Puistje/bultje buitenste schaamlip

Online ZorgZus
 • #1

  Ehhm ik ben een jonge vrouw van in de twintig. Sinds 2 dagen heb ik een puistje bij mijn schaamlippen (er kwam wat wit spul uit, zo weet ik dat het een puistje is). Dit bultje doet pijn en zorgt voor irritatie. Morgen moet ik de hele dag fysiek werk doen. Is er iets dat ik erop kan smeren of iets anders dat ik kan doen waardoor het word verzacht? Ik hoop niet dat het een grotere ontsteking/erger word. Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Ik denk bij nader inzien dat het misschien een ontstoken talgkliertje is, die is ontstaan na het scheren

  Reageer
  #3

  Ik ben bang dat de pijn die ik voel komt doordat het aan het ontsteken is.. kan ik dat tegengaan?

  Reageer
  #4

  Heb je het puistje misschien uitgeknepen? In dat geval kan de ontsteking dan ook naar binnen worden gedrukt en wordt het wat roder/groter/vuriger. In dat geval duurt het ook langer voordat het genezen is.

  Reageer
  #5

  Ja helaas wel, om erachter te komen of het een puistje was. Zou nu willen dat ik dat niet gedaan was nu ik weet dat het minder onschuldig is dan het lijkt. Ik heb er al de hele tijd last van. Ik heb het aangestipt met tea tree oil en hoop echt dat het vanzelf weggaat en ik er niet voor naar de dokter hoef.. zijn er nog tips om de pijn wat te verzachten of het genezingsproces te versnellen? De schaamstreek is een gevoelige plek. Als ik loop of op een bepaalde manier lig of zit voel ik het..

  Reageer
Reageer op: Puistje/bultje buitenste schaamlip
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief