Zwanger van je neef, hoe zit dat nu eigenlijk?

  • #1

    Goedendag,

    Al 9 jaar heb ik een relatie met mijn neef. Mijn moeder en zijn vader zijn broer/zus.

    Wij hebben een hele grote kinderwens maar vragen ons af hoe het nu eigenlijk zit. Is de kans op een kind met een beperking nou wel of niet groter? Op internet lees ik veel verschillende verhalen.

    Ook ben ik op internet tegen gekomen dat je je kunt laten testen om te kijken hoe groot de kans is op een kind met een beperking. Wat voor test is dit? En hoe gaat dit in zijn werk? Moeten we hiervoor naar de huisarts?

    Ik hoop dat ik antwoord krijgen op mijn vragen waar ik al een hele tijd mee rond loop.

    Reageer
    #2

    Hier spreekt een ervaringesdeskundige: we zijn ook neef en nicht en hebben twee gezonde dochters van 12 en 14. Als er in jullie familie geen aangeboren afwijkingen zijn dan heb je 95% kans op gezonde kinderen ( andere stellen 98%). Verder is van belang of er in de bloedlijn niet veel vaker neef en nicht relaties zijn geweest met kinderen.

    Reageer
    #3

    dit kan perfect ik ken velen die een neef nicht relatie hebben en die hele gezonde kinderen krijgen maar nu is mijn vraag wat als je vader en moeder neef en nicht zijn en jijzelf ook een relatie hebt met je nisch hoe groot is de kans dan op een kind met een beperking
    vroeger was het toch normaal en niet buiten gwn dat men met een neef trouwde of een nicht

    kunnen jullie aub antwoorden op mijn vraag
    groetjes sara

    Reageer
    #4

    Sara,

    In Nederland hebben 2-3% kinderen een aangeboren aandoening. Voor kinderen van een volle neef en nicht is dit ongeveer 2% extra kans.

    Maar over de bovengenoemde situatie kan ik online niets vinden.

    Als je wilt uitzoeken of jullie eventuele kinderen kans hebben op een erfelijke aandoening, dan kan je samen met je partner een genetisch onderzoek laten uitvoeren. Hiervoor kun je naar de huisarts gaan die je dan weer doorverwijst naar een klinisch genetisch centrum.

    Reageer
    #5

    hertelijk bedankt voor u informatie

    Reageer
    #6

    Mocht je al zwanger zijn, dan kun je een vlokkentest of nekplooimeting laten uitvoeren. Vlokkentest is risicovoller dan nekplooimeting. Succes met zwanger raken!

    Emma

    Reageer
Reageer op: Zwanger van je neef, hoe zit dat nu eigenlijk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief