Herstelonderzoek rijbewijs: urine- en bloedonderzoek

 • #1

  Beste forumleden

  Ik heb een vraag, en als eerste zou ik willen vragen om enkel te antwoorden indien je hier eigen ervaringen (door studies, persoonlijke ervaringen, etc...) in hebt.
  Ik ben anderhalf jaar geleden tegen een lantaarnpaal geknald met men auto en naar huis gereden. Dit is uitgedraaid op een rechtszaak met als verdict: 2 maand effectief+1 maand voorwaardelijk rijverbod, 46 uur werkstraf, theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw, medische en psychologische test.

  Ik heb al mijn straf nu achter de rug, maar door een laattijdige medische en psychologische test heb ik mijn rijbewijs nog steeds niet terug.
  Bij die laatste tests is mij duidelijk geworden dat ik op 30 januari ten laatste een urine en een bloedonderzoek moet doen voor volgende gegevens:

  BLOED

  - [ ] MCV
  - [ ] SGPT (ALT)
  - [ ] Gamma-GT
  - [ ] Triglyceriden
  - [ ] SGOT (AST)
  - [ ] CDT% --> deze is heel belangrijk en wordt getest in het UZ Gent (geloof ik)
  Urine
  - [ ] THCCOOH --> THC dus gewoon
  - [ ] Creatine
  - [ ] Amfetamines
  - [ ] Cocaïne

  Nu ik ben een geregeld gebruiker maar niets te gek.
  Ik dronk voordien redelijk veel voor mijn leeftijd (1 fles wijn per dag) en ik smoor ook 's avonds 1 of 2 jointjes.
  Na wat research werd mij duidelijk dat bloed precies enkel voor alcohol is waar urine enkel voor drugs is. Door die CDT% ben ik nu 8 dagen alcohol-vrij (gaat vrijwel zonder problemen), maar ik heb wel nood aan een joint 's avonds om toch een beetje in slaap te kunnen vallen.

  NU MIJN VRAAG IN HET KORT:
  Kan ik gewoon verder doen zoals ik bezig ben en iemand anders zijn urine gebruiken voor het wiet-gebruik te verdoezelen? Of kunnen ze in die bloed testen toch nog stiekem kijken of er geen drugs bij zit? Of kunnen ze zien dat bvb het DNA van de urine en het bloed niet overeenkomen?
  Ik kan nu wel 2 weken niet smoren of drinken, maar dan is THC nog steeds traceerbaar in mijn urine (minstens 30 dagen). Alcohol laat ik verder wel voor wat het is, zodat mijn bloed wel proper is en die CDT-waarde pak minder hoog ligt.

  Reactie
  #2

  In urine zit DNA en hieruit kan opgemerkt worden dat je het aan het vervalsen bent.

  Reactie
  #3

  @maze, Heb je ook een idee of ze dit effectief testen?

  Reactie
  #4

  Voor serieuze delicten neem ik aan dat ze dat wel testen. Maar ik weet niks zeker, zou het risico zelf niet nemen.

  Reactie
  #5

  Oke, bedankt. Ik lees wel net dat in urine niet veel DNA zit aangezien dit vooral afbraakstoffen zijn. Het lukt wel, maar dit is vrij moeilijk.

  Reactie
  #6

  Voor Nederland geldt, dat als ze erachter komen dat je gefraudeerd hebt met de urine, krijg je gevangenisstraf en zie je je rijbewijs, zo lang je leeft niet meer terug. Ik weet niet hoe de wetgeving in België is, maar volgens mij zit er niet veel verschil in. Ik denk zelfs gezien het verdict, dat men  in België nog iets strenger is dan in Nederland.

   

  Reactie
  #7

  hoe is het verlopen ? Zit nu met de zelfde vragen als u.

  Wil ook urine gebruiken van iemand anders .

  Hopelijk hoor ik iets van je

  Reactie
Reageer op: Herstelonderzoek rijbewijs: urine- en bloedonderzoek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief