klachten na stop pil ivm kinderwens

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben oktober 2007 gestopt met de pil, na deze 3 jaar te hebben gebruikt.
  Vervolgens ben ik in november niet ongesteld geweest, in december heel heftig, maar wel gewoon 7 dagen. De drie weken erna geen bloedverlies en sinds dat moment: 28 dagen oud gecombineerd met vers bloedverlies, 6 dagen niks, 14 dagen oud/vers bloedverlies, 8 dagen geen bloedverlies, en weer 12 dagen oud/vers bloedverlies. Vandaag is die 12de dag.
  Wie herkent dit? Ik heb overal gelezen dat het ontwillen tot wel 6 maanden kan duren, maar hoort dit langdurige bloeden bij ontpillen?
  Moet ik het nog een maand aankijken of toch even naar huisarts?

  Andromeda

  Reageer
  #2

  als je lichaam aan het ontpillen is dan is de kans groot dat je onregelmatig ongesteld wordt. maar dat kan binnen een half jaar regelmatig worden. bij de 1 duurt het wat langer dan bij de ander. maar wat jij allemaal opschrijft dat is echt niet goed. als ik jou was dan zou ik maar een afspraak gaan maken bij de huisarts.

  Reageer
  #3

  De hormoonhuishouding kan goed aangetast zijn door de pil. je lichaam heeft de tijd nodig zich aan te passen. Ik zie geen directe noodzaak, zou het aanzien.

  Reageer
  #4

  De hormoonhuishouding (mbt cyclus) is niet aangetast, maar voor een groot deel stilgelegd door de pil.
  De hormoonproducerende organen in het lichaam moeten hun oude taak weer hervatten en voordat dat weer naar behoren functioneert, dat kan idd even duren. Het is wel zo dat wanneer je voor de pil een onregelmatige cyclus had, dit vaak ook weer zo is als je stopt met de pil.

  Reageer
  #5

  bedankt voor jullie reacties. Ben ondertussen bij huisarts geweest en heb een 10 daagse hormoonkuur gekregen, waarna de boel weer normaal zou moeten gaan worden.

  Reageer
Reageer op: klachten na stop pil ivm kinderwens
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief