Overtijd & MAP

Online ZorgZus
 • #1

  Hi moderator,

  Normaal word ik altijd rond de eerste van de maand ongesteld. Begin maart heb ik tijdens m'n menstruatie onveilige seks gehad. Uit voorzorg hebben we een MAP gehaald die ik gelijk innam. De rest van de maand hebben we het veilig gedaan.

  Begin van het Paasweekend voelde het alsof ik heel erg bijna ongesteld zou worden en hebben we het weer onveilig gedaan, hij is daarbij ook een paar keer in mij klaargekomen.

  Nu ben ik een week over tijd en heb een testje gedaan, er stond een miniministreepje in de T zone (heeel erg kort streepje, niet over de hele lengte). Morgen weer een test, dan met ochtendurine. Soms voelt het alsof m'n ongesteldheid er bijna aankomt, maar ze blijft tot noch toe uit. De MAP kan de boel verlaat hebben, maar hoeveel is gebruikelijk?

  Het is moeilijk om duidelijke informatie te vinden over de overtijdpillen; kan elke huisarts die voorschrijven? Omdat ik nu een week over tijd ben, ben ik bang om nog maar 1 week te hebben voor het overwegen en organiseren van die menstruatie-inducerende kuur. Zijn er ook huisartsen die wél ook in het weekend werken, waar ik terecht zou kunnen? Of gaat zoiets ook via de huisartsenpost..?

  Bedankt!

  Reageer
  #2

  Tweede Early test van vanochtend was gelukkig ook negatief (dit keer zonder miniministreepje), maar ik menstrueer nog steeds niet. Ben nog wel benieuwd naar het uitsteleffect van de MAP en de (weekend)mogelijkheden indien overtijdpillen/abortuspillen gewenst zouden zijn. Kent u een betrouwbare website waarop heldere informatie hierover te vinden is?

  Alvast hartelijk bedankt voor uw vrijgemaakte tijd en gedane moeite voor dit lijntje!

  Reageer
  #3

  De MAP kan de boel idd in de war sturen. Je had de MAP helemaal niet nodig gehad, want tijdens de menstruatie kun je niet zwanger raken. Je hoeft ook niet naar een dokter te gaan, want die zal je naar huis sturen met de mededeling dat je even rustig moet afwachten.

  Reageer
Reageer op: Overtijd & MAP
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief