geholpen en savonds zonder pijn naar huis. de nazorg was geweldig er gaan daar veel mensen heen die te horen krijgen ,,,,,, je moet er maar mee leren leven. alleen je moet het zelf betalen!!! wordt nog steeds niet vergoed!!!

    Reageer
    #11

    Als reactie op de PTED techniek. Afgelopen week ben ik geholpen aan een L5/S1 hernia bij de Iprenburg kliniek. In verband met heftige pijn gekozen voor een snelle behandeling. Gebruikte 30mg oxycodon en 4000mg paracetamol per dag.

    Inmiddels is deze behandeling deels vergoed vanuit de basisverzekering.

    Ook zijn er nu meer klinieken en ziekenhuizen die deze methode toepassen die volledig vergoed worden. De wachttijden zijn hier dan wel veel langer dan bij Iprenburg.

    Reageer
Reageer op: hernia met verkleefde zenuw


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief