Vermoeidheid door onbewust adem inhouden?

  • #1

    Ik heb heel vaak de laatste tijd dat ik ineens stop met ademen en mijn adem inhou zonder dat ik het door heb, vooral als ik aan het werk ben. Vaak pas wanneer mijn lichaam weer aangeeft dat het lucht nodig heeft, kom ik erachter dat ik weer mijn adem in hou. Ik probeer al langer dan een jaar hier vanaf te komen, maar mijn lichaam werkt niet mee. Aan het eind van de middag heb ik dan ook altijd zware hoofdpijn. Ook als ik de volgende ochtend wakker wordt (in mijn slaap adem ik blijkbaar wel goed) en ga ook maar een minuutje inspannen (zoals rennen/hardlopen) dan krijg ik die zware hoofdpijn weer.

    Ook ben ik de laatste tijd ook zo zwaar vermoeid. Ik heb geen energie meer, een arm optillen is vermoeiend en ik wil alleen maar slapen.

    Zouden deze twee dingen met elkaar verboden zijn? Ik zit namelijk ook veel te veel achter de computer voor mijn werk, dus dat zou het ook kunnen zijn? Of niet? De laatste tijd voel ik me steeds vermoeider, dus een gezonde maaltijd maken doe ik eigenlijk ook nog weinig. Te weinig energie. Dat maakt mijn vermoeidheid alleen maar erger, maar nu ben ik ook zo moe, dat ik niet eens wil opstaan.

    Ik voel me igg als een wandelend lijk.

    Reageer
    #2

    Je hebt natuurlijk zelf al aangegeven dat er een aantal dingen niet goed gaan die je zelf kunt oplossen.
    Minder uren aaneengesloten achter de computer......Ook voor werk zijn daar regels voor..minder gebruik van schermpjes in de laatste 2 uur voordat gaat slapen. Gezonder gaan eten.

    Daarnaast zou je naar de fysiotherapeut kunnen gaan voor je ademhaling. als je verkeerd ademt in je adem regelmatig inhoudt ga je vanzelf hyperventileren. Dat kan lichamelijke klachten geven.

    Reageer
    #3

    Hallo, ik heb precies het zelfde... ook ik stop met ademhalen (onbewust) en ben erg vermoeid... te veel inspanning kan ik niet gebruiken... ben ook erg benieuwd wat dit is...

    Reageer
    #4

    hallo,

    ik loop al een tijd met dezelfde problemen. Echt een neerwaartse spiraal waar je dan in terecht komt. Ben je er al achter wat de oorzaak/oplossing is?

    Reageer
Reageer op: Vermoeidheid door onbewust adem inhouden?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief