zeer moe na nuttigen alcohol, mogelijke nasleep van pfeiffer

  • #1

    Bedankt voor het lezen van mijn bericht!

    Mijn naam is Ruben en ik ben 20 jaar.

    Sinds oktober 2012 ben ik na het nuttigen van alcohol steeds 3 a 4 dagen zeer moe geweest. Een totaal gevoel van lusteloosheid.

    Dit heb ik zoveel mogelijk genegeerd en naast dat ik doorging met het nuttigen van alcohol heb ik veel (30 km+ per week) hardgelopen en kunstmatige eiwitten gedronken om mijn gewicht op peil te houden naast het hardlopen.

    In januari ben ik naar de huisarts gegaan, deze liet een bloedonderzoek doen en testte vrij veel dingen zoals ik kon zien op het briefje, alles was goed.

    In maart 2013 terug gegaan, hij was vergeten pfeiffer te testen. Ik bleek inderdaad antistoffen van pfeiffer in mijn lijf te hebben, hij denkt maar weet dit niet zeker dat het virus juist oktober/november 2012 in de acute fase is geweest.

    Naast deze klachten heb ik in die periode steken in mijn mild bij ademhalen en huiduitslag gehad.

    Hetgeen ik nu nog steeds heb is dat als ik alcohol drink (2 glazen is hiervoor al genoeg) dat ik 4 a 5 dagen helemaal moe, lusteloos en half ingestort ben, dit veroorzaakt ook weer allerhande psychologische klachten.

    Is het echt mogelijk dat dit een nasleep van de pfeiffer is?

    Reageer
    #2

    Kan een nasleep van Pfeiffer zijn. Maar een bloedonderzoek kan inderdaad niet goed aangeven wanneer je in de acute fase van de Pfeiffer zat. Het kan ook heel lang geleden zijn. En als je weet dat je pfeiffer heb(t gehad), dan voel je je bijna vanzelf erg moe. Wat ik eerder denk is dat je van alcohol uit je balans raakt. Ik weet niet hoeveel je drinkt? Alcohol zorgt er voor dat je minder diepe slaap hebt, dat is het type slaap waarin je herstelt en dus uitrust. Je kwaliteit van slaap is dus een stuk minder (ook al nemen veel mensen een 'slaapmutsje'; dit helpt wel bij inslapen, maar dus niet bij goed diep doorslapen). En als je ook nog veel hardloopt en je bent al niet al te stevig dan is alcohol gewoon geen goed middel voor jou. Maar die conclusie zou je zelf ook wel getrokken hebben. Als je ook serieus bent met hardlopen zou ik de alcohol links laten liggen. Misschien kan je je genot uit andere zaken halen?

    Reageer
    #3

    Nee de hoeveelheid alcohol is niet van invloed op het onwijze moe voelen, ik heb altijd met plezier en mate kunnen drinken dus dat heeft er niks mee te maken... 4 dagen moe zijn na alcohol is al na 2 glazen

    Reageer
    #4

    iemand? het is overigens zo dat ik in het algemeen ook nog wel moe ben maar dit in veel mindere mate

    Reageer
    #5

    Hai, drink een week niet en kijk dan eens hoe je je voelt. Gewoon, om zelf te testen.

    Groetjes

    Reageer
    #6

    Ik heb reeds een periode van 3 maanden niet gedronken maar de problematiek duurt dus voort

    Reageer
    #7

    Toch maar weer eens bloed laten prikken dan...

    Reageer
    #8

    Op wat moet ik nu laten prikken dan

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Vitamine B12

    Reageer
    #10

    Heel herkenbaar! Ik heb zo'n 4 jaar geleden pfeiffer gehad en alcohol is inmiddels een no go. Na 2 glazen ben ik dagen kapot en drink ik meer dan ben ik de dag erna doodziek! Ben benieuwd of dit ooit nog beter gaat worden hoor.
    Ik hoef me niet elke week klem te zuipen maar zo nu en dan wat een paar biertjes zou toch wel fijn zijn op een feestje...

    Reageer
    #11

    Beste

    Mensen met CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) verdragen ook geen alcohol. Is daar al over gesproken?

    Groet, Dave

    Reageer
    #12

    Ik denk niet dat mensen met CVS gaan hardlopen!

    Reageer
    #13

    Hier ook erg herkenbaar. Ik ben 26 jaar en heb tot mijn 25e zonder problemen alcohol kunnen nuttigen. Ik weet niet of ik pfeiffer had, wel 2x laten bloedprikken. Alle waardes prima. (Dus ook B12 of vitaminen D) Ik slik altijd extra vitamientjes omdat mijn moeder hier in gelooft :P) Dit was ook zichtbaar in het bloed.

    Als ik Alcohol drink op een zaterdagavond heb ik de volgende dag er niet veel last van(Tenzij ik egt een dikke kater hebt uiteraard). Echter, de maandag, dinsdag en woensdag erna voel ik het ernstig. (Duizeligheid, vermoeid en versuft.) De hoeveelheid alcohol maakt net als Ruben niet veel uit.

    Ik heb hier nu al bijna 1,5 jaar last van, als ik geen alcohol drink heb ik eigenlijk nergens last van. Ik stort wel in als ik flink heb gesport... maar dan heb ik het ook niet over een uurtje fitnessen, maar bijvoorbeeld 35km gemountainbiked te hebben.

    Het lijkt mij erg sterk als het iets is als ''CVS'' is. Zolang ik geen alcohol drink voel ik me eigenlijk prima. Ik gebruik wel bijna iedere avond 3mg Melatonine omdat ik erg veel moeite heb met inslapen. Mijn slaapkwaliteit is een periode (enkele maanden) erg slecht geweest.

    Reageer
    #14

    Elmo.. stop met melatonine. Dit is een stof dat je lichaam zelf moet aanmaken. Als je dit regelmatig inneemt zal je ritme helemaal verstoord raken en kun je nauwelijks zonder melatonine in slaap vallen. Kortom je verneukt je hele brein hiermee dus stop er nu mee! Dit is echt gevaarlijk.

     

    Één levenstip voor iedereen hier: omdat mensen het verkopen of promoten wilt niet zeggen dat je lichaam het ook nodig heeft. Heel veel producten deze dagen zijn allemaal hocus-pocus wat achteraf je levensduur verminderen en alleen maar de product eigenaars rijker maken. Zij zitten er niet mee dat jij over 15/20 jaar problemen krijgt met je gezondheid, jij zult er ook nooit echt achter komen door wie het is gekomen. Neem je eigen initiatief om gezond te zijn want niemand zal voor je zorgen dat zou je toch echt wel zelf moeten toen met een zeer sceptisch mindset.

    Reageer
    #15

    Je kan ook gewoon opeens allergisch zijn voor alcohol. Ik zou alles laten testen. Alle vitamines, ontstekingen, schildklierfunctie.. Door tekorten kun je je erg moe voelen. Ik reageerde overal heftig op. Alcohol, cafeïne en zelfs groene thee. Ik bleek ijzertekort en B12 tekort te hebben.

    Reageer
Reageer op: zeer moe na nuttigen alcohol, mogelijke nasleep van pfeiffer


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief