Pelvic Inflammatory Disease (PID) en Morning Afterpil

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Zaterdag 10 april heb ik onveilige seks gehad en daarna een Morning Afterpil (MAP) genomen met Levonorgestrel. Ik ben aan de pil, maar had er onverhoopt één gemist.

  Het was de eerste keer onveilige seks met hem. Dinsdag kreeg ik ernstige buikpijn en een blaasontsteking. Donderdag ben ik bij de huisartsenpost beland en blijkt het PID te zijn.

  Er is onderzocht op Soa's (uitslag is bekend, er is niks gevonden) die het zouden kunnen veroorzaken. Nu heb ik wel twee zware antibiotica kuren. Ik vraag mij af of het wellicht door het gebruik van de MAP kan zijn gekomen, of is dat niet mogelijk?

  En zijn deze antibiotica kuren niet te gevaarlijk voor mijn lichaam na deze MAP.

  Iemand die hier wellicht meer over weet?

   

  Alvast bedankt.

   

  Reageer
  #2

  Antibiotica is heel iets anders dan de MAP. Dus die combi is geen probleem. PID krijg je ook niet van de MAP

  Reageer
  #3

  Dank voor uw snelle reactie, nog even een vraag aansluitend daarop. Ik heb gelezen dat een MAP niet ingenomen mag worden bij voorgeschiedenis eileideronsteking (ik heb waarschijnlijk een eileideronsteking). Wat als die eileiderontsteking 2 dagen na de MAP is opgetreden? Ik kan nergens op internet vinden waarom je geen MAP mag nemen na voorgeschiedenis met eileideronsteking.

  Ik hoop dat u het antwoord heb, mijn arts is pas volgende week aanwezig.

  Reageer
  #4

  Dat is eigenlijk wat het woord zegt" een ontsteking van de eileider
  De hormonen van de MAP hebben invloed op eileiders daarom is het niet goed om de MAP te gebruiken als jee eerder een eileiderontsteking hebt gehad

  Reageer
  #5

  John, hier ben ik nog even, ik ben bang dat de PID een acute uiting is van een HIV infectie. Denk je dat dat mogelijk is? Woensdag naar de huisarts ter controle, maar ben zo angstig dat het misschien HIV is

  Reageer
  #6

  Nog even een toevoeging: ik heb namelijk gelezen dat PID vaker gediagnosticeerd wordt bij vrouwen die HIV positief zijn. Maak ik mij onnodig zorgen of is er een reële kans?

  Reageer
  #7

  PID zie je het meest bij een verwaarloosde chlamydia infectie

  Reageer
  #8

  Om te weten of je HIV zou hebben moet je een test laten doen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Chlamydia is uitgesloten. Heb een test gehad. Hiv zou dan direct van hem moeten zijn gekomen. Kan ik dan na minder dan een week PID veroorzaken?

  Reageer
  #10

  Nee, onmogelijk. En ook niet bij chlamydia

  Reageer
  #11

  Bijzonder. Wil graag weten wat de oorzaak is. E coli is in mijn urine gevonden dus er was ook sprake van een blaasontsteking in samenhang met een onsteking ergens in een voortplantingsorgaan. Ik ga mijn arts woensdag vragen wat een mogelijke oorzaak kan zijn... mijn hoofd maakt mij gek, omdat ik opeens bang ben dat ik HIV heb opgelopen...

  Reageer
  #12

  Eerst een even met je arts overleggen
  Pelvic inflammatory disease (PID) is een ontsteking in het kleine bekken. Dit is het gevolg van verspreiding van bacteriën, meestal vanuit de vagina via de baarmoederhals naar de inwendige vrouwelijke geslachtsorganen. De ontsteking kan zich vervolgens verder uitbreiden naar de eierstokken, het buikvlies, de blaas of de endeldarm. PID kan veroorzaakt worden door bacteriën die zich bevinden in de vagina of de darmen. De meest voorkomende verwekkers zijn anaerobe gramnegatieve staven en chlamydia trachomatis. Daarnaast is iedere gynaecologische of verloskundige ingreep een risicofactor voor het ontwikkelen van PID.

  PID wordt doorgaans dus veroorzaakt door bacteriën en niet door virussen.

  Reageer
  #13

  Dag John,

  Hier ben ik weer even. Ben nog steeds bang dat ik HIV positief ben, heb klachten maar die kunnen ook voortkomen uit de twee antibiotica kuren (misselijk, braken, diarree, geen eetlust, spierpijnen, jeuk). Zit mijn huid steeds te controleren en aan mijn klieren te voelen, waardoor ze juist gevoeliger lijken te worden...

  Wanneer denk je dat een test betrouwbaar is? Op dit moment is het onveilige contact drie weken geleden. En weet jij of de GGD nog redelijk toegankelijk is  (ben onder de 25 jaar dus kan gratis testen)? Ik hoor verhalen dat ze ivm corona niet zo bereikbaar zijn. Ik ga eens proberen te bellen, maar zou een GGD bloedtest nu al zinvol zijn? Ik wil zo graag duidelijkheid. Ben zo ontzettend ziek geweest van PID, wil graag door met mijn leven..

   

  Reageer
  #14

  Te3sten is het beste vanaf 6 weken na het contact.
  Over de GGD kan ik zo niets zeggen... dat moet je idd even bij de GGD navragen

  Reageer
  #15

  Ben inmiddels een maand verder en nog steeds niet de oude. Ik temperatuur één maal daags en kom dagelijks op verhoging uit. Vaak 37,6 graden in de avond gemeten. Kan dit mijn "standaard" temp zijn of zal dit nog verhoging zijn?

  Heb nu met name last van spierpijn in de liezen, en in mijn nek. Daarnaast ook af en toe op andere plekken. Mijn tong is nog steeds beslagen (door de kuren) en ziet er niet goed uit. Ben extreem moe en merk dat ik minder goed zie/duizelig ben. Zou zo graag weer de oude zijn.. Ben echt nooit ziek, dit is een beste klap

  Reageer
Reageer op: Pelvic Inflammatory Disease (PID) en Morning Afterpil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief