Direct ongesteld na stoppen met prikpil

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik heb 5 maart mijn laatste prikpil gekregen en gisteren, precies 12 weken later, heb ik een klein beetje bruin bloed (oud bloed?) verloren.
    Sinds gisteren en ook nog vandaag heb ik buikkrampen, zoals voor mijn menstruaties voorheen eigenlijk gingen.

    Heb de huisarts gebeld en de assistente zei dat dit inderdaad een menstruatie zou kunnen zijn. Ik vind het wel heel erg snel als je alle verhalen van anderen op internet leest.

    Kan ik dit tellen als menstruatie? Of is het gewoon 'oud bloed' van voor het gebruik van de prikpil dat er heel toevallig na 12 weken uit komt?

    Ik heb de prikpil overigens 3 keer gekregen.

    Reageer
    #2

    Het kan toch heel goed een opkomende menstruatie zijn. Dat zou heel goed kunnen. Het hoeft niet altijd bij iedereen zo lang te duren.
    Gewoon eens even afwachten.

    Reageer
    #3

    Ja zou inderdaad kunnen, het is nog steeds aan de gang dus ben benieuwd..

    Reageer
    #4

    Net de huisarts gesproken, vorige keer was het een nieuwe assistente.

    Ze gaf aan dat het geen menstruatie kon zijn omdat er nog geen eicel heeft kunnen rijpen doordat er toen nog de werking van de prikpil was.

    Ze zei dat dit zou betekenen dat de prikpil veel eerder uitgewerkt is (minimaal 2 weken door de eisprong) dan de 12 weken en daar was ze helemaal niet bang voor omdat de prikpil vaak juist lang uitwerkt.

    Ze verwacht dat het een doorbraakbloeding was die nu overigens, 4 dagen later, gestopt is.

    Reageer
    #5

    Een doorbraakbloeding is heel goed mogelijk. Die kan vaak dezelfde klachten/verschijnselen geven dan een reguliere menstruatie.

    Reageer
    #6

    na mijn prikpil derict ongesteld en komt veel bloed wat is het ik vind het best raar zou dit kunnen betekenen dat ik derict vruchtbaar ben

    Reageer
    #7

    Nee hoor. Dat komt door de hormonen van de prikpil

    Reageer
    #8

    zou ik al vruchtbaar zijn omdat ik een kinder wens heb

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je schijft: direct na de prikpil  

    De prikpil is om niet zwanger te raken...  of begrijp ik iets verkeerd?

    Reageer
    #10

    ik vraag of ik al zou vruchtbaar zijn  als ik mijn menstruatie heb ik heb 3keer de prikpil genomen en heb mijn menstruatie iets te vroeg gekregen   zou dit kunnen dat ik al vruchtbaar ben omdat ik al gestopt ben met de prikpil omdat ik ook een kinderwens heb en hoe kan ik sneller zwanger worden na de prikpil dat is mijn vraag

    Reageer
    #11

    Die vraag kan niemand je zo beantwoorden. Da kan voor iedereen verschillend zijn. Maar je zou vruchtbaar kunnen zij na het stoppen van de prikpil

    Reageer
    #12

    dag ladies ik heb een vraagje..

    ik gebruikte de prik pil sinds 7 mei 2018 maar sinds 7 november 2018 ben ik voor het laatst gaan prikken en het is nu al 1 week geleden dat ik weer de volgende prik moest gaan halen ( op 7 februari 2019 ) maar die ben ik niet gaan halen omdat ik een kinderwens heb.. maar sinds 11 februari heb ik heftige menstruatie pijn gekregen krampen ect kreeg de volgende dag donkerbruine bloed tezien de dag ernaa tot aan vandaag krijg ik nu alleen maar rode bloed tezien en ik plas nog niet echt rode bloed maar er komt wel rode bloed uit tijdens het plassen maar heel weinig van die druppels dus mijn vraag is wordt ik nu goed ongesteld of zijn dit alleen maar bloedingen?? En is de prikpil nu al uitgewerkt en ben ik dan nu vruchtbaar  omdat ik al bloed of??

    mvr Anoniem

    Reageer
    #13

    Ik zat ongeveer 10 maanden aan de prikpil en had eigenlijk mijn prikpil weer moeten hebben op 2 dec (gestopt) ik lees overal dat het lang kan duren voordat je weer ongesteld word alleen is het bij mij meteen 7 dec gekomen en ben nu ondertussen al 11 dagen ongesteld pfff is dit normaal?

    Reageer
    #14

    dat kan

    Reageer
    #15

    Maar 11 dagen is wel lang. Ik zou er dan toch even mee naar de huisarts gaan.

    Reageer
Reageer op: Direct ongesteld na stoppen met prikpil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief