Oorpiep 5sec?

  • #1

    Hallo ik heb een dringend vraagje eigenlijk

    Ik heb soms een hoge piep in mijn oren van 5 sec, daarna is hij weer weg. ik zit dagelijk alleen in een drukke aula op school en moet een kwartiertje langs een drukke weg fietsen.. kan dit kwaad? want er rijden vaak wat machines en vrachtwagens rond..

    alvast bedankt.. iemand weet waar de piep vandaan komt? en of het schadelijk is? Want ik doe zoveel mogelijk om geen schade op te lopen 🙂

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Dit is een vorm van tinnitus waarvan de oorzaak onbekend is. Er zijn meerdere moeilijke verklaringen voor die (nog) niet te bewijzen zijn. Veel mensen hebben dezelfde ervaring als jij zonder dat ze ziek zijn of klachten hebben.

    Ditt is onschuldig en geen voorbode van iets ernstigs.

    Het kan de ziekte van Menière zijn maar Menière zou je ook aanvalsgewijs last moeten hebben van een verminderd gehoor en duizeligheid, en dat heb jij niet.

    Geen zorgen dus.

    Reageer
    #3

    Voor meer informatie over tinnitus kunt u zich informeren op de website van de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden, zie: http://www.nvvs.nl.

    Bij klachten van een piep in het oor, dus van een mogelijke tinnitus kan worden verwezen naar de KNO-arts of een Audiologisch Centrum, zie: http://www.fenac.nl.

    Reageer
    #4

    ik zie dat Marc je al wat websites heeft doorgegeven.
    oorpiep komt vaak door gehoorbeschadiging, heb je vaak een walkman op?
    Ga je naar concerten met veel lawaai, muziek te hard? Kijk daar mee uit, dit kan ook het begin van een gehoorbeschadiging zijn.
    Brenda

    Reageer
    #5

    Je kunt via internet je gehoor testen:

    De hoortest van de nationale hoorstichting: http://www.hoortest.nl/welkom.html

    Oorcheck van de nationale hoorstichting: http://www.oorcheck.nl/index/31/mp3-check

    En de kinderhoortest van de Nationale hoorstichting: http://www.kinderhoortest.nl/hoortest.html

    Dit zijn in principe onafhankelijke testen die niet gesponsord worden door gehoorapparaten winkels. Deze tests zijn ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Leiden.

    Reageer
    #6

    Even ter geruststelling: het zitten in een drukke aula of fietsen langs een drukke weg zal niet leiden tot een gehoorbeschadiging.
    Doorgaans komt die piep in het oor van binnenuit, maar let eens op wanneer en waar je die piep hoort.
    Bij mij was er het vreemde fenomeen dat ik af en toe die piep hoorde in mijn eigen huis. En dan alleen maar in dat huis! Voor en na die tijd helemaal nergens last van gehad! Nu moet ik wel zeggen dat die periode in dat bewuste huis heel stressvol is geweest. Dus, ja, misschien heeft het daar ook wel mee te maken gehad, ik weet het niet. Maar het was wel irritant en ook dat je je zorgen maakt dat er iets heel erg mis is. Maar ik heb echt geen gehoorbeschadiging! Na de verhuizing is het nooit meer voorgekomen.
    Let er dus eens op dat het voorkomt als je in een stressvolle situatie zit.

    Reageer
    #7

    Ik heb het ook wel eens, het komt ineens opzetten en dan zakt het heel snel weer weg. Ik denk dat het ergens in het slakkenhuis iets is, want ik ben dan ook een paar seconden licht duizelig. Ik heb verder nergens last van en ben helemaal gezond.
    Gewoon dus, niet iets om je zorgen over te maken.

    Reageer
    #8

    Heej,

    Je hoeft je hier helemaal geen zorgen over te maken! Bijna elk mens heeft dit en het is volkomen normaal. Volgens mij gebeurt het als er iets kleins tegen je trilhaartjes aan komt (mijn moeder vertelde me toen ik jong was dat er dan een heeel klein beestje op zit...) en het gebeurt bij iedereen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het is een andere piep dan wanneer er bijvoorbeeld vuurwerk vlakbij het oor knalt, of als je op een feest te dicht bij de geluidsboxen hebt gestaan.
    De verklaring voor de piep die je dan hoort is simpel gezegd waarschijnlijk het gevolg van de overbelasting van het gehoor waardoor de haarcellen doorgaan met trillen, en dan "hoor" je dus een piep.

    Reageer
    #10

    Die walkman heb ik nooit op ook geen mp3 ... ga ook nooit naar concerten enzo ... Echt heel raar :(' Maar ik heb die oorcheck al gedaan een keer of 20 .. elke keer Goed gehoor ... maar ik weet niet of die test wel echt betrouwbaar is ..

    Reageer
Reageer op: Oorpiep 5sec?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief