Ernstige vermoeidheid na diverticulitus

  • #1

    Hallo allemaal,
    Het volgende houdt mij bezig. Vier weken geleden is diverticulitis bij mij vastgesteld na pijnen links in mijn buik, een echo en uiteindelijk een sigmoidoscopie. Blijkbaar had ik een behoorlijke ontsteking en heb ik hier enkele weken mee gelopen voordat ik stappen ondernam en uiteindelijk duidelijk werd wat ik had.

    Maar nu het volgende: op een gegeven moment tijdens deze of net na deze onderzoeken ben ik zo vreselijk moe geworden. ik voelde op een gegeven moment alle energie uit mijn lichaam verdwijnen. ik ben nu al drie weken moe moe moe. ik eet goed en voldoende. Ik zorg dat ik goed rust. ( eigenlijk doen ik bijna niets omdat dat teveel energie vraagt). Soms heb ik goede middagen, soms slechte dagen.

    Wie herkent dit? ik ga volgende week naar de internist voor onderzoek. mijn bloedbeeld van de huisarts was goed: geen pfeiffer, schildklier of andere afwijkingen in het beeld.

    Kan iemand mij vertellen of zij deze vermoeidheid herkennen en hoelang dit aan kan houden. ik denk zelf dat mijn lichaam alle reserves heeft opgemaakt en nu moet herstellen, alleen vind ik het nogal lang duren.

    Ik hoor het wel van jullie, ik heb alle tijd hier op de hoek van de bank 😉

    Karin
      

    Reageer
    #2

    Hoi Karin,
    Diverticulitis zijn blaasjes buiten de dikke darm die ontstoken zijn geraakt, vandaar de antibiotica, maar dat verklaart jouw moe-zijn eigenlijk niet. Natuurlijk is je lichaam bezig te vechten tegen de ontsteking, dat verklaart je moe-zijn een beetje. Maar ik denk dat je je lijf een boost kan geven door vitamine/sporen supplementen te geven (zoals Supradyne).
    Tja en misschien is de antibiotica niet aangeslagen of heeft de antibiotica ervoor gezorgd dat allerlei "goede" bacterien je darmen hebben ontregeld. Ook leidt antibiotica vaak tot schimmelinfecties.
    Mijn advies: ga naar je huisarts en laat hem de tijd nemen om je na te kijken.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #3

    Hallo iedereen,
    Diverticulites zijn onstoken uitstulpingen aan je dikke darm.
    Alleen uitstulpingen heet divertikels , als deze ontsteken doordat er ontlasting in gaat zitten heet dit Diverticulites !! Voor Diverticulites bestaat op dit moment nog geen medicatie, op dit moment zijn er onderzoeken bezig om te kijken wat ze ermee kunnen doen om dit te genezen !! Met rust en paracetamol behandelen ze dit op dit moment en als je geluk heb ook met antibiotica !! Heb nu 3 grote darm operatie s gehad binnen een jaar aan Diverticulites aan me dikke darm , dus weet waar ik het over heb !! Door diverticulites wordt je wel degelijk moe omdat je lichaam een tik hiervan krijg en het hier betreft om je dikke darm die een hele belangrijke functie heeft in je lichaam. Hou het goed in de gaten !!!

    Reageer
    #4

    hoi Remcar,
    Dank voor je reactie. Ik weet dat ik last heb van diverticulitus en dat daar eigenlijk geen duidelijke behandelmethode voor bestaat. de ontsteking is nu uit mijn lichaam ( mijn bezinking is weer normaal), maar ik blijf zo nu en dan last hebben van steken in mijn darm. Hoe komt het dat je al drie operaties hebt gehad in 1 jaar tijd??

    Reageer
    #5

    Beste,

    Ja ik herken wat u hier schrijft .
    Ik was ook eerst moe en en ik dacht ook aan ijzer en vitaminnen...maar nee dat was het niet .
    En opeens had ik ook erg last van mijn linker kant van mijn buik ..en het was zo erg dat ik dacht ok.. nu eet ik zeker verkeerd dus geen wit brood en geen ongezonde dingen meer eten .
    Maar nee ik had nog pijn dus ging ik naar de dokter wel in belgie en die zijn echt heel goed niet zo als die van nederland ...want ik ben naar belgie verhuisd en ik heb gezien hoe goed die dokters zijn .
    Dus die dokter begon gelijk te onder zoeken bloet prikken, plas , en de druk van hartslag dus en gelijk een afspraak gemaakt met de echo kontrollen dat ik die dag nog moest gecontroleerd worden .
    Zo dat is pas aan het werk he ..en ja de doketer dacht aan een dikke darm infectie en ik had heel laag vitamine D en daar kan je ook heel moe van zijn en wijnig ijzer door die infectie..dus gelijk aan de antibiotica een week lang en dan moet ik nog terug komen weer voor het zelfde onderzoek .
    Maar gelukkig dit keer was alles ok geen infectie meer ..maar toch kreeg ik een afspraak voor een dag opnaam in het ziekenhuis voor een onderzoek in de darmen binnen want buiten hebben ze wel gezien via echo. Met een slangetje met camera want dan is de dokter en ik blij dan wetten we zekker dat er niks is . Vandaag ben ik terug van het ziekenhuis en ja het lucht op er is niks aan de hand en ik ben niet meer moe en ook geen pijn meer .
    Ik zou terug gaan naar die dokter want dan weet je zeker dat er niks is .
    Nou beterchap en groetjes .

    Mvg ballon .

    Reageer
    #6

    Ook ontstoken divertikels hier. Met wisselende, maar steeds vreselijke ontlasting. Veel bloed en slijm. Wellicht komt dit omdat ik ook ernstig PDS heb ? Naast de bekende symptomen. Ben ik ook ontzettend moe. Dit heeft naar verwachting ook te maken met het ontstaan van de ontstoken darm. Ik heb teveel meegemaakt.Zorgen voor, zorgen om. Voor iedereen, behalve voor mijzelf. hA zegt dat ik ver in de overlevingsmodus sta. Een week later brak de helpt met een mega bloedplas in toilet los. 2 weken “ bedrust z” gekregen. Dat leek te helpen. Been dierbare belt mij met een schokkend bericht zeer aangeslagen. De stress die ik voelde was de oorzaak, voor een volgende opvlamming veel erger. Ik kan niets zoals je schrijft.behendig een raar hoofd. Voorhoofd. Ik kan niet benoemen hoe het. Voel. Ik sleep mij stapje voor stapje door de dag. Afgewisseld met rusten.
    Ik kan er nog niet mee omgaan en zie fevtoekomst angstig tegemoet. Daar ik 14 chronische ziekten heb, dit er 1 van. Hoe krijg ik mijn keven op de rit ? Of komt dit nooit mrt.

    Reageer
Reageer op: Ernstige vermoeidheid na diverticulitus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief