Rare klachten

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds november/december 2018 de volgende klachten:
    -vermoeidheid
    -veel gapen
    -koud hebben
    - koude rillingen
    -spieren zijn gespannen hele lichaam/ gevoel van spierzwakte
    -plotseling stijf gevoel in vinger/hand/arm of been/voet en verdwijnt ook weer
    -soms spieren die trillen en schokjes geven
    -soms wat licht in mijn hoofd
    -gevoel van controleverlies - dus of ik mijn benen niet goed neer kan zetten en ik val. Ik val dan niet. Ik ben wel heel bewust dan van de handelingen alsof het niet meer automatisch gaat.
    - snel dingen uit mijn handen laten vallen.
    Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Ik begin er steeds meer last van te krijgen en klachten worden eerder meer dan minder.

    Dankjewel vast!

    Reageer
    #2

    Heb je veel stress/spanningen? Hoe oud ben je? Gebruik je medicijnen, alcohol of drugs?

    Reageer
    #3

    hallo Tandor,

    dank voor je reactie! Ik ben 36 jaar en gebruik geen medicijnen. Tja stress wel aanwezig. Ik werk 3 dagen en heb 3 vrij jonge kinderen. Dus vooral heel druk.

    Reageer
    #4

    Ik gebruik ook geen alcohol en drugs.

    Reageer
    #5

    Je klachten en de vermoeidheid kunnen wel door stress/spanningen veroorzaakt worden. Maar ook door te veel hooi op je vork te nemen.

    Reageer
    #6

    Hm ja de afgelopen 7/8 jaar is het druk en voel me ook geregeld gehaast maarja meerdere met mij denk ik dan. Kan je daar echt deze klachten van krijgen?

    Reageer
    #7

    oh wat ik trouwens ook als rare klacht heb is dat ik mijn hartslag op meerdere plekken voel, soms in m’n been, arm, hand.

    Reageer
    #8

    Ja, daar kun je die klachten van krijgen. Het is dan ook goed om daar iets mee te doen. Anders zou het kunnen zijn dat je tegen een burnout aanloopt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zou ook denken aan de rol van je voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen. Bij stress verbruikt je lichaam meer en neemt het voedingsstoffen slechter op. Overigens zegt bloedonderzoek niet zo heel veel over tekorten. Een complementair genezer zou advies kunnen geven. De trend om minder of geen vlees te eten kan ook zorgen voor tekorten, onder andere aminozuren en sporenelementen, zoals carnitine en zink.

    Reageer
    #10

    Ha Tandor,

    dank voor je reactie! Gisteravond pilates gedaan en merkte dat mijn lichaam niet mee wou werken, heel zwaar en vermoeid gevoel in benen en armen die ook zonder inspanning trillen. Voel ook dat er veel spanning op m’n spieren staat, een stijf gevoel zelfs om m’n hoofd en bij mijn mondhoeken(kan dat??). Ook erna bewust geprobeerd te ontspannen maar spieren blijven stijf.

    Ook spanning? Ik ben me niet zo bewust dat ik zoveel stress heb. Ik let nu wel meer op m’n lichaam dus klachten lijken wellicht erger.

    Reageer
Reageer op: Rare klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief