90% van de kinderen drinkt te weinig

Ons menselijk lichaam bestaat voor 65% uit water. Water is dus het belangrijkste onderdeel van ons lichaam, en we kunnen niet zonder. Echter, het blijkt dat 90% van onze kinderen te weinig drinkt.

Hoeveel moet je dagelijks drinken?

Iedere dag hebben we 1,5 liter vocht nodig en dat hebben we nodig bovenop het vocht wat al in ons eten zit. En dit gaat helemaal op voor kinderen omdat bij hen het lichaam nog volop in ontwikkeling is.

Kinderen tussen 8 en 12 jaar drinken gemiddeld minder dan 1 liter per dag. Het advies van de EFSA aan kinderen tussen de 4 en de 9 jaar is om gemiddeld 1,2 liter per dag te drinken. Bij meisjes tussen 9 en 13 jaar is dat 1,425 liter per dag en bij de jongens van dezelfde leeftijd 1,575 liter per dag. Helaas blijkt het dat maar 9,5% van de kinderen voldoende drinkt. Daarnaast drinkt 1 op de 4 kinderen minder dan 3 à 4 keer per dag.

Drink liever water

Wanneer we het hebben over het drinken van water, dan geeft meer dan de helft van de kinderen (56%) aan minder dan 2 keer per dag te drinken; 7,7% zegt ook nog eens dat ze nooit water te drinken. Kinderen die de EFSA-aanbevelingen niet halen, drinken dan bijvoorbeeld fruitsappen en frisdranken en dat vormt dan 90% van hun totale vochtinname. Dit wordt vooral bij hen thuis, bij vrienden en natuurlijk op school gedronken. Nu helpen fruitsappen en frisdranken wel bij het hydratatieproces, maar teveel suiker is niet goed voor ons. En dat zit er in grote hoeveelheden in fruitsappen en frisdranken.

Suiker is verantwoordelijk voor gewichtstoename, zorgt ervoor dat we sneller verouderen (en niet alleen uw huid!) en is van invloed op het afweersysteem van uw lichaam. Daardoor wordt de kans een stuk groter dat men sneller ziek wordt.

Delen:  
2 reacties op “90% van de kinderen drinkt te weinig
  1. En toch blijven de meeste ouders hun kinderen volproppen met suiker. Het wordt tijd dat de overheid meer maatregelen neemt om kinderen meer bescherming te bieden.

    Geschreven door RH op
  2. Jammer dat er op de scholen geen water aangeboden wordt tijdens de lessen

    Geschreven door Francine op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief