Morning after pil ingenomen toch twijfel

Online ZorgZus
 • #1

  Tot 27 juni was ik beschermd tegen zwangerschap (door de anticonceptie pil) tot en met 28 juni was ik “ongesteld” (oftewel ik heb op 20 juni mijn laatste pil ingenomen en ben toen gestopt) 30 & 31 juni heb ik seks gehad. 1 augustus heb ik de morning after pil genomen (degene die je tot 5 dagen na de seks kan slikken) en ik had een aantal vragen, hierboven was extra informatie. Ik neem aan dat mijn eisprong nog niet heeft plaatsgevonden. En de morning-afterpil deze uitstelt. Maar mocht mijn eisprong plaats hebben gevonden op de dag dat ik de morning-afterpil slik of misschien daarvoor zels al , stelt deze natuurlijk de eisprong niet meer uit. Maar voorkomt dit dan ook (als er uberhaupt bevruchting plaats heeft gevonden ) de innestelling? ( we hadden een condoom gebruikt maar was gescheurd tot 2 x toe)
  Ergens denk ik, als de eisprong geweest is en er bevruchting heeft plaatsgevonden voorkomt de morning-afterpil de innestelling wel & als de eisprong nog niet geweest is stelt de morning-afterpil deze uit. Maar alsnog… denkt u als, u het zo leest dat ik mij zorgen moet maken over zwangerschap? Groetjes.

  Reageer
  #2

  Als je de laatste pil op 20 juni hebt genomen was je niet meer beschermd tot 27 juni als je daarna (na 7 dagen) niet weer met een nieuwe strip bent begonnen.
  Maar volgens mij moeten de data die in juni noemt in juli zijn? Als er een eisprong is geweest, wat in principe zou kunnen, dan kan er ook een bevruchting hebben plaatsgevonden. Dan werkt de morning after pil niet , maar ik denk dat die kans heel erg klein is.
  De werkzame stof in ellaOne, ulipristalacetaat, werkt als een modulator van de progesteronreceptor.
  Dit wil zeggen dat de stof zich bindt aan de receptoren waaraan progesteron zich normaliter hecht en
  daardoor de werking van dit hormoon voorkomt. Door inwerking op de progesteronreceptoren
  voorkomt EllaOne zwangerschappen, voornamelijk door ovulatie te voorkomen of uit te stellen. Als de
  ovulatie al is gebeurd, heeft ellaOne geen nut meer.

  Reageer
Reageer op: Morning after pil ingenomen toch twijfel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief