bult die vagina blokeert

 • #1

  hee,
  ik heb een soort bult die m'n vagina blokeert. ik kan er wel een vinger instoppen maar moet als het ware eerst die bult omzeilen. het voelt een beetje hard aan. ik vroeg me af of dit nog weg gaat of ik naar de huisarts moet? en wat is het?

  Reactie
  #2

  Zit de bult aan het begin van je vagina (rondom de ingang) of als je een paar cm naar binnen bent, dus zeg maar aan het einde?

  Want als dat laatste het geval is, zou het heel goed de baarmoederhals kunnen zijn die je voelt. Dit voelt als een halve bal aan; met een klein gaatje in het midden. Het wordt ook omschreven als een bult, trouwens. Hij voelt glad en is niet echt pijnlijk als je er langs wrijft.

  Als de bult dus aan het einde van de vagina is (je vagina is, afhankelijk van je leeftijd) ongeveer net zo lang als je middelvinger lang is (en een beetje), dan denk ik dat je je geen zorgen hoeft te maken. Zit de vagina aan de rand of aan het begin, dan zou ik even langs de huisarts gaan. Ook als de bult zeer doet of als je het idee hebt dat hij grote wordt.

  Reactie
  #3

  hij zit echt aan het begin van m'n vagina. maar hij doet verder helemaal niet zeer,maar je kan het bijna niet indrukken. en is me eigenlijk ook nog nooit opgevallen! Kan het iets ergs zijn want vind het best eng om naar de huisarts te gaan!

  Reactie
  #4

  Het zou je schaambeen kunnen zijn, de symphyse van de ossa pubes.

  Kijk eens op deze afbeeldingen:

  Symphysis (os pubis): http://www.wikanatomie.com/illustrations/300px-bassin_osseux.jpg

  en

  Anatomie vagina: http://anatomytopics.files.wordpress.com/2008/12/views-of-vagina1.jpg

  Reactie
  #5

  Ik weet het eerlijk gezegd niet, "56789". Als het een bult is die je nog niet eerder is opgevallen, dan is dat misschien omdat hij er nog niet zo lang zit. Als het inderdaad je schaambeen is wat je voelt, dan zou die gewoon hard aan moeten voelen en niet als een bult in de vagina. Maar iedereen zit anders in elkaar natuurlijk!
  Wel fijn dat het geen zeer doet! Maar ik zou toch maar even naar de huisarts gaan voor de zekerheid. Huisartsen zien vaak genoeg dames met soortgelijke problemen, dus daar hoef je niet bang voor te zijn.
  Ik vond de eerste keer dat ik 'met de billen bloot' moest ook heel spannend, dus snap ik je heel goed, maar achteraf is het 100% meegevallen en bleek mijn toenmalige probleem heel eenvoudig op te lossen.

  Reactie
  #6

  ik heb zo'n bult bijna helemaal achteraan bij mijn vagina
  Ik ben zestien jaar uit.
  Ik vraag me af of dat erg is?

  groetjes jo

  Reactie
  #7

  Normaal of niet normaal?
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/219957-normaal-of-niet-normaal.html

  Bult in baarmoederhals?
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/217415-Bult-in-baarmoederhals.html

  Reactie
  #8

  hallo, wat heb ik al veel gezocht naar dit onderwerp.ik heb precis hetzelfde.het zit echt voorin de vagina .ik ben een vrouw van 51.ik heb ook een bult|uitstulping in de vagina.aan de linkerkant.ik heb ook het gevoel dat ik dichtgroei.na sex is hij nog meer gezwollen.soms heb ik het gevoel dat mijn man er niet in kan.verder geeft het geen problemen,ook niet met sex.mijn huisarts heeft er een keer naar gekeken en vertelde dat het te maken had met verandering van het slijmvlies door leeftijd (overgang).ik hoop het.blijf toch af en toe zoeken.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hi Gootje,

  Ik heb precies hetzelfde als jij omschrijft. Heb ook veel lopen googlen en zelf gedacht dat het om een verzakking ging. vandaag uiteindelijk bij de gyn geweest. zegt ze dat het geen verzakking is maar waarschijnlijk een cyste in de blaas. Lekker verhaal. Nu dus naar de uroloog.
  Ben jij inmiddels al meer te weten gekomen over jou situatie? Had je nog meer klachten, ik heb bijv ook onderrugklachten en weleens pijn in de benen.

  Reactie
  #10

  ik heb precies wat zonnetje beschrijft. En als ik kracht er op zet. alsof je plast dan komt er mee naar buiten. Is dit iets waar ik me zorgen om moet maken?

  Reactie
  #11

  Het beste is om mogelijke lichamelijke symptomen te laten objectiveren door een dokter.

  Ga naar de huisarts. De huisarts kent je, hij kan je lichamelijk onderzoeken en hij kan daarmee een diagnose stellen.

  Reactie
  #12

  Hallo,

  Ik zit met een probleem en heb al verder op internet gezocht, maar nog niks gevonden.

  Ik heb een grote, harde bult bij de linkeringang van mn vagina. Het is erg hard en aan de bovenkant pijnlijk. Het blokkeert bijna de ingang.

  Het voelt echt als een grote knobbel. Ik vind het eng om hiermee naar de dokter te gaan.. en aan seks durf ik nu ook niet meer te doen, omdat het echt bijna mijn hele vagina blokkeert.

  Ik hoop dat je me verder kunt helpen.

  Reactie
  #13

  Lees ook:

  Bult in vagina
  http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/170645-Bult-in-Vagina.html

  Rare bobbel in mijn vagina
  http://www.dokter.nl/forum/Over-Dokter.nl/241436-rare-bobbel-in-mijn-vagina.html

  Reactie
  #14

  Ik heb precies hetzelfde

  Ik heb een bult of een bobbel aan het begin van mijn vagina, hij doet geen pijn of iets anders.
  Een tampon moet eerst die hobbel omzeilen en seks lukt soms niet eens.
  Ik wil hier wel mee naar de huisarts, maar die bobbel is soms ook weer weg.
  Maar vraag me af wat het kan zijn, want heb dit nog niet zo lang.

  Reactie
  #15

  ik heb precies hetzelfde! ik ben 15, en ik begin in de leeftijd te komen dat je je bezig houd met jongens en sex. ik ben bang dat als ik sex wil, er geen ruimte is vanwege deze bobbel.
  mijn vinger kan wel naar binnen, maar iets dikkers dan dat kan dus niet!
  ik schaam me er wel voor dus ik weet niet wat ik moet doen!

  Reactie
Reageer op: bult die vagina blokeert
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief