Extreem nachtzweten, vermoeid, desorientatie, veel aankomen en pafferig gezicht

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een vrouw van 33 en ik drink al langere tijd regelmatig alcohol en rook (10 tot 20 sigaretten per dag, afhankelijk van mijn stemming). Ik ben een paar weken geleden cold turkey gestopt met oxycodon na 2,5 jaar dagelijks om de zoveel uur moeten innemen ivm chronische pijn in de bekkenbodemspieren na jaren van onbehandelde endometriose. Hoogste dosis per 24 uur was 120mg langwerkend en voor het cold turkey stoppen was ik afgebouwd tot 50mg per 24 uur langwerkend. Ik heb het nooit misbruikt om high te worden oid. Altijd ingenomen volgens voorschrift en door het langzaam opbouwen nooit echt de psychische effecten gemerkt die ik wel lees op internet, godzijdank. Die merkte ik pas na cold turkey stoppen.

  De eerste week na het stoppen ging het wel redelijk. Normale ontwenningsverschijnselen, maar in principe helder in mijn hoofd. Slapen ging daarvoor al niet goed. Had al last van nachtzweten een paar weken voor het stoppen. Na het stoppen kon ik nauwelijks een paar uur per nacht slapen. Dat is een normaal ontwenningsverschijnsel. Mijn dosering Seroquel is verhoogd en ik kreeg meer Baclofen om de spieren te ontspannen (in plaats van oxycodon tegen pijn krijg ik Baclofen als spierontspanner om de pijn de baas te worden) en om beter te kunnen (in)slapen.

  Na de eerste week ontwenning ben ik meer alcohol gaan gebruiken om me beter te voelen. Plotseling stoppen met opiaten zorgt voor lage serotonine en het lichaam moet weer leren dit zelf aan te maken. Ik heb al jaren moeite met omgaan met alcohol en ben dat dus meer gaan gebruiken na het stoppen met oxycodon, omdat ik me daarmee iets beter voelde. Ik rook automatisch meer als ik meer drink.

  Het nachtzweten bleef en is erger geworden. Ik kan moeilijk inslapen ondanks Seroquel en Baclofen, en word na ongeveer 3 uur weer wakker en slaap dan steeds een half uur tot een uur, word weer wakker en zo gaat dat de hele nacht door.

  Als ik wakker word ben ik helemaal doorweekt en moet ik mijn shirt wisselen en aan de andere kant van het bed gaan liggen, terwijl ik de kant waar ik lag open leg, zodat het vocht kan verdampen en ik een uur later weer kan verhuizen.

  Ik ben in een maand of 2 behoorlijk aangekomen. Ik eet redelijk normaal, maar drink de laatste weken ook wel meer. Dat heeft in het verleden nooit voor snel veel aankomen geleid. Ik slik sinds een paar maanden ook meer Seroquel (eerst 1,5 maand van 50 naar 100mg en daarna naar 200mg met bij niet weer kunnen inslapen nogmaals 200mg extra). Daarvan kom je natuurlijk aan, maar in het verleden ben ik nooit zo snel zoveel aangekomen hiervan.

  Ik slik nu dagelijks 200-400mg Seroquel (nooit overdag, maar voor het slapen en evt extra na wakker worden na een paar uur en niet meer kunnen inslapen), 3x20mg Baclofen overdag en voor het slapen 50-60mg, indien nodig 400mg ibuprofen 1 tot 3 maal daags en indien nodig 1 tot 3 maal daags 1000mg paracetamol.

  Ik slik ook extra vitaminen en mineralen (volgens specifiek voorschrift na regelmatige bloedtesten), omdat ik wegens de ziekte van Crohn bepaalde dingen niet goed opneem of te snel weer uitscheid. B12 krijg ik als injectie, omdat het deel van de darm waar dit wordt opgenomen teveel littekenweefsel heeft en nauwelijks meer iets opneemt.

  Ik drink veel water (minstens 2 liter ivm nachtzweten), maar houd volgens mij nog steeds vocht vast. Ben ook plotseling aangekomen door meer vet, maar in mijn gezicht (ogen vooral) is ook duidelijk te zien dat het ook vocht is.

  Mijn arts heeft een bloedtest laten doen 2 weken geleden en schildklier, lever, ontstekingswaarden en bepaalde vitaminen waren allemaal goed. Nierfunctie is alleen vergeten. Mijn bloeddruk is ongeveer 140/90 en was meestal 120/70-80. Laatste keer die lagere waarden was een half jaar geleden, eerste keer deze hogere waarden was een paar dagen geleden. Had al een tijdje niet getest. Hartslag in rust is 80-90. Dit test ik thuis met mijn bloeddrukmeter uit het ziekenhuis (vader werkt in zkh (techniek en onderhoud van medische en dialyseapparatuur en neemt alle nog goede apparaten mee als die vervangen worden).

  Verder heb ik last van erge vermoeidheid in lichaam en geest, pijn in hoofd en botten gezicht (meestal eenzijdig), nek, ledematen, rug, borst en afwisselende plekken in gehele buik (niet altijd alles tegelijk), wazig in mijn hoofd zijn overdag (niet echt duizelig, maar gewoon vaag, niet kunnen concentreren), krachtverlies in armen en benen (beweeg echter ook weinig), op handen, onderarmen en benen een soort blauw webpatroon dat ik tijdelijk kan wegkrijgen door wrijven of drukken, altijd diarree meerdere keren per dag en harde opgeblazen buik (heb ook Crohn, dus kan een separaat verschijnsel zijn).

  Ik ga hier uiteraard weer mee terug naar de huisarts. Het probleem is alleen dat huisarts zegt dat ik naar MDL-arts of psychiater moet, psychiater zegt MDL of huisarts en MDL zegt huisarts en psychiater... Alledrie sturen me naar een ander en zo word ik niet geholpen. Ik heb geopperd me door te laten verwijzen naar de verslavingszorg, ivm neiging tot drinken en veel roken en het plotseling stoppen met opiaten. Mijn huisarts en psychiater zien dat echter niet als optie en willen je niet verwijzen. Waarom weet ik niet. Waarschijnlijk om mij als hun patiënt te behouden.

  Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik trek dit niet meer zo. Ik heb hulp nodig, want dit gaat zo echt niet goed. Alle verschillende problemen hebben effect op elkaar en ik weet niet wat er aan de hand is.

  Herkent iemand iets in mijn verhaal en vooral in de combinatie van symptomen? Ik zou heel graag wat dingen van anderen willen horen om mijn huisarts te laten weten dat hij iets moet doen. Uiteraard zorg ik dat alles wat jullie vertellen anoniem blijft en dat ik eventuele te persoonlijke dingen van jullie eruit zal filteren.

  Alvast hartelijk dank! Ik hoop een oplossing te vinden voor alles en weer gezond te kunnen zijn voor zover mogelijk.

  Ik wil iedereen bedanken die de tijd wil nemen om te reageren en allen veel sterkte wensen die soortgelijke symptomen en problemen hebben. Kom voor jezelf op!

  Liefs van mij

  Reageer
Reageer op: Extreem nachtzweten, vermoeid, desorientatie, veel aankomen en pafferig gezicht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief