“Ballon” weinig poepen!

  • #1

    Hallo,

    6,5 maanden geleden ben ik bevallen van een prachtige zoon!

    Na de bevalling kwam na een aantal dagen de ontlasting (poep) weer opgang. En de ontlasting was hard en dik en dit begon pijn te doen.

    Ik ben destijds naar de dokter geweest, want ik moest mijn spiraaltje laten plaatsen en bij deze plaatsing heb ik ook gevraagt na de pijn en de harde ontlasting. De dokter heeft mij poeders voor het dunner maken van de ontlasting en zalf mee gegeven en na een tijd is het over gegaan de pijn enzo.

    Maar boven in mijn buik is het net alsof hier een ballon zit en als je er op drukt is het ook net alsof het terug veert. Dit heb ik eigelijk al vanaf een tijd na de bevalling, maar dacht dat dit wel over zou gaan. Dit was dus niet het geval.
    Omdat ik met mijn zoontje naar de dokter moest en ik een afspraak wou maken voor bloedprikken (ik was nog al moe en lusteloos) heb ik ook hier na gevraagt. Hij heeft even gevoeld en zei dat dit vrij normaal is na de bevalling en vroeg of mijn ontlasting nog goed was en dat soort vragen.

    Mijn ontlasting was op dat moment goed en kwam ook elke dag.
    Resultaat van mijn bloed test was trouwens goed.

    Maar nu zit ik nog steeds met een (ik ZEG maar) ballon in mijn buik. En mijn ontlasting is sinds een maand veel minder en ziet er uit als dunne slangetjes (weet niet zo goed hoe ik dit moet verwoorden) alsof er niet zoveel door heen past.

    Nu weet ik dat ik wel naar de dokter kan gaan, maar straks word daar weer verteld dat ook dit normaal is dus stel ik mijn vraag hier eerst maar even.

    Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is uitgelegd en dat iemand mij hier mee kan helpen of iig een idee kan geven wat er aan de hand kan zijn.

    Gr.
    Wietske

    Reageer
    #2

    De ontlasting die je beschrijft kan in de volksmond 'potlood-ontlasting' worden genoemd.

    Potlood-ontlasting kan een symptoom zijn van een vernauwing in de darmen.

    Ga naar de huisarts en bespreek een verwijzing voor een coloscopie.

    Met een coloscopie kunnen afwijkingen aan de dikke darm worden opgespoord.
    (http://www.dikkedarmkankerscreening.nl/het_onderzoek/coloscopie.html)

    Reageer
    #3

    Heey,

    Ten eerste bedankt voor de reactie!!!

    Ik zal dan maar weer eens een afspraak maken bij de dokter... ik zat namelijk te w88 tot het weer over zou gaan, maar dat is dus niet het geval...

    Nou dan donderdag of vrijdag maar even bellen, al ga ik het liefst dus niet heen!!! met dit probleem...

    Nou jah... het is dan natuurlijk niet anders... zo'n vernauwing is ook niet fijn... en hoe ziit het met de opgeblazen buik?
    waar ik al langere tijd last van heb???

    gr
    wietskuh

    Reageer
    #4

    Heey,

    Nu heb ik gezocht op potlood ontlasting en nu kom "Kanker" tegen!!!

    Ik khoop tog echter wel dat dit niet de meest voorkomende oorzaak is ๐Ÿ™

    Reageer
    #5

    Ik kan mij voorstellen dat de huisarts in eerste instantie aan obstipatie denkt bij jouw ballon gevoel.

    Maar nu er een nieuw symptoom bij gekomen is, de potlood faeces, zal hij waarschijnlijk een mogelijk ruimte innemend proces in de darm overwegen.

    En bovenal, je hebt al langer klachten waarvoor de huisarts een behandeling heeft voorgesteld die nog geen soelaas biedt, je maakt je nog steeds zorgen, en je wilt weten wat er aan de hand is.

    Schroom niet, je hebt alle reden en recht om de huisarts te consulteren bij jouw klachten die nog geen welomschreven oorzaak kennen.

    Reageer
    #6

    Heey,

    De dokter heeft het nooit over obsipatie gehad..

    Na de bevalling kreeg ik last bij poepen omdat de ontlasting dik was. Dit kan vrij normaal zijn na een bevalling (dat er een klein scheurtje zit).
    Ik heb hier poeders voor het dunner maken van ontlasting van gekregen en een zalfje... (ik heb dit overigens niet lang gebruikt, want het ging naar korte tijd wel over)

    Hierna is het een tijdje vrij normaal geweest had (heb) alleen last van een "ballon" boven in de buik. Ik heb hierna gevraagt en dit is ook vrij normaal na een bevalling... Mijn ontlasting was toen vrij normaal...

    En nu is het dun en potlood vormig zoals het hier eerder is vernoemd...

    En ik maak me nu steeds meer zorgen ook omdat ik er nu naar heb gezocht en ook vaak het woord kanker tegen kom...

    gr.
    wietskuh

    Reageer
    #7

    ik lees uw bericht over potlootontlasting.

    hiermee heb ik iets verschrikkelijks meegemaakt.
    namelijk...mijn partner en ik waren samen op vakantie naar hamburg (duitsland) .mijn partner had plotseling pijn in zijn buik. omdat dit steeds erger werd, hebben wij kontakt met een ziekenhuis opgenomen. nou ik heb het geweten...
    hij is in duitsland operiert,dit omdat zijn darm enkel nog een opening had van een potlood. zijn ontlasting kon er sinds 3 dagen niet meer door.
    hij heeft dit nooit erder gemerkt. kon steeds 3x p.d. naar de w.c. hij had een ontsteking aan de darm,dus da kwam de pijn vandaan.
    men heeft hem operiert. de ontstoken darm afgesneden en opnieuw aangenaaid.wel 12 uur later heb ik een telef. gehad dat de darm gesprongen is. men heeft geen stoma gemaakt en ook enkel met een kijkoperatie operiert. dus de darminhoud is in de buik gekomen .gevolg: buikvliesontsteking ,bloedvergiftiging.wij waren 6 weken op intensive care. het einde was,dat ik nu geen partner meer heb. ik ben heel verdrietig en vraag mij af of dit hier ook zo behandelt word. ik ben kwaad. volgens mij hadden hun een buikoperatie moeten doen en een stoma moeten plaatsen. eigenlijk kan ik mij met deze handelingen niet verzoenen. wie kan mij helpen???
    m.vr.gr.
    astrid

    Reageer
    #8

    Bij verandering in de ontlasting moet je altijd naar een arts, dit heeft onderzoek nodig.
    potlood poepen kan door een ontsteking komen, maar ook door een goed- of kwaadaardige poliep.

    @ astrid: meestal opereren ze liever niet als de ontsteking acuut is, je wordt opgenomen, gaat meteen aan het infuus, krijgt antibiotica en bedrust en niets te eten. pas als de ontsteking tot rust is gekomen komt er een darmonderzoek waarbij ze beslissen of er eventueel geopereerd moet worden.
    soms opereren ze meteen, vooral als er perforatie dreigt, vaak krijg je dan een tijdelijke stoma. In dit geval is er besloten om de gewone laparoscopische operatie uit te voeren, dit is waarschijnlijk gedaan om een stoma en 2e operatie te vermijden, achteraf kun je zeggen: " hadden ze maar......" echt vreselijk als ik dit zo lees.
    sterkte, groetjes, Brenda

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: “Ballon” weinig poepen!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief