MAP, anticonceptie en seks… HELP!!

Online ZorgZus
 • #1

  Hey.
  Ik ben een meisje van een 20 en ik neem al enkele jaren de pil (microgynon 30) omdat ik heel onregelmatige en heel extreme maandstonden heb als ik dit niet doe. Aangezien ik geen seks had lette ik er niet elke dag op dat het op exact dezelfde tijdstip gebeurde. Soms nam ik het in de ochtend, soms in de voormiddag. Ik neem wel altijd de pil door…
  Maar deze maand ben ik ontmaagd geweest door mijn vriend. De eerste keer is hij niet klaargekomen in mij, maar alsnog had ik angst van zwanger te worden (las op internet dat je ook zwanger kan worden door voorvocht ofzo?) dus ben ik de dag erna toch maar de noodpil gaan halen. Na mijn eerste keer neem ik wel elke dag om 8:30 stipt mijn pil. Een week later, woensdag 20 februari, hebben we weer seks gehad en deze keer is hij wel klaargekomen in mij. Ik voelde me wel op mijn gemak aangezien ik de pil wel neem, maar toch heb ik ergens angst omdat het nog niet zo lang is dat ik mijn pil echt JUIST op zelfde tijdstip neem… En ik lees overal op het internet dat de anticoenceptiepil niet meer werkt na de MAP tot je volgende menstruatie... Gisteren ging ik naar de wc en toen ik afveegde zat er bloed op het wc-papier… Eergisteren en de dag daarvoor had ik extreem veel slijmerig witte afscheiding en gisteren was het dus lichtrood bloed. Vandaag had ik 2 keer echt bloed aan mijn slip hangen toen ik naar de wc ging... Ik begon op te zoeken en vond het begrip innestelingsbloed en nu heb ik dus super veel angst dat dit is wat ik heb… Aub help me als iemand dmv mijn verhaal kan afleiden of het klopt of niet? Zou ik zwanger zijn??
  Ik ga maandag, 5 dagen na mijn tweede keer seks dus, naar de dokter voor een bloedafname, kunnen zij al na 5 dagen zien of ik zwanger ben of niet?
  Ben al uren aan het huilen en weet echt niet wat te doen.. Want ik lees ook wel overal dat het bloed en misselijkheid enzo ook gewoon een gevolg van de MAP kan zijn? Aangezien ik voordat ik seks had ook altijd de pil altijdddd gewoon doornam zei de apotheker dat ik me niet teveel zorgen moet maken, maar dat doe ik nu dus echt wel omdat ik plots bloed... Kan iemand me aub zo snel mogelijk helpen? Zijn er nog mensen die dit al hebben meegemaakt?
  Groetjes SHKH

  Reageer
Reageer op: MAP, anticonceptie en seks… HELP!!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief