Angst

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo
  Ik be. 20 jaar en zit al ongeveer 4 jaar aan de pil. Ik ben hiermee begonnen door de heftige menstruatie pijn en gebruik het nu ook als anti conceptie. Vanaf dat ik voor het eerste seks heb gehad ben ik bang om zwanger te worden. Ik gebruikte in het begin altijd netjes een condoom. En zelfs toen was ik bang.
  Nu als er nog maar 1 ding in mijn lichaam anders is dan normaal maak ik me alweer zorgen. Terwijl ik nog nooit mn pil echt ben vergeten. (Heb hem wel is te laat ingenomen) ik slik dan ook meerdere strips achter elkaar. Meestal 2
  Hoe kom ik af van de angst hiervoor en is het een gezonde angst of maak ik me teveel zorgen?
  Ik hoor graag tips of iets van een geruststelling:)

  Reageer
  #2

  Het is geen gezonde angst. De pil is het meest betrouwbare anticonceptiemiddel. Als ze goed wordt gebruikt uiteraard. Het zijn dan dus onnodige zorgen

  Reageer
  #3

  Ik heb hetzelfde!
  Soms nachten wakker liggen en nadenken over de domste dingen zoals wat als ik immuun ben voor de pil (is niet eens mogelijk volgens mij, hoop ik toch😅) en jaag me er dan zo hard in op.
  Ik probeer het altijd gewoon van me af te zetten en idd zoals John zegt ‘de pil is het meest betrouwbare anticonceptie middel’.
  Probeer dat ik je hoofd te krijgen en gewoon te zorgen dat je de pil juist gebruikt.
  Meestal gebruiken ik en mijn vriend de pil en een condoom. Als we het zonder condoom doen komt hij niet in me klaar en nogsteeds heb ik altijd een kleine angst in beide gevallen.

  Reageer
Reageer op: Angst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief