vermoeidheid, hoest, dichte oren, benauwdheid

  • #1

    hee,
    ik heb al een tijdje last van heel erge vermoeidheid. ik kan wel de hele dag in bed liggen en slapen. ook heb ik al die tijd last van een hoest. ik hoest steeds slijm op. ik merk dat er ook veel slijm in mijn longen zit. als ik op een bepaalde manier uitandem dan hoor ik het slijm zegmaar een beetje borrelen. ook heb ik last van dichte oren. eerst dacht ik dat ik ze gewoon moest uit laten spuiten, dat heb ik ook gedaan. maar het heeft niets geholpen. ze zitten nogsteeds dicht.
    ik heb ook heel erge last van benauwdheid en ik ben snel buiten adem. ik heb normaal helemaal geen slechte conditie, ik ben best sportief. ik rook niet. maar als ik nou bijv. de trap op loop ben ik al helemaal buiten adem.
    ik heb geen flauw idee wat het is, en ik ben het inmiddels een beetje zat. ik ben er ook al mee naar de huisarts geweest.
    eerst dacht hij aan een longontsteking. maar de antibiotica hielp niet, en nou heb ik pilletjes gekregen (codeinefosfaat staat er op de verpakking) om de hoest wat te onderdrukken tot ik terug kon komen. maar dat terugkomen is pas over 2 weken.
    ik wil nou eigelijk wel weten wat het eventueel zou kunnen zijn. dan kan ik het misschien ook aangeven aan mijn huisarts.
    alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Meestal is de oorzaak van jouw klachten een totaal onschuldig virus. Maar als de huisarts dacht aan een longontsteking dan begrijp ik niet goed waarom je nu codeïne tabletten hebt gekregen behalve dat het de hoestprikkel wat remt. Maar codeïne heeft geen enkel effect op de benauwdheid die uit de longen lijkt te komen volgens de huisarts. Houd je voorlopig gewoon aan het advies van de huisarts, virale infecties kunnen hardnekkig zijn, maar als je weer koorts krijgt of als de benauwdheid toeneemt, neem dan wel gewoon weer contact op met de huisarts. Ik houd het op een virus dat je flink te pakken heeft, maar zonder de uitslag van een lichamelijk onderzoek en inzicht in het medisch dossier. Ik zou wel benieuwd zijn naar de bevindingen van de huisarts van het auscultatie onderzoek (met de stethoscoop aan de borst luisteren naar de longen). Oh ja, virale infecties zijn in principe self-limiting dus die gaan vanzelf weer over. Gewoon zorgen dat je voldoende drinkt en lekker onder de wol met een kop thee en goed uitzieken.

    Beterschap.

    Reageer
Reageer op: vermoeidheid, hoest, dichte oren, benauwdheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief