Morning after pil, toch zwanger?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben sinds een klein jaar gestopt met de pil, omdat mijn vriend en ik graag een kindje wilden. Nu is het zo dat mijn vriend en ik uit elkaar zijn na dik 4 jaar.

  Ik ben op vrijdag 4 maart voor het laatst ongesteld geweest na een cylus van 35 dagen.
  Op zondagochtend 20 maart hebben mijn vriend en ik nog seks gehad, maar heb daarna de morning after pil genomen (ongeveer 7/8 uur erna), omdat het condoom gescheurd was (bewust met condoom gedaan, omdat de twijfel over onze relatie er al was). 's Avonds toch weer seks gehad en zonder condoom (niet slim).

  Na het nemen van de morning after pil heb ik van zaterdag 26 maart t/m dinsdag 29 maart eerst bruin bloed en daarna rood bloed/slijm verloren. Nu heb ik sinds een dikke week pijnlijke borsten en zo nu en dan wat witverlies. Dat heb ik normaal ook altijd voor mijn menstruatie, maar tot op heden is de menstruatie niet op gang gekomen.

  Mijn menstruatie had ongeveer vorige week woensdag 6 april moeten beginnen (gelet op mijn vorige cyclussen). Zaterdag heb ik een zwangerschapstest gedaan, omdat ik gek werd van de onzekerheid. Een test van Clearblue met zwangerschapsindicator en die gaf aan: ''Niet zwanger''. Daar was ik toen heel blij mee, maar omdat ik nog steeds geen menstruatie heb, blijf ik onzeker.

  Hoe groot is de kans, gelet op het bovenstaande verhaal, dat ik toch zwanger ben?

  Reageer
  #2

  Hoe groot of hoe klein is lastig te zeggen. Vruchtbaarheid en zwangerschap is geen kansberekening, zeker niet als er zoveel factoren in het spel zijn die van invloed kunnen zijn.

  Het is mogelijk dat je onverhoopt toch zwanger bent geworden omdat je de MAP onjuist hebt gebruikt. De MAP slik je nà het onveilige sekscontact. De MAP beschermt tegen zwangerschap die veroorzaakt wordt door geslachtsgemeenschap die tot 72 uur voor het innemen van de morning-afterpil heeft plaatsgevonden. Onbeschermd seksueel contact na het innemen van de MAP geeft dus opnieuw risico op zwangerschap.

  Als je de MAP gebruikt hebt, zal de menstruatie normaal gesproken op de gewone datum beginnen met een uitloop van een paar dagen, zeg een dag of 5. Als je 5 dagen overtijd bent, haal dan een zwangerschapstest, en voer die uit zoals in de bijsluiter beschreven staat.

  Tenslotte, de MAP is niet schadelijk voor de ongeboren vrucht, mocht je onverhoopt toch zwanger blijken te zijn.

  Ik hoop dat je vragen zijn beantwoord. Ga bij twijfel gewoon naar de huisarts. De huisarts kent je en kan je onderzoeken als dat nodig mocht blijken te zijn.

  Reageer
  #3

  Cleo, bedankt voor jouw reactie.

  Ik heb 5 dagen na het nemen van de MAP 4 dagen bloedverlies gehad. Eerst bruin en daarna rood bloed en slijm.
  Ik had vorige week woensdag ongeveer ongesteld moeten worden, maar ben het tot op heden nog niet. Daarom heb ik afgelopen zaterdag een zwangerschapstest gedaan (dat is dan ongeveer 2,5/3 weken nadat de bevruchting heeft kunnen plaatsvinden). Deze test was negatief. Ik denk daarom dat de kans wel klein is dat in zwanger ben, gelet op het bloedverlies en de negatieve zwangerschapstest. Maar de pijnlijke borsten en het zo nu en dan hebben van witverlies en krampen maakt mij onzeker.

  Ik wacht het nog twee dagen af en als ik dan vrijdagochtend nog niet ongesteld ben, doe ik wel weer een zwangerschapstest. Als die dan negatief is, ga ik naar de huisarts voor de zekerheid.
  Zwanger zijn, is op dit moment het laatste wat ik wil namelijk.

  Reageer
  #4

  Ik heb 3 weken geleden onveilige sex gehad niet slim natuurlijk. Heb meteen binnen 12 uur een map ingenomen. Ik zou vorige week ongesteld moeten worden maar nog steeds niks. Nu blijkt gister een zwangersschaptest te hebben gedaan dat ik zwanger ben. Ben zo geschrokken hoe kan dit? Dus een map is zeker niet betrouwbaar.

  Reageer
  #5

  Ja, dat kan. Als je ondanks de morning after pil zwanger bent geworden, ga dan naar de huisarts.

  Reageer
  #6
  Reageer
  #7

  Hi,
  Het is mij ook overkomen, alleen nu mijn vraag is, is het wel schadelijk voor de ingeboren kind, want ik wil het wel behouden alleen ik ben heel erg bang voor dat het Schade heeft gebracht bij vruchtje, hoe heb jij het gedaan heb je het behouden of..
  Alvast bedankt

  Reageer
  #8

  Het is niet schadelijk voor het ongeboren kindje.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bij mij is het net zo gegaan. MAP genomen 24 uur na gemeenschap. Vanmiddag test gedaan en toch zwanger. Het is wel gewenst maar zat nu nog niet in de planning. Ik hoop alleen dat de foetus er niks aan over houdt

  Reageer
  #10

  Hallo meneer of mevrouw ik had maandag sex met condoom alleen toen we het condoom gescheurd dus heb ik daarna gelijk de MAP genomen maar sinds vrijdag tot nu voel ik me misselijk maar heb niet overgegeven ben ik zwanger?

  Reageer
  #11

  Dat kunnen bijwerkingen van de map zijn. Zwangerschapssymptomen kun je nu nog helemaal niet hebben.

  Reageer
  #12

  Morgen is me ovulatie. Maar ik had me vorige menstruatie had ik sex alleen toen is die niet in me klaar gekomen maar had toch de MAP genomen en dit keer hadden we het gedaan en de condoom was gescheurd ben echt bang om zwanger te worden ik huil alleen maar

  Reageer
  #13

  Misschien is het goed om eens naar de huisarts te gaan en met de huisarts te overleggen of het niet beter is een andere manier van contraceptie te gaan gebruiken.

  Reageer
  #14

  Is er een kans dat ik zwanger ben of word

  Reageer
  #15

  Omdat je op tijd de MAP hebt genomen zal die kans bijna nihil zijn.

  Reageer
Reageer op: Morning after pil, toch zwanger?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief