ZWANGER WORDEN

  • #1

    WIE KAN MIJ VERTELLEN WANNEER JE JE VRUCHTBAARHEIDS DAGEN HEBT?
    WANT IK ZELF KOM ER NIET MEER UIT!

    Reageer
    #2

    als je een regelmatige cyclus hebt van 28 dagen ligt je vruchtv=bare periode rond de 14 dag. heb je een langere cyclus dan is je vruchtbare periode ook wat later.

    Reageer
    #3

    Dag

    Klopt het dat je aan je afscheding (cervical mucus) kunt zien wanneer je vruchtbaar bent en wanneer je ovuleert? Hoe ziet het er dan uit?

    Een tweede vraag: Blijkbaar kan een vrouw niet de hele maand zwanger raken maar ongeveer 6 dagen per cyclus? Namelijk de ovulatie, 4 dagen ervoor en de dag erna. Maar zijn dat de dagen dat je eicel bevrucht kan worden en moet je daar dan nog 4-5 dagen vóór tellen door levensduur van sperma of kan je eicel alleen bevrucht worden op ovulatie en zijn die dagen ervoor meegetelt met de reden van de levensduur van sperma?

    ik hoop dat mijn tweede vraag duidelijk is, moeilijk te verwoorden haha.

     

    Reageer
    #4

    Studies hebben aangetoond dat er een bepaalde periode is waarin de kans om een eicel te bevruchten het grootst is. In principe zijn dat 4 tot 5 dagen voorafgaand aan de ovulatie en de dag van de ovulatie zelf. Een zogenaamd venster van 5 tot 6 dagen. Een eicel is na de eisprong 24 uur bevruchtbaar.

    https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/148862-wij-willen-een-baby.html

    Verschillende soorten cervixslijm
    Tijdens je cyclus verandert het slijm uit je baarmoeder van kleur en samenstelling. Dit komt door het follikel stimulerend hormoon (FSH), luteiniserend hormoon (LH) en oestrogeen. Door dagelijks te controleren hoe je baarmoederslijm eruitziet, kan je patronen ontdekken. Hierdoor wordt het makkelijker om je eisprong te herkennen.

    Aan het begin van je cyclus
    In de eerste week na je menstruatie is het cervixslijm taai en dik. Dit zorgt ervoor dat je baarmoedermond is afgesloten. Bacteriën krijgen zo geen kans om binnen te komen. Hoe verder je richting je eisprong gaat, hoe vochtiger het slijm wordt. Het kan wit of gelig van kleur zijn en is kleverig, maar niet elastisch van structuur.

    Rond je ovulatie
    Vlak voor je ovulatie is je cervixslijm doorzichtig en elastisch. Ook zal je merken dat er meer slijm in je vagina zit of er zelfs uit vloeit. Als je het slijm tussen je vingers houdt, kan je er draden van trekken. Meestal kan je dit slijm ongeveer drie dagen voor je eisprong waarnemen.

    Na je eisprong
    Na je vruchtbare periode vermindert de hoeveelheid slijm en wordt het weer ondoorzichtig. Als je het tussen je vingers houdt, merk je dat het minder elastisch is. Soms kan het wat korrelig zijn. Vlak voor je ongesteld wordt, heb je meestal geen afscheiding meer en kan je vagina droog aanvoelen.
    https://www.24baby.nl/zwanger-worden/hoe-zwanger-worden/cervixslijm/

    Reageer
    #5

    Bedankt.

    Dus je moet niet NOG 5 dagen bij dat venster tellen door de levensduur van sperma? Dat is al ingebregen in die 5-6 dagen?

    Reageer
    #6

    Nee dat moet je er niet nog bij tellen

    Reageer
    #7

    En buiten die 5-6 kan je niet zwanger raken? Dat zijn de enige vruchtbare dagen of niet?

    Soms hoor ik dat een vrouw 28 dagen vruchtbaar is en soms maar 5-6 waarvan de eicel maar 24u bevrucht kan worden.

    Reageer
    #8

    Een vrouw kan geen 28 dagen vrucht baar zijn .
    Je bent vruchtbaar rondom de eisprong. En dat was al uitgelegd..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: ZWANGER WORDEN


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief