Pfeiffer / CMV

  • #1

    Hallo! (meteen even ter info, ik heb fibromyalgie, cvs en pds)
    De laatste 4 maanden voel ik me niet goed, het begon allemaal met één of andere aanval. Ik stond gewoon naast mijn bed en voelde me ineens helemaal niet lekker, zweet brak me uit, heel erg duizelig (liet mezelf toen op het bed vallen), beroerd/misselijk, piep/suizen/echo in m'n oren en het werd letterlijk zwart voor m'n ogen, ik kon een paar minuten niets meer zien (let op! Het was geen flauwvallen, ik was gewoon bij tijdens dit alles en lag maar te wachten tot alles weer wegtrok en mijn zicht terugkwam). Sindsdien heb ik van alles, vooral spierpijn/botpijn/gewrichtspijn, anders dan anders (niet wat ik gewend ben door de fibromyalgie), heb in de beginnen zweetaanvallen gehad (nu een aantal weken niet meer), 2x hyperventilatie wat ik nog nooit eerder in m'n leven gehad heb. Nu 4 weken geleden kreeg ik 'griep', keelpijn, oorpijn, hoesten, paar dagen verhoging, keertje koorts, dagje gesnotterd en niezen. Eigenlijk was dat wel weer over maar toen kreeg ik opgezette klieren in m'n hals met gekke pijnscheutjes/steekjes erdoorheen en precies dezelfde pijntjes voel ik in m'n nek, oksels en liezen. Ook de keelpijn blijft maar komen en gaan, sinds een aantal dagen gek genoeg alleen 's nachts (begint 's avonds als ik nog wakker, duurt de hele nacht en is 's ochtends weer weg). Hierbij blijft ook de oorpijn (beide oren). In de afgelopen tijd meerdere keren bloedgeprikt, alles steeds goed. Nu vroeg ik zelf van de week om te prikken op pfeiffer en de uitslag is dat ik het gehad heb, maar nu niet actief. Ik ga nog vragen of er nog op CMV geprikt kan worden. Even zo goed mogelijk samengevat en zo duidelijk mogelijk omschreven:

    - opgezette lymfeklier onder kin (nu een week of 4).
    - pijn op borst die komt en gaat, soms zeer pijnlijke drukpunten (spieren?), pijn in hals, in oksels, in liezen (lymfeklieren?).
    - verspringende (stekende) gewrichtspijnen (enkels, ellebogen).
    - verspringende pijn scheenbenen, kuiten, bovenbeen (rechts), schouderbladen, nek.
    - stijve hals, nek.
    - keelpijn komt en gaat.
    - oorpijn (beide kanten), steken, soms gesuis of een piep, oren open/dicht (maar met m'n oren is niets mis, ben bij kno geweest)
    - jeuk/geprik oksels, hals, borst, hoofdhuid (geen uitslag).
    - soms branderige ogen.
    - soms ineens heel heet hebben en soms juist weer koud.
    - kriebelhoest gaat maar niet helemaal over.
    - emotioneel (ben helemaal niet zo).
    - heel snel benauwd (longfoto was goed).

    Duizeligheid, zwart zien, hartkloppingen, ineens hele hoge hartslag in rust, onrustig gevoel --> wel gehad maar momenteel niet meer.

    Iemand die pfeiffer en/of CMV heeft of gehad heeft en mijn verhaal herkent? Ik moet helaas nu nog een week wachten voor ik bij mijn huisarts terecht kan, heb zelf zo'n vermoeden dat het best eens CMV zou kunnen zijn en dat ik pfeiffer misschien nog helemaal niet zo lang geleden gehad heb, dit ga ik ook bespreken. Ik zoek wat herkenning en geruststelling. Alvast bedankt.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Wanneer heb je diagnose Pfeiffer dan gekregen?
    Doe ook eens de test op:
    https://www.zorgprofessionaljohn.com/hyperventilatie-test/

    Reageer
    #3

    @John van de week kreeg ik te horen dat ik pfeiffer gehad heb maar nu niet actief, ik weet niet of ze weten of dit recent geweest is of langer geleden... ga het aan de huisarts vragen. CMV is nooit geprikt dus dit ga ik ook vragen. Ik heb de test al eens gedaan maar dat is het niet. Ik ben niet iemand die snel stress heeft ofzo, ook dat ik de laatste tijd snel emotioneel ben is eigenlijk niets voor mij.

    Reageer
    #4

    Dan idd maar eens CMV laten testen. IK he er zo ook geen verklaring voor

    Reageer
    #5

    @John tot op heden is er ook nog geen verklaring gevonden, ik heb toch zelf wel een sterk vermoeden van die CMV (klachten komen wel erg overeen met wat ik hier lees van anderen met CMV) ben benieuwd. Ik moet helaas nog een week wachten tot ik terecht kan en dan nog een aantal dagen op de uitslag, zal over een week of 2 nog wel even laten weten wat de uitslag was, ook voor mensen die misschien meelezen.

    Reageer
    #6

    Nou, voor mensen die eventueel meelezen of dit later nog lezen en benieuwd zijn naar de uitslag... het bleek oude pfeiffer te zijn dus dat had er nu niets mee te maken. CMV negatief, toxoplasmose werd ook nog geprikt en ook dit was negatief. Ik heb helaas geen antwoorden gekregen en kan alleen maar hopen dat het allemaal snel eens ophoud en beter gaat... mocht er nog iemand ideeën hebben of dingen herkennen reageer dan ajb! Ga nu bijna denken dat het dan toch allemaal stress/angst/spanning is (geweest)... maar ik zou niet weten waar dat dan van gekomen moet zijn! En daar krijg je ook geen opgezette lymfeklier van... Nou, bij deze! -Rox

    Reageer
Reageer op: Pfeiffer / CMV


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief