Pilresten

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Hoelang duurt het voordat resten van de pil uit je lichaam zijn ? Als je na het stoppen ongesteld wordt zijn dan alle stoffen uit je lichaam ?

  Reageer
  #2

  nee het kan soms een hele tijd duren. Bij de een duurt 't wel een jaar voor ze zwanger zijn, maar bij de ander is het meteen de 1e maand raak en zijn ze jaren aan de pil geweest.. zegt dus niet zoveel

  Reageer
  #3

  Volgens mij zijn de stoffen vrij snel uit je lijf verdwenen. Zelf heb ik na het stoppen èèn menstruatie afgewacht. Die kwam binnen een maand en de maand erop was ik zwanger. Menstrueren was voor mij het teken dat mijn lichaam weer op de natuurlijke wijze werkte.

  Reageer
  #4

  Dit berichtje hierboven was vòòr Helma en van Wil!!!! Sorry!

  Reageer
  #5

  Hoe snel je ongesteld wordt na het stoppen met de pil heeft niets te maken met of er nog pilstoffen in je lichaam zitten hoor.

  Je natuurlijke cyclus is als het ware door de pil jarenlang 'platgelegd'. Wanneer je stopt met de pil zijn de hormonen bij wijze van de volgende dag al uit je lichaam (vandaar ook dat je elke dag een pil moet slikken). Maar dat wil niet zeggen dat je lichaam meteen weer de natuurlijke cyclus oppakt. Bij de 1 gaat dat vrijwel meteen, bij de ander heeft het lichaam een paar maanden de tijd nodig om weer 'warm' te lopen en de boel weer aan het werk te zetten, de hormoonproductie te activeren en weer af te stemmen. Het is als een oude fabriek waarvan alle onderdelen weer moeten gaan draaien en lopen. Soms hapert dat nog wat in het begin en bij de anderen gaat de fabriek gelijk zonder problemen weer aan de slag alsof deze niet jarenlang stil heeft gelegen.

  Reageer
Reageer op: Pilresten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief