dikke buik zwanger?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo ik heb al een tijd last van veel plassen en een hele hele opgeblazen buik. het wordt steeds groter. ik heb 5 testen gedaan waarvan 2 met ochtend urine en 3 zonder ochtendurine (in de middag) en ze zijn alle negatief en er zaten drie weken tussen en de laatste keer dat ik sex heb gehad is eind januari. het kan dus toch dat ik al een zwangerschapsbuik heb? we doen het zonder condoom maar ik heb wel de pil en die ben ik een keer vergeten maar ik weet niet precies wanneer meer in januari of in februari. de dokter wil geen bloedtest doen. wat moet ik nu doen ik maak me zorgen help. hoe kan ik zeker weten of ik zwanger ben.

  Reageer
  #2

  Mijn naam is trouwens Judith maar als ik dat invul staat er nogsteeds anoniem.
  ik lees dat veel vrouwen negatieve testen hadden omdat ze het stofje niet aanmaken. wat moet ik nu doen.

  Reageer
  #3

  Hallo Judith,
  ik denk dat je je toch echt onnodig zorgen aan het maken bent.
  Als je al zo ver in een zwangerschap zou zijn, had je echt wel een positieve test gehad.
  Slik je de pil door of heb je iedere keer een stopweek?

  Reageer
  #4

  Wow bedankt voor je snelle reactie Tandor.
  Ja ik heb steeds een stopweek. ik heb dan wel bloedingen maar dat is toch geen echte ongesteldheid? en hoe komt mijn buik zo dik vraag ik me af.
  er zijn blijkbaar vaker mensen die niet positief testen.
  Groet Judith

  Reageer
  #5

  Als je ieder keer in de stopweek bloedingen hebt, ben je niet zwanger. Waarom je buik zo "dik" is weet ik natuurlijk ook niet. Hoe is met je gewicht?
  Niet positief testen met een zwangerschap komt eigenlijk alleen maar voor in de eerste 2-3 weken. Maar vaak komt dat echt niet voor.

  Reageer
  #6

  Bedankt Tandor, je stelt me al een stukje gerust want als ik op internet lees en zoek dan lijkt het alsof de halve wereld door de pil zwanger raakt/ nogsteeds ongesteld wordt/ niet positief test / en al die andere uitzonderingen. Toch lees je vaak dat mensen er 'laat' achter komen dat ze zwanger zijn. hoe kan dat dan. of ze maken dat stofje niet aan ofzoiets

  Ik heb in ieder geval een paar negatieve testen, aan de pil (wel een keer vergeten), en wel een bloeding in de stopweek van de pil. hierom zou ik niet twijfelen maar vanwege de klachten die ik heb twijfel(de) ik toch.

  judith

  Reageer
  #7

  Er staat veel op internet. Of het allemaal klopt zoals het door mensen wordt geschreven is nog maar de vraag.

  Een opgeblazen buik past bij veel dingen maar in de laatste plaats bij een zwangerschap. Daar krijg je namelijk geen opgeblazen buik van. Dat krijg je wel van stress, spanningen of een darmprobleem. Of verkeerde dingen eten.

  Reageer
  #8

  Bedankt Tandor. Maar wat doe ik als mijn buik blijft 'groeien'?

  Ik zie dat je/u veel vragen op deze website beantwoord. Zo te lezen heb je/u een medische achtergrond. Ik denk dat je heel veel mensen helpt of geruststelt. Groet Judith

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als je last van je buik blijft houden, ga dan een keer naar de huisarts.

  Reageer
Reageer op: dikke buik zwanger?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief