Extreme vermoeid sinds gewichtheffen

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  De afgelopen week ben ik weer 2x naar de sportschool gegaan. Dit is weer na een hele tijd, omdat ik namelijk 3 jaar geleden ben gestopt met gewichtheffen in de sportschool.
  Helaas ervaar ik dezelfde klachten als vroeger en tevens de reden waarom ik ben gestopt met het gaan naar de sportschool, namelijk extreme vermoeidheid.
  Ik ervaar echt een extreme en abnormale vermoeidheid. Ik voel me bijvoorbeeld de hele week heel duizelig en misselijk. Daarnaast is er continu de behoefte (en met continu bedoel ik ook echt elke minuut van de dag) om een dutje te nemen. Daarnaast ben ik continu chagrijnig en heb een hele korte lontje. Ik kan mij ook nergens op focussen en voel mij soort van dronken. In de ochtenden kom ik ook het bed niet uit.
  Ik heb geprobeerd Vitamine D te slikken, daarnaast bloed test laten doen bij de arts, maar volgens de arts kloppen alle waardes en is er geen gebrek aan iets.
  Ik ben de vermoeidheid echt spuugzat en wil gewoon normaal kunnen sporten zonder mij de hele tijd zo slecht te voelen. Kan iemand mij hierbij helpen?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Ik zou de huisarts een verwijzing naar een sportarts vragen.
  Die kan dan onderzoek doen naar je algehele conditie, dus ook o.a. bloedgas metingen doen tijdens een inspanningstest.
  Daar komt meer uit dan uit een bloedonderzoek.

  Reageer
  #3

  In eerste instantie natuurlijk naar je huisarts. Verder eens je voedingspatroon goed onder de loep nemen en etiketten van je voedingsmiddelen lezen. De meeste mensen eten bijvoorbeeld teveel snelle suikers. Beter ook matig met brood.
  De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan ook problemen opleveren, onder meer voor je schildlier en bepaalde voedingsstoffen die er minder in zitten. Soja werkt ontregelend op je schildklierhormonen. Voor de opname van ijzer zijn vooral ook andere stoffen belangrijk, waaronder magnesium, vitamine B en lysine. Andere stoffen kunnen de opname verminderen, zoals fytinezuur, calcium en koffie en thee. Veel mensen hebben ook te weinig maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor ook een slechtere opname van allerlei voedingstoffen.

  Reageer
Reageer op: Extreme vermoeid sinds gewichtheffen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief