B12 of vermoeidheidspoli

  • #1

    Hoi

    ik ben 19 jaar en heb last van erge vermoeidheid, vergeetachtigheid en ik kom niet uit mijn woorden.. en ook heb ik bijna elke nacht last van spierkrampen in mijn benen...

    deze symptomen passen allemaal bij b12 tekort. Bloed laten prikken en daar kwam uit dat mijn waarde 186 is. En de normaal waarde is tussen de 160 en 700..  De dokter zegt dat het daar dus niet van kan zijn en wil me nu doorsturen naar een vermoeidheidspoli.. Terwijl ik toch denk dat het mijn b12 is..

    Wat moet ik nu

    Reageer
    #2

    Je B12 is laag, maar of daar de klachten vandaan komen...

    Het kan in ieder geval geen kwaad om B12 pillen te gaan gebruiken.

    Reageer
    #3

    Vaak is het een combinatie van factoren. Zo is het belangrijk om te zorgen voor volwaardige voeding met zo min mogelijk geraffineerde producten. Wel zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Vermoeide mensen eten soms te weinig eiwitten.

    Daarnaast kan je allerlei  tekorten hebben. In je bloed is dat nauwelijks af te lezen. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B (het hele complex), vitamine C en D, omega 3. B12 kan ook in de vorm van zuigtabletten. Kreeg zelf in de vorm van methylcobalamine geadviseerd. Denk bij kramp ook aan een stof als taurine. Vegetariërs krijgen eerder tekorten aan stoffen als taurine, carnitine en nog tal van andere stoffen.

    Reageer
Reageer op: B12 of vermoeidheidspoli


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief