Smiddags erg moe?

  • #1

    Hallo,

    Ik zocht op google over me vermoeidheid en toen kwam ik uit bij deze site.
    Ik zal me even voorstellen.
    Ik ben een jongen van 20 jaar en heb een full-time baan vanuit huis.
    Sinds lange tijd ben ik vooral smiddags erg moe dat ik 'geen zin' meer heb om iets te doen.
    Ik zou het wel willen maar ik heb er geen kracht voor (zoals Gerard Joling zou zeggen)
    Mijn ogen zijn smiddags behoorlijk zwaar dat ik ze het liefst dicht doet.
    Ben al eens naar de dokter gegaan om bloed te prikken maar daar kwam (helaas) niets uit.
    Ik doe redelijk veel aan beweging namelijk redelijk hard en op een normaal tempo fietsen ong 5 a 10 km.
    Aankomende week ga ik nogmaals naar de dokter om te vragen wat het kan zijn, maar ik denk laat ik het hier ook eens vragen.
    Misschien herkent iemand in mijn verhaal zich ook wel?
    Hoop dat iemand wat advies heeft.
    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Iemand?

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Je vermoeidheid kan natuurlijk veel verschillende oorzaken hebben, maar de eerste twee waar ik aan denk zijn:

    1. Een winterdipje, hier hebben veel mensen last van in de winter en dit kan ook zorgen voor vermoeidheid.

    2. Vitamine D tekort
    Ben je toevallig (deels) niet-Europees? Ik ben zelf half aziatisch van afkomst en heb dus een getinte huid. Als je een getinte huidskleur hebt wordt vitamine D vaak minder goed aangemaakt in de huid, wat leidt tot vermoeidheid (en ook somberheid) Ik was hier zelf niet bekend mee tot iemand mij hierover vertelde. Ik was zelf ook steeds bekaf, ook al sliep ik 12 uur. Ik heb toen bloed laten prikken en mijn vitamine D waarde bleek inderdaad extreem laag. Ik heb vervolgens geconcentreerde Vitamine D op recept gekregen en na een aantal weken begon ik me zowaar een stuk beter te voelen!!

    Overigens schijnen vermoeidheidsklachten ook voor te komen bij een tekort aan vitamine B. Misschien de moeite waard om je bloedwaarden eens te laten testen als de vermoeidheid niet vanzelf verdwijnt..

    Ik hoop je hiermee enigszins te hebben geholpen.

    groetjes,
    Lilly

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je reactie.
    Ik heb het al sinds 2008 toen ik ging werken.
    Halverwege dat jaar kon ik niet meer werken omdat ik zo vermoeid was.
    De ene keer is het erger als de andere keer, maar het is voornamelijk smiddags dat ik erg moe ben.
    Savonds kom ik eigenlijk pas tot leven want dan heb ik weer veel zin in dingen.
    Me bloed heb ik al eens laten prikken (ook op Pheiffer) maar dat heb ik niet.
    Ik ben puur hollands, altijd al in Nederland gewoont.

    Reageer
    #5

    Ik ben kan best wel goed schaatsen en trainde hier voor ook best veel soms 20 uur per week. Dan een rust week en had ik nergens last van maar de laatste tijd ben ik steeds bakker ziek en als ik heb getraind ben ik de dag er op smiddags hellemaal kapot. Kan dan het best op bed gaan en slaap zomaar.
    Ik train de laatst tijd dus ook bijna niet.
    Met mijn bloed is niets aan de hand juist erg goed.
    Ochtendpols is normaal gewicht ook.
    En ik heb een fiets test gedaan bij het sma en daar trap ik als een amateur wielrenner.
    Wil echt graag weten wat het is ik word zo gek.
    Is er mischien ook een therapeut die iets kan doen of zo?
    Zat zelf te denken om eens naar een haptonoom te gaan.
    Mischien hebben we wel van het zelfde last, en is het iets bijzonders.

    Reageer
    #6

    Manonski, ik heb exact wat jij beschrijft. Al sinds ik me kan herinneren. Nu ik even geen werk heb valt het extra op. Ik heb geen idee wat hieraan te doen is behalve een powernap. Wel weet ik dat ik ADD heb en daardoor mijn energie wat slecht verdeel. Bij jou ook een optie? Hoe dan ook: iemand tips?

    Reageer
    #7

    Ik heb hier ook veel last van. Ook gezond in alles wat je zou moeten doen. Van gezond eten tot bewegen enzo. Nu ben ik wel gevoelig voor depressie en heb ik ook add en hoogsensitief. Ik verwerk dingen lastig en geef dingen vaak lastig een plekje. Ik link de vermoeidheid dan ook maar aan mijn emotionele gesteldheid. Als iets mij raakt word ik nog vermoeider. Ook al gaat het de afgelopen jaren heel goed en heb ik mijn leven goed op een rijtje.

    Toch blijft die middag vermoeidheid. en best lang vaak van half 12 tot 5 uur ongeveer. Ook kan sporten soms uit de puntjes van mijn tenen komen. En misschien als ik zo denk gaat het de ene maand beter dan de andere maand.

    Ik weet niet meer zo goed wat ik er verder aan kan doen. Soms best frustrerend. Er soms toch maar aan toegeven. Blijkbaar heb ik het nodig.

    Ik weet ook niet precies waarom ik mijn verhaal er bij zet, zocht wel naar iets wat ik misschien nog niet wist. En zou wel een wonder middeltje willen. Maar toch al wel veel geprobeerd. En alles al wel doe of weet wat hier staat.

    Misschien heeft er iemand iets aan de herkenning. Vind het iig zelf wel fijn vergelijkbare verhalen te lezen. Het helpt mij vaak ook als ik snap dat er iets is gebeurt wat me raakt dat ik daar moe van ben. Dan kan ik beetje relativeren dat er ook wel weken bij zitten dat die middag energie er toch wel wat meer is dan nu.

     

    Reageer
    #8

    Ik ben 12 jaar en lig thuis altijd veel in bed omdat ik kapot ben om 15.30 ik weet niet hoe het komt en ik heb ook veel last van steken in mijn hoofd een pijn van 3 seconden ongeveer een hele nare pijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ga dan eens met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #10

    @Isabel denk vooral aan factoren als voeding en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat ontregelend werken. Beter bij elke eetmoment complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Soms heeft vermoeidheid te maken met te weinig eiwit. Een snufje zeezout kan ook alerter maken.

    Reageer
    #11

    Ik heb ongeveer het zelfd probleem al ben ik wel 13 jaar... Nu zou je denken dat ligt aan de pubertijd maar het is echt niet normaal meer e ik lig de hele dag in de zetel ik ben te moe om iets te doen maar ik wil wel en savonds ben ik spring levend!! Ik eet de laatste tijd veel fruit ik skate heel veel al is mijn gewicht niet het beste maar wat kan ik er aan doen!? Mijn school lijd hier ook onder want hierdoor heb be ik geen zin meer om aan iets te beginnen.... Iedereen zegt dat ik lui ben enzo,...terecht!ik ben het ook! Maar ik  vind het niet leuk!

    HELPPPPP

    Reageer
Reageer op: Smiddags erg moe?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief