B12 en hoog HB

Online ZorgZus
 • #1

  Goedemiddag!
  Al jaren kamp ik met een lage energie en slik ik B12. Onlangs bij bloeddonatie, bleek mijn hb echter 10 (maximumtarief bij een vrouw) is het wel slim om dan B12 te blijven slikken of heeft dit helemaal niet met elkaar te maken. Andersom lees ik namelijk vaak wel dat een laag HB vaak voorkomt met een laag B12.

  Groetjes Mapsje

  Reageer
  #2

  DNA synthese in bloed vindt plaats op basis van B11 (foliumzuur), b12 en ijzer. Alledrie zijn bouwstenen die de hoogte van HB en de vorm en hoeveelheid van rode bloedcellen bepalen.

  Jouw HB kan deze waarde hebben om meerdere redenen. Er zijn zelfs andere redenen voor een hoog HB, zoals bv uitdroging. Dan maak je meer rode bloedcellen aan.

  Reageer
  #3

  Even nog iets dat me te binnen schoot: een te hoog ijzergehalte geeft vermoeidheidsklachten. Misschien interessant?

  Reageer
  #4

  Dat zal met de B12 niets te maken hebben
  Laat bij de huisarts eens een uitgebreid bloedonderzoek doen

  Reageer
  #5

  Ik weet niet wat voor B12 je slikt. Beste druppels of zuigtabletten. Die laatste minder aan te raden vanwege de gebruikte zoetstoffen. Het beste ook de actieve vorm dus methylcobalamine en/of adenosylcobalamine. Hoog ijzerniveau kan te maken hebben met onderliggende factoren. Naar je huisarts kan eerste stap zijn. Een complementair genezer kan naar je hele gezondheidssituatie kijken en adviseren over voedingssupplementen. Vaak beter om een combinatie van stoffen te gebruiken omdat ze samenwerken, zoals ook de andere leden van de B-familie.

  Reageer
  #6

  Dank voor jullie reacties. Ik zal dan toch maar weer eens langs de huisarts.

  Reageer
Reageer op: B12 en hoog HB
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief