Spierreuma

Spierreuma is een vorm van reuma die zich kenmerkt door pijn en stijfheid in je nek, schouders, bovenarmen en/of bekken. Spierreuma noemen we ook wel polymyalgia reumatica. De stijfheid en pijn zijn het gevolg van ontstekingen in de pezen, peesscheden en slijmbeurzen. Spierreuma is een auto-immuunziekte, hierbij keert het eigen afweersysteem zich tegen het eigen lichaam.

Heb jij last van pijn en stijfheid in je spieren, zonder aanwijsbare reden? Neem in dat geval altijd contact op met je huisarts!

Symptomen spierreuma

  • Hevige spierpijn en stijfheid.
  • Koorts.
  • Vermoeidheid.
  • Verminderde eetlust.
  • Nachtzweten.
  • Vocht vasthouden in hoofdzakelijk je enkels en polsen.
  • Afvallen, zonder aanwijsbare reden.

 

Meepraten over spierreuma

Spierreuma

Wanneer je de diagnose spierreuma te horen hebt gekregen, dan kun je daar goed van schrikken. Wat is de impact op je leven en hoe ga je ermee om?

Wil jij graag je ervaringen delen en/of meepraten over het onderwerp spierreuma? Dan kan dat op het forumonderwerp Spieren, pezen, botten & gewrichten.

Spieren, pezen, botten & gewrichten forum >>

 

 

Meer informatie over spierreuma

Spierreuma

Ons lichaam heeft wel 600 spieren en veel daarvan zorgen voor beweging. Bij spierreuma kan deze beweging voor pijn zorgen.

Wil jij meer informatie over spierreuma? Over symptomen, oorzaken, behandelingen en alternatieve behandelingen? Dan kunnen de artikelen over spieren, pezen, botten & gewrichten wellicht interessant voor je zijn.

Spieren, pezen, botten & gewrichten nieuws >>

 

 

Meer informatie over spierreuma

ReumaNederlandReumaNederland verbindt mensen, geeft richting en vraagt aandacht voor reuma. Dat doen ze door voorlichting te geven, maar ook door onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland te financieren.

Op de site van ReumaNederland vind je meer informatie over reuma, leven met reuma, waar je tegen aan kunt lopen en welke behandelingsmethoden er zijn.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief