Handleiding Dokter.nl Medisch Forum

Het Medisch Forum biedt bezoekers van Dokter.nl de mogelijkheid om medische vragen te stellen, medische vragen te beantwoorden en van gedachten te wisselen met andere bezoekers en ervaringsdeskundigen over uiteenlopende medische onderwerpen. Op het Forum worden geen vragen beantwoord door artsen van Dokter.nl. Het kan dan ook niet gezien worden als een vervanging van een (medisch) consult. Raadpleeg bij medische noodsituaties altijd uw huisarts of bel 112.

GEBRUIKSAANWIJZING:

1a.    Registreren en inloggen
Het Medisch Forum is voor iedereen vrij toegankelijk. U kunt te allen tijde een vraag stellen of reageren op een onderwerp zonder ingelogd te zijn. Echter als u zich wel registreert, kunt u reageren op een specifieke bezoeker. Daarnaast kunt u aangeven dat u automatisch op de hoogte gehouden wilt worden als er een nieuwe reactie binnen komt op een onderwerp waarop u geabonneerd bent. Bovendien hoeft u niet steeds captcha’s in te vullen als u reageert in het Forum.

Wij adviseren u om bij het invulveld “gebruikersnaam” een verzonnen naam te nemen (nickname). Het is vanuit privacy oogpunt, niet raadzaam om uw eigen naam te gebruiken in het Forum. Uw e-mailadres blijft anoniem en zal nooit verstrekt worden aan derden. Uw wachtwoord kiest u zelf en zal ter bevestiging naar u worden gemaild. Deze mail is tevens een activatiemail, waarin u wordt verzocht uw registratie te bevestigen, door op de link in de mail te klikken. Nadat u dit heeft gedaan, kunt u inloggen op de website en als lid deelnemen aan het Forum.

1b.    Persoonlijke Pagina

Als u ingelogd bent kunt u rechtsboven op uw naam klikken, waardoor u terecht komt op uw persoonlijke pagina’s. Hier kunt u een aantal functies van uw account beheren.

2a.    Vraag stellen: “Nieuw Onderwerp”

Als u een nieuwe vraag wilt stellen, klikt u op “nieuw onderwerp”. Het is van belang dat u bij het invulveld “forumdiscussie” kort maar duidelijk aangeeft, waar uw vraag of onderwerp over gaat. Hierdoor wordt uw vraag makkelijker gevonden door anderen en dus eerder beantwoord.

Formuleer vervolgens uw vraag uitgebreid en duidelijk in het invulveld “berichten”. Vermeld indien nodig ook zaken als uw leeftijd, geslacht, uw medicijngebruik en overige ziektegeschiedenis. Waar zit de pijn? Hoe lang bestaat de klacht al? Heeft u zelf iets ondernomen om de klacht te verhelpen? Heeft u professioneel advies ontvangen, dat niet het gewenste resultaat heeft geboden of juist wel?

2b.    Reactie: “Reageer op deze Discussie”

Als u klikt op “reageer op deze discussie” springt u onderaan naar het invulveld. Hier kunt u een nieuwe reactie geven op de bestaande discussie.

2c.    Reactie: “Reageer op dit Bericht”

Als u klikt op “reageer op dit bericht” kunt u, binnen een discussie, op een bericht van een specifieke bezoeker reageren.

3.    Abonneren/ De-abonneren

Als u zich heeft geregistreerd op Dokter.nl, kunt u zich abonneren op een bepaalde Forumdiscussie. Dit betekent dat u automatisch een mail ontvangt, zodra een nieuwe reactie is geplaatst in de betreffende Forumdiscussie. U klikt hiervoor op de button “Abonneren”. Wilt u zich later weer afmelden, dan logt u in op de website en gaat u naar de betreffende discussie. Hier kunt u klikken op “De-abonneren”. Tevens kunt u zich op uw persoonlijke pagina de-abonneren. Hiervoor dient u, als u bent ingelogd, rechtsboven op uw naam te klikken.

4.    Favoriet
U kunt een forumdiscussie aanmerken als favoriet door te klikken op de button “Favoriet”. Als u bent ingelogd kunt u door rechtsboven op uw naam te klikken, uw favorieten terugvinden op uw persoonlijke pagina. Hier kunt u een favoriete Forumdiscussie ook weer ongedaan maken. Dit kunt u ook doen door in de Forumdiscussie te klikken op “wis-favoriet”.

5.    Wijzig uw gegevens
Als u ingelogd bent en rechtsboven klikt op “wijzig uw gegevens” kunt u uw naam, e-mailadres en wachtwoord veranderen.

6a.    Klachten of vragen
Het Medisch Forum wordt beheerd door meerdere moderators om te zorgen dat alle vragen en antwoorden voldoen aan de regels. Als u een klacht heeft over een gebruiker van het Forum, een niet-medische vraag heeft of een op- of aanmerking heeft over het Forum/Website, kunt u reageren rechtsboven onder “contact”. De moderators of medewerkers van het Dokter.nl zullen uw bericht z.s.m. in behandeling nemen.

6b.    Uitschrijven
Als u zich wilt uitschrijven als lid, kunt u dat kenbaar maken, rechtsboven onder “contact”. De moderators zullen u z.s.m. uitschrijven.

MEDISCH FORUM REGLEMENT

Het is niet toegestaan om op het medisch forum van Dokter.nl:

  • Reclame te plaatsen
  • Verbaal geweld te plaatsen
  • E-mailadressen, adressen en/of telefoonnummers te plaatsen
  • Spam te plaatsen
  • Links naar adult pagina’s te plaatsen
  • Een onderwerp meerdere keren op het forum te plaatsen
  • Oproepen te plaatsen
  • Je voor te doen als dokter, doc, arts, fysio etc.
  • Commerciële links te plaatsen
  • Onzinnige antwoorden te geven op een vraag

Ga naar: Dokter.nl Medisch Forum.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief